Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany kotek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 27, 2013 11:19 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

mb pisze:Za kocie zdrówka :ok: :ok: :ok:

Dziękujemy :1luvu:

Jaśko od samego rana znowu na drapak się wpakował :D ładnie już wchodzi i tak zdecydowanie, schodzi też ładnie ale ostrożnie.
Nadal sam nie chce jeść choć przychodzi do kuchni ale nawet nic nie chce powąchać, a jak mu podstawiam pod nosek to się zaraz odwraca.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Kolcia
Obrazek

Tola i Moli
Obrazek Obrazek

Bisia się myje u mnie na biurku
Obrazek

Kubuś się bawi(byłam z nim rano w lecznicy ale nie było naszej wetki i znowu muszę jechać po obiedzie)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt gru 27, 2013 11:22 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

Kochana chudzina ciekawa życia :lol: Pozdrawiam wszystkich i głaski dla siersciuchów :ok:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Pt gru 27, 2013 19:33 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

welina pisze:Kochana chudzina ciekawa życia :lol: Pozdrawiam wszystkich i głaski dla siersciuchów :ok:

No chudzina bo znowu waga 1,42kg. :(
Te sraczki go wykończą kiedy, ale na szczęście już mu przeszło bo już są normalne.
Dostał w lecznicy dzisiaj znowu steryd i combivit i dopiero za tydzień na kontrolę.

Teraz śpi na drapaku, na który sam wchodzi. :1luvu:

Byłam też z Kubusiem i miał zdjęte szwy oprócz jednego który mu być jeszcze do niedzieli.
Także kapturek musi mieć nadal. :(

Cioteczki, rozsyłacie gdzie tylko można, jestem załamana po dzisiejszej tam wizycie viewtopic.php?f=13&t=159153
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt gru 27, 2013 20:52 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

Jasiu znowu wrócił do starej wagi biedny :(
Co mnie zaskoczyło na zdjęciach tego nie widać, wręcz przeciwnie więcej Jasia :mrgreen:
Z ożywienia bardzo się ciesze :mrgreen:
Oby tak dalej i częściej :ok: :ok: i za samodzielne jedzonko :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob gru 28, 2013 8:40 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

Może mieć problemy z kupalem od antybiotyków,lub od innych leków :( bierze coś osłonowego ?

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Sob gru 28, 2013 10:30 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

welina pisze:Może mieć problemy z kupalem od antybiotyków,lub od innych leków :( bierze coś osłonowego ?

Cały czas dostaje osłonowo lakcid.

Napiszę krótko i zwięźle, dzisiaj śniadanie Jaśko SAM zjadł. 8)
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob gru 28, 2013 11:54 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

Anna61 pisze: (... )Napiszę krótko i zwięźle, dzisiaj śniadanie Jaśko SAM zjadł. 8)

Brawa dla tego kotka :piwa:
Jasiu, jesteś WIELKI :mrgreen:

Theodora

Od: Pon kwi 30, 2007 10:49

Post » Sob gru 28, 2013 12:59 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

Jaś ja zawsze wiedziałam, że Ty jeszcze wszystkich zaskoczysz ;) :1luvu:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob gru 28, 2013 13:41 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Czekamy aż Jasiu dobije do 2 kg 8)
Później pójdzie z górki :ok:

My stresowo.
Wczoraj Tofiś nie chciał jeść. Już myślałam, że białaczka dała znać o sobie. jednak wet stwierdził zagazowanie. Miał duży twardy brzucho. Po lekach pomogło, ale dziś apetyt marny :(
Znowu wet. Morfo ok, tyle że mała anemia. Czekam na biochemię.
Już mam stresa. Oby ten brak apetytu był tylko przez wczorajszy refluks :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Sob gru 28, 2013 14:06 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

Jasiu :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob gru 28, 2013 18:06 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

Jasieńku :ok: tylko tak dalej.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob gru 28, 2013 19:17 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

Miraclle pisze: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Czekamy aż Jasiu dobije do 2 kg 8)
Później pójdzie z górki :ok:

