Miziak Tygrysek - w DS!!!!dobre wieści z domku.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 25, 2013 9:30 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

Ewa L. pisze:Powoli robimy postępy. Udało nam się wszystkim razem siedzieć w pokoju - Zuzia na drapaku, Tygrysek pod biurkiem a Pola ze mną na kanapie. :mrgreen:
Zuzia ogląda Tygryska z daleka ale nie szuka z nim kontaktu - sprawia wrażenie obojętnej.
Pola jest bardziej ciekawska - boi się ale intryguje ją nowy kotek. Chodzi za nim, obserwuje i powoli zbliża coraz bardziej. Tygrysek też łazi za Polą - tam gdzie ona pójdzie tam i on.Pełni rezerwy do siebie potrafią zachować pewną odległość. Jednak gdy któreś ją niebezpiecznie zmniejszy obydwoje na siebie syczą.
Tygrysek co rusz wynajduje jakieś zabawki dziewczynek i bawi się nimi.
Chyba po zabiegu czuje się dobrze.
Właśnie była koleżanka zrobić mu bolesny zastrzyk - antybiotyk.
Skończyło się pochlaniem mnie - bidulka tak bolało że aż mnie dziabnął kłem. Oczywiście zdezynfekowałam zaraz i będzie ok.
Jest szansa na domek dla Tygryska. Trzymajcie dużo kciuków aby się udało. :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
i co, i co?

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro gru 25, 2013 9:49 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

Ewa L. pisze:Powoli robimy postępy. Udało nam się wszystkim razem siedzieć w pokoju - Zuzia na drapaku, Tygrysek pod biurkiem a Pola ze mną na kanapie. :mrgreen:
Zuzia ogląda Tygryska z daleka ale nie szuka z nim kontaktu - sprawia wrażenie obojętnej.
Pola jest bardziej ciekawska - boi się ale intryguje ją nowy kotek. Chodzi za nim, obserwuje i powoli zbliża coraz bardziej. Tygrysek też łazi za Polą - tam gdzie ona pójdzie tam i on.Pełni rezerwy do siebie potrafią zachować pewną odległość. Jednak gdy któreś ją niebezpiecznie zmniejszy obydwoje na siebie syczą.
Tygrysek co rusz wynajduje jakieś zabawki dziewczynek i bawi się nimi.
Chyba po zabiegu czuje się dobrze.
Właśnie była koleżanka zrobić mu bolesny zastrzyk - antybiotyk.
Skończyło się pochlaniem mnie - bidulka tak bolało że aż mnie dziabnął kłem. Oczywiście zdezynfekowałam zaraz i będzie ok.
Jest szansa na domek dla Tygryska. Trzymajcie dużo kciuków aby się udało. :ok:

witajcie :1luvu:
trzymamy wszyscy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
za domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro gru 25, 2013 9:51 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

Musimy poczekać do soboty. Jak wszystko wypali to w sobotę Tygryniu pojedzie do nowego domku. :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro gru 25, 2013 9:55 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

Ewa L. pisze:Musimy poczekać do soboty. Jak wszystko wypali to w sobotę Tygryniu pojedzie do nowego domku. :ok: :ok: :ok: :ok:

:D
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro gru 25, 2013 9:58 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

Ewa L. pisze:Musimy poczekać do soboty. Jak wszystko wypali to w sobotę Tygryniu pojedzie do nowego domku. :ok: :ok: :ok: :ok:

A opowiedz coś więcej o domku?

