Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 09, 2013 16:04 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

A moje pomidory wciąż są zielone :roll: ...

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Wto lip 09, 2013 16:40 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

Prześliczne fuksje!
Oglądam wszystko a przede wszystkim KAROLKA na bieżąco i tutaj i na FB!
Świetnie, że opisujesz odmiany!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lip 09, 2013 19:17 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

Maciejowa, moje pomidory nawet nie maja jeszcze kwiatow! Papryka z reszta tez nie. Nie wiem czy nie kupilismy ich za pozno i za malych, ale byly juz po zredukowanej cenie, czyli krok od wora na smieci i jakos zal sie zrobilo...

Kussad, opisuje odmiany bo to wazne dla mnie. Mam ich sporo, nazwa odmiany to jak imie roslinki, a kiedy zaczynaja rozkwitac, przewaznie po raz pierwszy widze kwiat na zywo. Zdjecia na etykietach przewaznie nie oddaja kolorow zupelnie. Tak wiec przedstawiam moje roslinki po imieniu, jednoczesnie robiac sobie jakas dokumentacje.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Wto lip 09, 2013 20:17 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

Ja swoje pomidory wyhodowałam z nasionek :) W marcu posiałam, w maju wysadziłam. Sporo owoców mają, ale kurna wsjo zielone!

maciejowa

Post » Czw lip 11, 2013 19:31 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

Zdaza dojrzec - slonko, papu i beda piekne.

A u nas kolejne kwiaty sie pojawiaja...
Blacky:
Obrazek

Snowcap:
Obrazek

Winston Churchill:
Obrazek

Nic sie nie marnuje, kazda ulamana galazka (skubniete zaszczepki tez) laduje w zlobku.
Obrazek
Dzis znalazlam ulamana galaz Blue Eyes - nie wytrzymala ciezaru kwiatow - moze taka uroda wielkokwiatowych...
Obrazek

kinga w.

Post » Wto lip 16, 2013 9:21 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

Dojrzewają! Już mam ze trzy czerwone :D

maciejowa

Post » Sob lip 20, 2013 9:55 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

Nasze dopiero kwitna. Pozno posadzone. Za to fuksje maja sie swietnie:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Koty tez nie narzekaja:
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 5051_n.jpg

A Karol rozrabia:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 3935_n.jpg

Dorobilismy sie nowego srodka transportu:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 2040_n.jpg
(to ten na pierwszym planie oczywiscie), mlody na sam widok przyczepki pakuje dupsko do srodka i probuje zapinac pasy, a ja... coz, kondycja pod zdechlym Azorkiem, ale sie jezdzi.
Obrazek

kinga w.

Post » Sob lip 20, 2013 14:02 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

faaajny ten nowy środek transportu :D :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob lip 20, 2013 19:01 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

Dziekuje! Taki rower mi sie marzyl, jest szalenie wygodny, a przyczepka jest chyba bezpieczniejsza od kazdego fotelika montowanego na rowerze. Maly siedzi nisko, ma pod tylkiem 2 kola i jest wpiety pasami, nie ma wplywu na moja rownowage, a przyczepka jest widoczna z daleka. Dzis pojechalismy do rowerowego po zapasowy zaczep, zeby moc na zmiane zapinac przyczepke do mojego roweru, lub do Rajmunda - mlody znalazl na wystawie przyczepe i byl straszny dzihad bo on sie pakowal, zapinal pasy i czekal na wycieczke. Nie umial zrozumiec ze nie bedzie wycieczki i trzeba wysiadac.
Obrazek

kinga w.

Post » Nie lip 21, 2013 6:17 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

Super pojazd :1luvu:

Muszę się do Was na fb zapisać, bo tutaj tak mało piszesz, a z tego co czytam więcej tam rozrabiasz :roll:

Karol widzę, że to już nie dzidziok tylko mały facecik. Moja bratówka jeszcze jak tak "poważnie" nie wygląda, ale za to słusznej postury jest - mówię na nią dzidzia sumo :mrgreen: , a do tego całą głowę ma w loczkach więc wygląda jak mały, tłuściutki aniołeczek :ryk:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon lip 22, 2013 17:21 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

O, fajny rower. Mozna nim wozic dzieci i zwierzatka tez. Ale chyba raczej psowate niz kotowate :lol: cieplo u Was?

maciejowa

Post » Czw lip 25, 2013 20:03 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

Faktycznie wiecej jestem na fb - z racji pracy glownie. Poza tym pakowanie sie z Karolem w koci watek wydaje mi sie mocno off topicowe, a sila rzeczy duzo u nas teraz Karola. W sumie Karol, koty i... roslinki - fuksje i ostatnio przywiezione "umarlaki", czyli 2 zdychajace hibiscusy. Jeden, po podlaniu gazowana mineralka i 2h w bagazniku auta, odwaznie sie podniosl, wiec zostal przeniesiony na zwykla sale (czyt. parapet) drugiego dzis pozbawilam "tkanek martwiczych", wiec zredukowal sie do 3 badyli i jednego, malusiego listka, ktory chyba jednak zyje i delikwent pozostaje na OIOM-ie. W ogole to wyszedl numer z nimi... Bo najpierw wynudzilam na Rajmundzie zjazd do B&Q w Manchester (pojechalismy zlozyc wniosek o paszport dla mlodego), ktore bylo po PRAWEJ stronie drogi. Potem szukalam hibiscusow, bo wiedzialam ze w czesci tej sieci byly, u nas nie bylo, ale tam mogly byc, wiec szukaj, Kinia, moze znajdziesz. Znalazlam. Pol polki umierajacych roslin - sucho w doniczkach, liscie obwisle, rosliny stojace jak na pustyni. Wkurzona wzielam pierwsze 2 z brzegu do wozka, podeszlam do pierwszej z brzegu osoby w uniformie obslugi i powiedzialam, ze powinni wiedziec, ze rosliny potrzebuja wody, a tam wszystkie umieraja z jej braku, co dla mnie jest ogromnym smutkiem a dla nich wielkim wstydem. Na co pani zawolala jakiegos pana, ten przekreslil na doniczkach cene 5,98 funta i napisal 50 pensow. W tym momencie pozalowalam, ze nie wzielam z polki dwoch na pewno rokujacych roslin... :twisted: Wzielam oba, w koncu cena lekko smieszna, a ja bym je i po normalnej kupila, tylko pewnie jednego i starannie wybierajac takiego, ktory przezyje. Potem juz nie narazajac chlopa swego na utrate cierpliwosci, wsadzilam oba dziady do bagaznika podpielam guma do wozka dzieciecego zeby w miare stabilnie staly, wstawilam do podwinietej reklamowki, podlalam z grubsza wytrzepana z gazu mineralka i wrocilismy do domu. No i mam 2 dodatkowe hibiscusy - jednego mam od 30 lat, tu mam jego "mlode", ledwie szescioletnie, a teraz dwa dodatkowe szczyle, ale inne zupelnie odmiany. Czy one nie sa miedzy soba jednakowe, to sie okaze.
Obrazek

kinga w.

Post » Sob gru 21, 2013 20:08 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie gru 22, 2013 11:07 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

Obrazek
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie gru 22, 2013 22:29 Re: Nasz Pięciokot... cz.17 Pieciokot i ludzkie mlode...

Obrazek

Wszystkim naszym Przyjaciołom
życzymy zdrowych, spokojnych, rodzinnych Świat
Haker i Pysia

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

[poprzednia][następna]