Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 19, 2013 17:03 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

ewar pisze:Donoszę p.Izie natychmiast, jeśli pojawiają się jakieś wieści o Pimpusiu, czy innych kotkach.Jest bardzo szczęśliwa, że wieści są takie dobre.Teraz obie czekamy, kiedy Maniek i Pimpuś będą spali przytuleni do siebie.
A Tino ma kiepski apetyt, grymasi.Tak nie było, kiedy był Pimpuś :mrgreen: Widocznie bał się, że malec mu wszystko wyje z miseczki i dla niego nic nie zostanie.Teraz nie ma tej motywacji.Chyba nowy tymczas by się przydał :mrgreen:

Chyba rzeczywiście by się przydał. Bo dla odmiany Maniek wciąga swoje porcje bez szemrania, a jeszcze podkrada Pimpkowi suche. W jego przypadku to nie jest korzystny objaw, bo akurat Maniek powinien schudnąć. Ale Pimpek też podżera z Mańka miski...
Chłopaki się bawią :) WIdać, ze Pimpek nie zna jeszcze mozliwości swoich zębisk-szpilek i kiedy dopada Mańka i gryzie go w ucho,to słychać tylko biedny pisk... Ale Maniek też się zbiesił i gdy Pimpek za duzo sobie pozwala, trzepie go miękką łapą po głowie.
Mały jest tak rozbawiony, że nie sposób czasem nadążyć za nim wzrokiem, śmiga jak strzała :)
Apetyt ma nadal świetny. Kupy i siku lądują nadal praworządnie w kuwecie :)
Są dwa rodzaje ludzi: ci, którzy lubią koty i ci pokrzywdzeni przez los

AgnieszkaMo

Od: Pt sty 01, 2010 22:53

Post » Czw gru 19, 2013 18:19 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Już dzwonię do p.Izy :lol: Tino też strofował Pimpusia, kiedy ten za dużo sobie pozwalał.Przyciskał go łapą do podłogi.I tak ma być.Maniek mu krzywdy nie robi.Bardzo się cieszę, ze się razem bawią :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt gru 20, 2013 18:21 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Maniek dziś z własnej inicjatywy polizał Pimpka po łebku :)
Zorganizowałam dla Maniastego schowanko - dolną półkę w szafce na buty, głęboką i wymoszczoną śpiworem. Doszłam do wniosku, że musi mieć jakiś azyl, żeby się schować przez tym małym tajfunem, który męczy go jednak niemożebnie. Mały go okrutnie podgryza, w zabawie gryzie też moje ręce, ale mu nie pozwalam. Maniek tylko ucieka. Biegiem! :)

AgnieszkaMo

Post » Pt gru 20, 2013 19:06 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

AgnieszkaMo pisze:Maniek dziś z własnej inicjatywy polizał Pimpka po łebku :)

Urocze :lol: Kochany Maniuś :1luvu:
AgnieszkaMo pisze: w zabawie gryzie też moje ręce, ale mu nie pozwalam

:ok: Tak jest! Potem kot ma ten durny nawyk, jak Duduś i trudno go tego oduczyć.Nie pozwalam też nikomu tak bawić się z moimi kotami.
Mały jest żywiołowy, to trochę męczące, ale Agnieszka, jedno jest pewne, jest bardzo zdrowy i niech tak będzie.Miałam trzy kociaki na tymczasie, cudowne rodzeństwo, spali przytuleni do siebie, nie mogłam się napatrzeć.Nawet zrobiłam zdjęcie, kiedy dwójka z nich razem korzystała z kuwetki.Zabawa jednak polegała też na podgryzaniu się wzajemnym, skakaniu do gardeł..itd.Tak robią koty w naturze, na filmach widać jak lwiątka gryzą matce ogon, skaczą na siebie, warczą, bo uczą się jak polować, uczą się jak używać zębów i pazurów.Maniek to rozumie, ale nie jest już kociakiem i ma dosyć.Będą jednak wkrótce spać przytuleni do siebie, zobaczysz.

ewar

Post » Pt gru 20, 2013 19:41 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

ewar pisze:
AgnieszkaMo pisze:Maniek dziś z własnej inicjatywy polizał Pimpka po łebku :)

Urocze :lol: Kochany Maniuś :1luvu:
AgnieszkaMo pisze: w zabawie gryzie też moje ręce, ale mu nie pozwalam

