POKEMONY10- wiosna (i Glucur niezmiennie rulez)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 26, 2013 21:28 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

zabers pisze:Więcej takiego leniuchowania mi nie potrzeba - czułabym się tylko jeszcze bardziej zmęczona.

Szczerze mówiąc nie rozumiem konstrukcji zdania :lol:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw gru 26, 2013 21:30 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

filo pisze:Czyli dążenia do stanu idealnej kuli nie masz w planach :mrgreen:

Nie. Za dużo kasy by poszło na nowe ciuchy :ryk:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw gru 26, 2013 21:42 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

casica pisze:
zabers pisze:Więcej takiego leniuchowania mi nie potrzeba - czułabym się tylko jeszcze bardziej zmęczona.

Zdanie owo idealnie odzwierciedla mój aktualny stan umysłu - na granicy pustki przepastnej i absolutnej. :lol:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Czw gru 26, 2013 21:45 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

zabers pisze:
casica pisze:

Zdanie owo idealnie odzwierciedla mój aktualny stan umysłu - na granicy pustki przepastnej i absolutnej. :lol:

Nie, nie, to taki skrót myślowy - nie rozumiem braku potrzeby totalnego lenistwa :)
Inna sprawa, że i owszem jestem cokolwiek otępiała po tym wielkim żarciu, które i tak nie przeżarte :roll:

casica

Post » Czw gru 26, 2013 21:51 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

Coście tak żarły? Kompletnie nie rozumiem zjawiska. Jak jest za dużo żarcia wokoło, to włącza mi się w mózgu program: "jestem najedzona" i w efekcie jem mniej niż normalnie.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Czw gru 26, 2013 21:51 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

Koty też ciężko przeżyły święta. Zwłaszcza Zmrol. Ostatnio zarejestrowana pozycja to różne wersje opcji "na udręczoną płastugę"

Obrazek Obrazek

Gluś też szczególnie nie odbiega od standardu
Obrazek Obrazek

Tylko Kulkenson jeszcze trzyma fason
Obrazek

zabers

Post » Czw gru 26, 2013 21:55 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

casica pisze:
zabers pisze:
casica pisze:

Nie, nie, to taki skrót myślowy - nie rozumiem braku potrzeby totalnego lenistwa :)
Inna sprawa, że i owszem jestem cokolwiek otępiała po tym wielkim żarciu, które i tak nie przeżarte :roll:

Potrzebę miałam i to wielką, ale już ją zaspokoiłam. Więcej takich dni i czułabym się rozlazła i zmęczona (wiem, obciach :oops: )

filo pisze:Coście tak żarły? Kompletnie nie rozumiem zjawiska. Jak jest za dużo żarcia wokoło, to włącza mi się w mózgu program: "jestem najedzona" i w efekcie jem mniej niż normalnie.

To nawet nie to, że jakoś przejedzona jestem, tylko przedtem kilka dni było takich bardzo intensywnych z różnych przyczyn i potem jak już usiadłam, to ... oklapłam widowiskowo :lol:

zabers

Post » Czw gru 26, 2013 22:24 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

zabers pisze:Koty też ciężko przeżyły święta. Zwłaszcza Zmrol. Ostatnio zarejestrowana pozycja to różne wersje opcji "na udręczoną płastugę"

Obrazek Obrazek

Gluś też szczególnie nie odbiega od standardu
Obrazek Obrazek

Tylko Kulkenson jeszcze trzyma fason
Obrazek

Może Zmrolu jest gorąco?
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Czw gru 26, 2013 22:29 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

Koty się prezentują pięknie, też jakoś świątecznie. Przejedzone? :)
zabers pisze:
casica pisze:
zabers pisze:
casica pisze:

Potrzebę miałam i to wielką, ale już ją zaspokoiłam. Więcej takich dni i czułabym się rozlazła i zmęczona (wiem, obciach :oops: )

To jest potrzeba niezaspokajalna :P
zabers pisze:
filo pisze:Coście tak żarły? Kompletnie nie rozumiem zjawiska. Jak jest za dużo żarcia wokoło, to włącza mi się w mózgu program: "jestem najedzona" i w efekcie jem mniej niż normalnie.

