Niepowtarzalna budka posłanko! Dla Tośki na sterylkę.

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie gru 15, 2013 22:49 Niepowtarzalna budka posłanko! Dla Tośki na sterylkę.

Od 1,5 miesiąca jest u mnie około 10 miesięczna Tośka. Trafiła do mnie zabiedzona, niesamowicie chuda, wymiotująca robalami, męcząca się z biegunką, słaniająca się na nogach. Robali pozbyłyśmy się, brzuch powoli ustabilizowałyśmy, sierść nabrała połysku i stała się delikatna. Wtedy w Tośce coś puściło i zaczęło się lać z nosa i z oczu. Na szczęście mała potrafi wziąć się w garść i za każdym razem walczy.

Teraz Tosia musi przejść sterylizację, bo niestety Tosia w ciągu swojego krótkiego życia zdążyła już urodzić (sprawdzone na usg + miała zapalenie sutka). Co się z nimi stało nikt nie wie. Pracownicy zakładu, do którego Tosia zaczęła przychodzić ogrzać się szukali wszędzie, ale niestety bezskutecznie.

Oto Tosia
Obrazek

Podsumowując - Tośka nieźle nadwyrężyła mój budżet, więc postanowiłam zrobić bazarek, z którego dochód przeznaczony zostanie na jej sterylizację.

Zasady bazarku
Budkę licytujemy 5dni od pierwszej oferty. Do wylicytowanej kwoty należy doliczyć koszt przesyłki 11zł.

Budka wykonana jest przez mnie i moją mamę. Ocieplona jest pikowanym materiałem, który używany jest do ocieplania kurtek. Góra budki usztywniana jest fiszbiną, którą można wyjąć do prania, a dzięki której budka sztywno stoi i nie spada na głowę kota. Bo budkę można normalnie prać w pralce. Moje budki były już w ten sposób przetestowane. W środku bez dodatkowej wkładanej poduszki, ale można ją dodatkowo zamówić za 10zł. Moje koty śpią bez poduchy w środku.

Budka jest w kolorze koralowym i żółtym. Ozdobiona jest uśmiechniętym księżycem i gwiazdami :)

Wymiary budki:
Długość - 50cm
Szerokość - 33cm
Wysokość - ok. 30cm

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Licytacja startuje od 25zł.

Licytacja

cena wywoławcza - anial :D
30zł - hillfire :D
40zł - anial :D
48zł - Zakocona :D

Koniec licytacji 23.12.2013 godz. 17:50

Wygrała Zakocona. Dziękuję :D
Ostatnio edytowano Pt gru 27, 2013 10:58 przez maueczarne, łącznie edytowano 6 razy

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Śro gru 18, 2013 17:50 Re: Niepowtarzalna budka posłanko! Dla Tośki na sterylkę.

To ja poproszę dla moich tygrysów za wywoławczą
ObrazekObrazek

anial

Od: Sob lis 01, 2008 23:42

Post » Pt gru 20, 2013 2:45 Re: Niepowtarzalna budka posłanko! Dla Tośki na sterylkę.

anial pisze:To ja poproszę dla moich tygrysów za wywoławczą

Dziękuję :)

Rozpoczynamy licytację. Koniec 23.12.2013 godz. 17:50

maueczarne

Post » Pt gru 20, 2013 12:00 Re: Niepowtarzalna budka posłanko! Dla Tośki na sterylkę.

za 30 zł :-)

hellfire

Od: Nie sie 18, 2013 7:58

Post » Pt gru 20, 2013 21:07 Re: Niepowtarzalna budka posłanko! Dla Tośki na sterylkę.

hellfire pisze:za 30 zł :-)

Dziękuję :mrgreen:

Kto da więcej? Kto da więcej?

maueczarne

Post » Sob gru 21, 2013 18:40 Re: Niepowtarzalna budka posłanko! Dla Tośki na sterylkę.

Może ktoś jeszcze? Drugiej takie budki nie będzie.

maueczarne

Post » Nie gru 22, 2013 14:01 Re: Niepowtarzalna budka posłanko! Dla Tośki na sterylkę.

50zł za budkę i niech tam będzie pomarańczowa. Na zdjęciu jest różowa. Jak różowa to nie chcemy, bo nie cierpię tego koloru. Jak pomarańczowa to biorę.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Nie gru 22, 2013 15:38 Re: Niepowtarzalna budka posłanko! Dla Tośki na sterylkę.

Zdjęcia robione w sztucznym świetle, więc kolor nieco przekłamany niestety. Wyciągnęłam budkę, popatrzyłam po raz kolejny i faktycznie, budka nie jest typowo pomarańczowa. Określiłabym raczej jej kolor jako koral. Jeśli ktokolwiek z licytujących chce się wycofać zrozumiem. Przepraszam za zamieszanie.

Anda, do Ciebie piszę już PW.

Może komuś koralową budkę?

maueczarne

Post » Nie gru 22, 2013 18:53 Re: Niepowtarzalna budka posłanko! Dla Tośki na sterylkę.

Ja odwołuję swoje 50zł. Koralowa mi nie pasuje do moich starszych kocurów. Obrażą się. Poczekam na bardzie męskie kolory :)

Więc 30zł hellfire jest obowiązujące.

Anda

Post » Nie gru 22, 2013 20:05 Re: Niepowtarzalna budka posłanko! Dla Tośki na sterylkę.

Tak, Anda odwołuje, co już ze mną ustaliła. Także nadal wygrywa hellfire :)

Ktoś jeszcze? Hops hops? Bo Tośka znowu jakieś choróbsko sobie wynalazła i koszty rosną, a co dopiero sterylka :S

maueczarne

Post » Nie gru 22, 2013 21:13 Re: Niepowtarzalna budka posłanko! Dla Tośki na sterylkę.

Widzę, że masz z Tosią tak jak ja z Leną :(
Dobrze, ze chociaż grzybica i świerzb was ominęły.
Współczuję.
O kasie nawet nie wspomnę.
Mam jeszcze dług w Noe (nieobowiązkowy, ale jednak) i wielki dług wdzięczności u KasiD.
Lenie udało się znaleźć dom po pół roku.
Oby u Was było szybciej!

Anda

Post » Nie gru 22, 2013 22:12 Re: Niepowtarzalna budka posłanko! Dla Tośki na sterylkę.

Koral mi jakos nie pasuje - pomarancz to tak. jesli to nie problem to tez odwołuje. Bardzo przepraszam za zamieszanie.

hellfire

Od: Nie sie 18, 2013 7:58

Post » Nie gru 22, 2013 22:26 Re: Niepowtarzalna budka posłanko! Dla Tośki na sterylkę.

Hmm kolor podobny do tego Obrazek

hellfire, jeśli taki kolor nie odpowiada Ci, rozumiem i odwołuję ofertę. To ja namieszałam, bo mi ten pomarańczowy w głowie utkwił nie wiem dlaczego.

Tosia niestety kosztowna zrobiła się. Teraz jeszcze podejrzewam trądzik i jakiś stan zapalny oczu. Jutro czeka nas wizyta u weterynarza, bo nie chcę jej na święta takiej zostawiać.

Komu budkę, komu? :)

maueczarne

[następna]