No nie tak szybko, może to tylko działanie wczorajszego sterydu z tym jedzeniem.
Dzisiaj nic mu nie dawałam strzykawką, jadł sam już 3 razy, rano kitten animondę, na obiad gotowaną wołowinę, a niedawno, gdy wołałam swoje koty na serca indycze to Jaś też w te pędy, więc mu dałam trochę, zjadł to trochę i patrzył, więc dołożyłam, i znowu zjadł, i patrzał i znowu dołożyłam i tak dokładałam mu 3 razy, a zjadał z wielkim apetytem wszystko. 8O 8O 8O
Teraz śpi na drapaku, jego miejsce tam jest, a ja cieszę się, że ma siłę tam wejść, bo kiedyś nawet nie miał siły na malutkie krzesełeczko wskoczyć i się przewracał. :(
Żeby tak jutro też miał taki apetyt, żeby tak jutro też miał taki apetyt, żeby tak jutro też miał taki apetyt.... :ok: :ok:

Miraclle pisze:My stresowo.
Wczoraj Tofiś nie chciał jeść. Już myślałam, że białaczka dała znać o sobie. jednak wet stwierdził zagazowanie. Miał duży twardy brzucho. Po lekach pomogło, ale dziś apetyt marny :(
Znowu wet. Morfo ok, tyle że mała anemia. Czekam na biochemię.
Już mam stresa. Oby ten brak apetytu był tylko przez wczorajszy refluks :roll:

A próbowałaś mu podawać espumisan bądź tańszy odpowiednik esputicon?

Mój białaczkowo-nerkowy Wituś je tylko suchą karmę Renal RC a mokre to samo co pozostałe koty ale z lekkim posypywaniem ipakitiną.
Mokrego nerkowego ni w ząb nie chce to i przestałam kupować bo po pierwsze drogie a po drugie nie chce tego, żaden kot nie chce.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob gru 28, 2013 20:13 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob gru 28, 2013 23:06 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

Bardzo prawdziwe Aniu, baaardzo prawdziwe...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie gru 29, 2013 8:55 Re: Nasza kocia rodzinka życzy ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT!

Anna61 pisze:A próbowałaś mu podawać espumisan bądź tańszy odpowiednik esputicon?

Mój białaczkowo-nerkowy Wituś je tylko suchą karmę Renal RC a mokre to samo co pozostałe koty ale z lekkim posypywaniem ipakitiną.
Mokrego nerkowego ni w ząb nie chce to i przestałam kupować bo po pierwsze drogie a po drugie nie chce tego, żaden kot nie chce.

Nie wiedziałam co mu dolega. Szybko pojechałam dopiero wet po wymacaniu stwierdził gazy. Zastrzyki mu pomogły tylko stracił apetyt. Od wczoraj jest ok. Tofi nie jest nerkowy. On od ponad dwóch lat jest bezobjawowy. Wet uważa, że ta kreatynina to mu skoczyła z braku jedzenia. Mam mu dawać przez pare dni białko o niskiej jakości co by kreatynina mogła się rozłożyć. Na anemię mam dawać żelazo i za tydzień na badanie krwi.
Białaczkowo - nerkowego mam Kubusia. Nie ja jedzenia typu renal bo mu nie smakuje. Posiłkuję się innym jedzeniem o niskim poziomie fosforu. Ale finanse lecą przy tym niesamowicie. Chyba zainwestuję w alusal i od czasu do czasu dam normalną puszkę.

Myślałam, że koniec roku będzie spokojniejszy ehhh tak kocham swoje futra. Białaczka to takie paskudztwo :(

Aniu nawet jak apetyt Jasia tylko spowodowany sterydem to i tak dobrze, bo sam je i masz pewność, że brak samodzielnego jedzenia to nie efekt bólu spowodowany śrutem co go ta wetka znalazła na policzku (oby jednak go tam nie było).
Jasio sam wchodzi an drapak, sam z niego zeskakuje to sukces :ok:
Jest mocniejszy, silniejszy i powolutku będzie z niego kot, zobaczysz :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za samodzielne jedzenie dziś i jutro i pojutrze i.... :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]