To nawet nie to, że jakoś przejedzona jestem, tylko przedtem kilka dni było takich bardzo intensywnych z różnych przyczyn i potem jak już usiadłam, to ... oklapłam widowiskowo :lol:

Ja mam w zasadzie podobnie, tzn gdybym miała usiąść przy stole, pewnie okazałoby się, że jestem zupełnie nasycona.
A tak robie kursy w kierunku lodówki czyli łasuję :) No i już drugi dzień łasuję nieustannie :)

casica

Post » Czw gru 26, 2013 22:45 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

bry :D
domki z piernika - zachwycające. I przeraża mnie ogrom roboty przy ich produkcji ;) Tym większy szacun.

Coś Ty Zabersie robiła temu kotu rudemu, że taki zmęczony? Zabrałaś ją do Castoramy, żeby szczuć panów lwem? ;)
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Pt gru 27, 2013 1:00 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

Malk pisze:bry :D
domki z piernika - zachwycające. I przeraża mnie ogrom roboty przy ich produkcji ;) Tym większy szacun.

Coś Ty Zabersie robiła temu kotu rudemu, że taki zmęczony? Zabrałaś ją do Castoramy, żeby szczuć panów lwem? ;)

Prawda, że domki bajeranckie? Też spróbuję takie zrobić. Przy moich zdolnościach dekoratorskich i kolorystycznej inwencji lukrowej, jest duże prawdopodobieństwo, że... będzie się działo :twisted: Ale spróbuję! A co! Ja nie dam rady? Jasne, że dam :ryk:

Nie, nie, Castorama nie była konieczna :lol:

casica, vivien - Zmrol umęczony gonitwami. Gluś zresztą też. Dziś ciepło było, więc pokemony ganiały co i rusz na balkon i z powrotem (a TŻ marzł). No i potem zaległy w pozycji "na płastugę" . Jak każdy porządny świąteczny kot :wink:

W sumie taka zima nie jest zła - perz w dalszym ciągu rośnie, trawa też, więc "dostawa" ździebełek do siedzenia i ciamkania jest :) - dziś cała trójka wylegiwała się na trawiastych ogiglach. :ryk:

edit: co do lwa, to muszę powiedzieć, że Zmrol się na zimę ... odfutrzył nieco. Poznaję po mniej okazałym "kołnierzu ortopedycznym".

zabers

Post » Pt gru 27, 2013 17:50 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

Po przerwie netowej witam poświątecznie, a ponieważ kolejna przerwa nadchodzi spokojnego Nowego 2014 Roku życzę.
Dzisiaj dzień piżamowo-dresowy, trzeba odpocząć po świętach. Na szczęście udało mi się ugotować/upiec/ przygotować tylko tyle, że dzisiaj dojadamy resztki najostatniejsze... Jutro czeka mnie Castorama bo prysznic padł, może płaszcz od zabersa pożyczę... z cichą nadzieją, że wystarczy by wzrok panów ściągnąć bo jak idę we własnej osobie to panowie jakoś dziwnie znikają.
A domki z piernika cudne - do zjedzenia.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pt gru 27, 2013 19:06 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

zabers pisze:Koty też ciężko przeżyły święta. Zwłaszcza Zmrol. Ostatnio zarejestrowana pozycja to różne wersje opcji "na udręczoną płastugę"

Obrazek Obrazek

Minę ma faktycznie cierpiącą :|

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob gru 28, 2013 10:05 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

Bolkowa pisze:... Jutro czeka mnie Castorama bo prysznic padł, ....

zajrzyj najpierw na stronę Leroy Merlin. Mają promocje i chyba większy wybór. Może uda Ci się coś fajniejszego kupić :)

zabers

Post » Sob gru 28, 2013 10:06 Re: POKEMONY10- a pod choinką łeb schyla w dół...

felin pisze:

Obrazek Obrazek

Minę ma faktycznie cierpiącą :|

zabers to jednak potrafi kota zadręczyć, co nie? Obrazek

zabers

[poprzednia][następna]