CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 23, 2013 21:16 Re: CHOCO już 8-letnia i Nero zapraszają po raz 4!

najlepszego :) i Krzysia.
i rodzinnej atmosfery mimo wszystko ;)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Wto gru 24, 2013 10:01 Re: CHOCO już 8-letnia i Nero zapraszają po raz 4!

Obrazek

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia
życzymy
Wszystkiego naj...naj...
Dla Dużych, Waszych Rodzin i Bliskich oraz dla futerek
:s1:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto gru 24, 2013 10:39 Re: CHOCO już 8-letnia i Nero zapraszają po raz 4!

Życzymy Wam nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej, pachnącej kawy, piękna poezji, muzyki, pogodnych świąt , odpoczynku i zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Wesołych Świąt! .

Panny Pruszkowianki , Kotki Trojga Imion : Perełka Gandzia Purr Purr i jej przyjaciółka Fukushima Tuli Tuli Chimney wraz ze swoimi Dużymi Kubą , Ewą i Łukaszem .
Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto gru 24, 2013 15:22 Re: CHOCO już 8-letnia i Nero zapraszają po raz 4!

Wesołych Świąt :kotek:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto gru 24, 2013 16:16 Re: CHOCO już 8-letnia i Nero zapraszają po raz 4!

Obrazek
Radosnego Świętowania :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto gru 24, 2013 18:45 Re: CHOCO już 8-letnia i Nero zapraszają po raz 4!

Obrazek

Zdrowych i ciepłych Świąt Kochani :s2:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto gru 24, 2013 23:40 Re: CHOCO już 8-letnia i Nero zapraszają po raz 4!

Wigilia mija….
Bardzo Wam dziękuję za przemiłe życzenia i że jesteście tutaj z nami! :1luvu:
Zaczaiłam się ale ukradkiem podczas przygotowań z notebooka widziałam kto nas odwiedził. :oops:

Było i bardzo miło i smutno…
Odezwały się i pamiętały o mnie i o Świętach i o imieninach osoby dawno niesłyszane i większość Moich Najbliższych. Śmiesznie bo wyczuli chwilę kiedy wróciliśmy do własnego domu i przysłali SMS i MMS albo dzwonili wszyscy prawie równocześnie. :)
Każde z nas ma problemy ze starszymi albo bardzo chorymi osobami i kimś się opiekuje. Była śmieszna chwila podczas poważnej rozmowy - po kolei każdy mówił że musiał podnosić swojego chorego - Robert i Patryk - Prababcię, Teść chwilę wcześniej wstawał bo upadł, Mama Pani Irenki z Niemirowa, Babcię tez Andrzej dość często podnosi...

Smutno bo się niepokoję milczeniem i brakiem możliwości nawiązania kontaktu z Kimś spośród Najbliższych kto zawsze pamiętał o moich imieninach.
Próba z mojej strony kolejny dzień okazała się nieudana – nic nie dochodzi, wisi albo wraca niedoręczone :(
….
Teściowa została wypisana na przepustkę na Święta dopiero dziś popołudniu.
Wszystko się opóźniło ale właściwie ja swoją część zaczęłam przygotowywać wcześniej…. Bo jeśli nie wspólnie to byłaby potrzebna tylko dla nas… Moje potrawy bardzo smakowały :)
Było miło, spokojnie i wesoło….
Bracia z przymrużeniem oka żartowali sobie z Matki….
Cóż trzeba robić dobrą minę gdy znamy powód opowieści dziwnej treści i chwilami plątania wszystkiego w sposób, że nikt nie rozumie o czym mówi…!
Jutro my idziemy podawać i przygotowywać obiad…

