Tosia&Bazyl - cz IV

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 17, 2013 20:21 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

"Zrobiłeś to po raz ostatni" ... na pewno w wyjściowym swetrze, a nie w powyciąganej bluzie :twisted:
Cześć, witamy :piwa:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Wto gru 17, 2013 21:11 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

NatjaSNB pisze:Miałam emocjonujące ostatnie 15 minut... Tosia poszła zrobić kupkę i zrobiła czystą :ok: Jak sprzątałam po niej to przyszedł Bazyl i też mnie uraczył małym co nieco. Pupcia czysta, kupka czysta ale jedna z łap już nie. Wdepnął jak kto głupi. Złapał go mąż do łazienki, a ja byłam odpowiedzialna za podłożenie jego łapy pod bieżącą wodę, co okazało się niezłym wyzwaniem. Nie wiem skąd ten niepozorny kot ma tyle siły. Mimo, że to nie ja go trzymałam, nawet mi się oberwało i mam czerwone nawet na szyi. Nie wspomnę o moim swetrze, który złapał trochę brązu :roll:
No ale nic... dwie kupy jak marzenie :twisted:

Madzia - padłam :ryk: :ryk: :ryk:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto gru 17, 2013 21:58 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Emocje nieziemskie :twisted:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto gru 17, 2013 23:17 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Oj tam oj tam :mrgreen:
mi kiedyś Pysionek siadł dupką na twarz :mrgreen: rano kiedy się kokosił i kombinował jak się położyć do spania

cześć Madzia i kociaki :1luvu:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Śro gru 18, 2013 6:49 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Bazyl znowu spawikował :?
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Śro gru 18, 2013 13:02 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

NatjaSNB pisze:Bazyl znowu spawikował :?

a czym? po jedzeniu czy tak ogólnie?

Milena_MK

Post » Śro gru 18, 2013 14:28 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Po jedzeniu, od razu po jedzeniu. To było po 6 rano i mąż go karmił, ale widziałam ile zwymiotował... wg mnie mąż za dużo mu dał na śniadanie. No więc tej opcji się trzymam, ale jak ten kot zwróci po posiłku raz jeszcze to uczepię się fartucha wetki i nie puszczę, aż nie zrobi wszystkich kompleksowych badań i nie wymyśli co temu kotu dolega :? Do momentu mojego powrotu z pracy nad Bazylem czuwała teściowa, ale nie chciał jeść. Czyli nie jadł od 22 wczoraj do 14 dzisiaj. Bo jak tylko wróciłam to dałam mu inną puszkę i zjadł z wielkim smakiem. Jak podstawiłam mięsko z puszki, po której wymiotował, nie chciał jeść. On już wcześniej jadł te puszki i bardzo mu smakowały, planowałam przestawić go tylko na nie, zamówiliśmy 12 dużych puszek... ten kot zawsze coś odwala jak tylko my zrobimy większe zapasy. Jak były małe paczki Orijena to wcinał. Jak kupiliśmy 7kg to wiadomo co było. Ja te obecne puszki były tylko w ilości sztuk 2 i to małych to zjadł obie. Jak zamówiliśmy 12 większych to od razu cyrk już przy pierwszej :|
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Śro gru 18, 2013 17:56 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Echhh no i nie można Bazylowi dogodzić...

Milena_MK

Post » Śro gru 18, 2013 19:00 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Milena_MK pisze:Echhh no i nie można Bazylowi dogodzić...

Ano lipa :?
Choinki chyba też nie będzie :? Żywej się boję, żeby koty nie jadły igieł a dziś pojechaliśmy kupić sztuczną no i zdębiałam. Chciałam coś 2m, ale ja nie wydam 400zł :( I nie będę miała choinki :( :( :(
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Śro gru 18, 2013 20:04 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Serio aż tyle? A w jakimś Tesco czy coś nie znajdziesz taniej?

Milena_MK

Post » Śro gru 18, 2013 21:24 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Ja też nie będę miała choinki niestety, ale to dlatego, że w zeszłym roku przy samym Maladze musieliśmy ją rozebrać już chyba po 2 czy 3 tygodniach, bo wskakiwał na nią, zrzucał bombki, ciągnął łańcuchy... :roll: Po prostu nie szło go odgonić, jak wychodziliśmy gdzieś to trzeba było pokój zamykać, a w nocy nie mogłam spać tylko nasłuchiwałam dźwięku spadającej choinki...
Przy Pinku sobie już w ogóle nie wyobrażam jakby to wyglądało, bo to jest kot-destrukcja. :evil:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Śro gru 18, 2013 21:55 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Madzia a skąd pomysł, że koty zjedzą igły żywej choinki?
U mnie kota właśnie żywej nie ruszała, a sztuczną ciamkała i po niej biegała.
Zawsze wybieram gatunek z najbardziej ostrymi igłami, one odstraszają.

A jakie puszki kupiłaś Bazylowi?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Post » Śro gru 18, 2013 22:10 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Agusia ja nie wiem skąd ten pomysł - ot tak sobie myślę, że jak coś zielone to one zaraz skubią - jak każdy kwiatek jaki miałam. Dzisiaj przyniosłam z piwnicy moją małą choinkę sztuczną, chcieliśmy zobaczyć co koty na to. Postawiłam, zarzuciłam kilka łańcuchów i bombek no i po pierwszej ciekawości - emocje opadły i choinka jest póki co niezauważalna. Bazyl próbował wyskubać jedną gałązkę, ale chyba się lekko podrapał i odszedł jak niepyszny.

A puszki, których mam teraz cały zapas to Cat's Fine Food. On za to chwilowo je Gourmeta :?
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Śro gru 18, 2013 22:15 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Wydaje mi się, że drzewka iglaste nie są przysmakiem kotów.
Może przynieś do domu jedną gałązkę i zobacz jak będą reagowały.
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Śro gru 18, 2013 22:30 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Pomyślę jeszcze, ale jakoś boję się że jak igły opadną to one z podłogi zjedzą i będzie dramat :o

A tymczasem w mojej kuchni...
Obrazek

Mężowi robiłam herbatę niedawno i on lubi Earl Grey, ale dziś dostał normalną bo mi się skakać po szafkach nie chciało :roll:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

[poprzednia][następna]