:ok: Tak jest! Potem kot ma ten durny nawyk, jak Duduś i trudno go tego oduczyć.Nie pozwalam też nikomu tak bawić się z moimi kotami.
Mały jest żywiołowy, to trochę męczące, ale Agnieszka, jedno jest pewne, jest bardzo zdrowy i niech tak będzie.Miałam trzy kociaki na tymczasie, cudowne rodzeństwo, spali przytuleni do siebie, nie mogłam się napatrzeć.Nawet zrobiłam zdjęcie, kiedy dwójka z nich razem korzystała z kuwetki.Zabawa jednak polegała też na podgryzaniu się wzajemnym, skakaniu do gardeł..itd.Tak robią koty w naturze, na filmach widać jak lwiątka gryzą matce ogon, skaczą na siebie, warczą, bo uczą się jak polować, uczą się jak używać zębów i pazurów.Maniek to rozumie, ale nie jest już kociakiem i ma dosyć.Będą jednak wkrótce spać przytuleni do siebie, zobaczysz.

Czekam, czekam :)
A to, że Pimpek jest zdrowy, to widać, słychać i czuć :) Mam całkiem świeże porównanie, niestety.. I tfutfu, i oby tak dalej

AgnieszkaMo

Post » Sob gru 21, 2013 5:55 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Doczekasz się.Nie ma jeszcze dwóch tygodni od kiedy Pimpuś jest u Was.

ewar

Post » Nie gru 22, 2013 14:25 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Z ostatniej chwili (fotka z telefonu, więc kiepskawa, ale prawdziwa) :)
http://postimg.org/image/ni7huz1r3/

Dziś, kiedy grzecznie czekały na śniadanie, siedziały bok w bok i jeden drugiemu mył łepek :) Co nie znaczy oczywiście, że nie ma bójek i podgryzań. Są. A Maniek się wreszcie ruszył, nawet z własnej inicjatywy myszą się raczył pobawić.
Pimpek waży 2,2 kg ... 8O

AgnieszkaMo

Post » Nie gru 22, 2013 15:59 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Ale fajne zdjęcie :dance:
A niech sobie będą bójki i podgryzania, o ile krew się nie leje i futro nie fruwa.Grunt to aktywność fizyczna.
A Pimpuś to już kawał kota :lol: Takie to było zabiedzone chucherko, nic nie ważył, naprawdę.
Teraz czekam tylko na zdjęcie, kiedy śpią obaj na jednym posłanku przytuleni do siebie.

ewar

Post » Wto gru 24, 2013 12:28 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Z najlepszymi życzeniami dobrych, spokojnych Świąt

http://postimg.org/image/3z53zf64z/

Życzą może jeszcze nie najlepsi kumple, ale ten stan się zbliża, i ich Duzi :)

AgnieszkaMo

Post » Wto gru 24, 2013 12:41 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

A nie mówiłam, że się doczekam :dance:
Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt.

ewar

Post » Czw gru 26, 2013 6:43 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

I jak minęły święta? Bo właściwie to już prawie po, prawda?

ewar

Post » Czw gru 26, 2013 9:31 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Już się zdjęcie Mańka z Pimpusiem nie otwiera :cry:

ewar

Post » Czw gru 26, 2013 11:16 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Otwiera się, jest świetne, Maniek ma minę niczym Grumpy Cat ;)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw gru 26, 2013 12:43 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Też już widzę :lol:

ewar

Post » Pt gru 27, 2013 12:19 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Chłopaki żyją. Pimpek aportuje zabawki :) Maniek chyba coraz bardziej się z malcem oswaja i uczy się z nim postępować, bo Pimpek rzeczywiście męczy go okrutnie... Liże, liże po łebku i nagle - cabas zębiskami. Ulubione miejsca do gryzienia - podgardle i pęciny :twisted: Maniek nauczył się go karcić, a my przestaliśmy niemal w to ingerować, bo zauważyłam, że Manfred nieco histerycznie reaguje. Jak świętej pamięci kocica moich rodziców, która darła się już wtedy, kiedy Dudek się do niej zbliżał na metr. Profilaktycznie. A my rzucaliśmy się ratować biedną kicię... Maniek też tak robi, cwaniak.
Próbujemy nauczyć Pimpka, że nie wchodzi się ludziom do talerza, kiedy jedzą, ale efekty są opłakane. NIe tylko w związku z tym, zresztą.. Ostatnio wdarł się do torebki, która ukrywała sernik mojej Mamy. Poczęstował się znacząco.. Jest niemal wszystkożerną bestią, ale szczególnie lubi nabiał, jogurt z miski wylizuje za jednym posiedzeniem. Brzuch mu rośnie! :)
Naładowałam baterie w aparacie, więc najbliższe zdjęcia będą lepszej jakości. O ile oczywiście uda się toto uchwycić choć chwilę w bezruchu....

AgnieszkaMo

[poprzednia][następna]