Dorotko – na wydarzeniu https://www.facebook.com/events/3778510 ... r=upcoming padło stwierdzenie, że fundacja nie zamieściła na stronie rozliczenia finansowego…. Nie mogę się odezwać jako administrator bo nic więcej o nich nie wiem… :(
Zapraszam na to wydarzenie - i na wątek dotyczący pomocy dla Agnieszki -Prakseda :arrow: viewtopic.php?f=1&t=158969
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro gru 25, 2013 8:21 Re: CHOCO już 8-letnia i Nero zapraszają po raz 4!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Ewuniu
Wszystkiego najlepszego z podwójnej okazji
Urodzin i Imienin
niech Ci się spełnią wszystkie marzenia,
otaczają tylko życzliwe osoby,
najbliżsi nie przyczyniają zmartwień i trosk
a życie na zawsze zachowa smak!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mój telefon zwariował, cały czas wyświetla "za mało pamięci" albo nieudane logowanie karty SIM, skrzynka sygnalizuje kilkadziesiąt nieodebranych wiadomości.
Próbuję sprzątać - mam tą sama wiadomość kilka razy, aby obejrzeć MMS każe mi się logować na jakąś stronę n nic nie zakładałam a piszą o albumach - jeszcze trochę a wybiorę się do salonu i zrezygnuję z operatora - potrzebuję telefon do kontaktu z ludźmi a nie albumami i folderami :evil:
O tym jak działa net - ostatnio szkoda gadać.
Wigilia minęła spokojnie, ale było bardzo smutno.
Cały ten mijający rok był tragiczny, a przyszłość też nie zapowiada się różowo :(
Pozdrawiamy.

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro gru 25, 2013 22:45 Re: CHOCO już 8-letnia i Nero zapraszają po raz 4!

Bardzo dziękuję! :1luvu:
Dzięki Tobie miałam bardzo miły dzień, który zaczął się z uśmiechem! :D
Posta i Twe prześliczne pisane prosto z serca życzenia zdążyłam przeczytać rano zanim wyszłam na psi spacer i idąc na 9:00 rozpoczęłam całodzienną rodzinną krzątaninę… :1luvu:

Telefon? – czy zaczęłaś używać nowy czy to nadal ten poprzedni stary?
Moje problemy z internetem opisuję na bieżąco – co chwilę tracę połączenie, z telefonem okresowo walczę.

Zabezpieczyłam wiadomości i zdjęcia i okazało się, że gdzieś w pamięci jest SMS, na którym mi bardzo zależało a w telefonie widzę reklamę zamiast właściwej treści.
Wysyłane i odbierane SMS i MMS widzę normalnie w telefonie!
Teraz spróbuję sobie trochę posprzątać i zwolnić trochę miejsca w pamięci….
….
Bardzo mi zależało na organizacji Wigilii i żeby się wszystko udało – chciałam, żeby Babcia i Andrzej mieli te same potrawy, które mieli co roku odkąd weszłam do tej rodziny a mówili że im smakowały….
Babcia zawsze jeździła na składkową Wigilię do Lusi tzn. Swojej Synowej i „od zawsze” brała to co ugotowałam… Ja nigdy nie miałam okazji tam pojechać…
…..
Bardzo ciekawe okazuje się porównanie potraw. Może to wynika z tradycji w różnych regionach.
My nigdy nie jedliśmy podczas Wigilii ziemniaków, Andrzej nie wyobraża sobie żeby ich brakowało….
Kluski z jabłkami – nie znam. Przypuszczam, że to makaron krajanka z duszonymi jabłkami – to czasem jadaliśmy zamiennie z ryżem ale nigdy podczas Wigilii!

Usiłuję wykorzystać Krzysia i próbuję sobie przypomnieć z czym mam techniczne problemy…. np. zapisanie wiadomości w programie Nokia PC Suite a następnie zapis tego na dysku w Excell.
Jak wiecie lubię czytać i wracać do postów i starej korespondencji.
a przyszłość też nie zapowiada się różowo
- niestety tak, wiemy czego się spodziewać i co przeżyjemy w ciągu kilku najbliższych lat… :(

Życzę za chwile odprężającego snu i udanego wypoczynku w spokoju w ten ostatni dzień Świąt i :ok: :ok: :ok:
pozdrawiam Ewa
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw gru 26, 2013 13:45 Re: CHOCO już 8-letnia i Nero zapraszają po raz 4!

Kluski z jabłkami na Wigilię? Nigdy o czymś takim nie słyszałam, choć Wrocław jest dość dużą mieszanką tradycji, także wigilijnych. Gdzie się jada takie cóś?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw gru 26, 2013 14:37 Re: CHOCO już 8-letnia i Nero zapraszają po raz 4!

W domu chorego po ciężkiej operacji z cukrzycą, uszkodzeniem wątroby i trzustki.
W opcji były sucharki bezcukrowe i mus jabłkowy.

Coś z pola, coś z sadu, coś lasu

z lasu był kisiel jagodowy (powinien być żurawinowy, ale bez cukru byłby niejadalny)

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

[poprzednia][następna]