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro gru 25, 2013 10:11 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

Moja koleżanka pod której blokiem Tygrysek zaczął koczować intensywnie pracowała nad swoją mamą :mrgreen: Pani Maria najpierw chciała potem okazało się że wrócił jej kot i zrezygnowała. Jej kot nazywa się Bartek. To kilkunastoletni kocur wychodzący pamiątka po jej drugim mężu bo był kociarzem ale zmarł prawie 10 lat temu. Bartek tylko zimy spędza w domu a potem znika na parę miesięcy.Tak przyzwyczaił go jej mąż i tak robi od lat.
Z Tygryskiem ma być inaczej.Zostanie zaopatrzony w kuwetę i żwirek oraz zapas jedzonka . Będzie mu dobrze bo pani Maria kocha koty. Jak Tygrysek przyzwyczai się do nowego miejsca i zważywszy na to że jest już kastratem nie będzie miał potrzeby wychodzenia.
Liczę na to że będzie miała z niego pociechę a on ciepły i kochający domek.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro gru 25, 2013 10:14 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

Ewa L. pisze:Moja koleżanka pod której blokiem Tygrysek zaczął koczować intensywnie pracowała nad swoją mamą :mrgreen: Pani Maria najpierw chciała potem okazało się że wrócił jej kot i zrezygnowała. Jej kot nazywa się Bartek. To kilkunastoletni kocur wychodzący pamiątka po jej drugim mężu bo był kociarzem ale zmarł prawie 10 lat temu. Bartek tylko zimy spędza w domu a potem znika na parę miesięcy.Tak przyzwyczaił go jej mąż i tak robi od lat.
Z Tygryskiem ma być inaczej.Zostanie zaopatrzony w kuwetę i żwirek oraz zapas jedzonka . Będzie mu dobrze bo pani Maria kocha koty. Jak Tygrysek przyzwyczai się do nowego miejsca i zważywszy na to że jest już kastratem nie będzie miał potrzeby wychodzenia.

to Tygrysek będzie miał towarzysza przez zimę?
Obrazek

mir.ka

Post » Śro gru 25, 2013 10:18 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Moja koleżanka pod której blokiem Tygrysek zaczął koczować intensywnie pracowała nad swoją mamą :mrgreen: Pani Maria najpierw chciała potem okazało się że wrócił jej kot i zrezygnowała. Jej kot nazywa się Bartek. To kilkunastoletni kocur wychodzący pamiątka po jej drugim mężu bo był kociarzem ale zmarł prawie 10 lat temu. Bartek tylko zimy spędza w domu a potem znika na parę miesięcy.Tak przyzwyczaił go jej mąż i tak robi od lat.

to Tygrysek będzie miał towarzysza przez zimę?

Tak.
Moje są z sobą zżyte i traktują go jak intruza - trzymają się razem.
Tygrysek nie atakuje żadnej z nich tylko chciałby się z nimi bawić a one go olewają, uciekają przed nim a jak się za bardzo zbliży to zostaje osyczany przez obie. Gdy jestem w domu to pozwalam mu łazikować po domu ale gdy wychodzę zamykam go w łazience.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro gru 25, 2013 10:56 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

Ten Bartek nie jest wykastrowany?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro gru 25, 2013 11:06 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

MalgWroclaw pisze:Ten Bartek nie jest wykastrowany?

Chyba nie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro gru 25, 2013 11:07 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

Dobrze, że Tygrysek jest wykastrowany.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro gru 25, 2013 11:07 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

Ewa L. pisze:

Chyba nie.

:ok: ,żeby się zgodziły :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro gru 25, 2013 11:10 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

MalgWroclaw pisze:Dobrze, że Tygrysek jest wykastrowany.

Tygryniu był wykastrowany 23 grudnia.Byłam przy kastracji i widziałam jak to się robi. Wieczorem zabrałam go do domu do łazienki. Raz zwymiotował ale do rana przespał spokojnie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro gru 25, 2013 11:12 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

Byłaś przez cały zabieg? Lekarze nie pozwalają na to zwykle, też bym nie chciała, żeby ktoś mnie obserwował.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro gru 25, 2013 11:12 Re: Miziak Tygrysek pilnie poszukuje DT lub DS!!!

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:

Chyba nie.

:ok: ,żeby się zgodziły :ok:

Też na to liczę. :ok:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]