TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec zła passa trwa- chorujemy :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 16, 2013 21:30 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

Świetne są te Sroczki, oby szybko znalazły domek:)

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Pon gru 16, 2013 23:11 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

Niestety Matyldzia znów sie czuje gorzej rzezi , dostała dzis steryd który bardzo na nia dobrze działa .

A Wincenty dostał dzis cartchophen i za dwa tyg następna dawka , wyciskanie w miare ok , choc mogło by byc lepiej ...

A na jutro jesteśmy umówieni z Fibim , bo nie podoba sie wetce to leżenie mostkowe , no i tez Fibi wylizuje wygryza te zmianę na łapce , jutro będzie miał EKG i USG , martwie sie o niego :(

A wieczorem bardzo mi ciśnienie podniósł sąsiad pijak bo sobie do domu sprowadził młodego kociaka a kocie przerażone miauczało na balkonie w wniebogłosy a menel nawalony nic nie słyszał , tam muzyka i to głosna ( choć dzis było cicho ) to i do 2 w nocy a menelstwo to sie tam zbiera prawie co dzień , prosiłam go aby mi tego kociaka dał , ale on nie chce , twierdzi że to nie jego kot , że niby jego właściciel siedzi z nim w mieszkaniu a na moje pytanie dlaczego kot został uwieziony na balkonie to ze niby kolega go zamknął bo on usnął :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon gru 16, 2013 23:41 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

Fibiś i zmiana na łapce :(

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto gru 17, 2013 21:35 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

Co za ludzie, nie wiedzą, że krzywde robią kociakowi? Ehh,szkoda nawet gadać:/

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Wto gru 17, 2013 21:53 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

phantasmagori pisze:Fibiś i zmiana na łapce :(

Obrazek

Obrazek

Biedny Malutki Fibis :(
Niech sie szybko i ladnie goi :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Śro gru 18, 2013 0:21 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

miko_bs pisze:Co za ludzie, nie wiedzą, że krzywde robią kociakowi? Ehh,szkoda nawet gadać:/

Dziś go nie widziałam , pewni zalany w trupa , ale na szczeście kociak nie bł zamknięty na balkonie , martwię sie o niego i to bardzo :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro gru 18, 2013 0:31 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

AgaS1987 pisze:
phantasmagori pisze:Fibiś i zmiana na łapce :(

Obrazek

Obrazek

Biedny Malutki Fibis :(
Niech sie szybko i ladnie goi :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

Fibi w nocy odgryzł sobie te zmianę :(
U weta to był bardzo agresywny , już przy wchodzeniu do gabinetu zaczynał próbować gryźć bez kagańca sie nie obyło .
Miał USG , ma powiększoną wątrobę i śledzionę , ale nie mocno , miał też pobraną próbkę na cytologie , podczas pobrania tak sie rzucał że stłukł szkiełko na które sie pobiera materiał do badan .
Powinien być na specjalnej karmie leczniczej i brać leki , ale on sobie na to nie pozwoli , na razie ma wprowadzone tylko jedne tabletki choć jemu jest bardzo ciężko cokolwiek w tabletce podać , nawet lek w żelu jest ciężko :( ale zrobię wszystko aby mu te leki podawać ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro gru 18, 2013 1:14 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

Dziewczyny kochane i dziś dotarła karma rc urinary hd 6 kg , bardzo i to bardzo Wam dziekuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro gru 18, 2013 13:17 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

Z Gajeczką dziś gorzej , ma krew w moczu :(:(:(

Jest wielki problem z podawaniem tabletek Fibiemu , płynny lek przeciw bólowy podaje w mięsie , w gourmetach kocich a jak wymieszałam tabl w gourmecie to nie tknął :(
Powinien być też na specjalnej karmie , suchego to na pewno nie tknie , ale może spróbuje z puszkami o ile sa takowe ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro gru 18, 2013 13:41 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

Spróbuj z kocimi lub psimi kabanosikami z rossmana. U nas tak podawałyśmy potwornie gorzki lek na serce kotce. W pastylce nie zjadła, w karmie też nie, a "otulone" kabanosikiem wchodziły bezproblemowo. :ok: . Albo może jak dla kota - otulić masłem, zamrozić i tak podać? :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 18, 2013 19:21 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

Justa&Zwierzaki pisze:Dziewczyny kochane i dziś dotarła karma rc urinary hd 6 kg , bardzo i to bardzo Wam dziekuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No w koncu doszla! od zamowienia i wplaty ile minelo? 10 dni? 2 tygodnie? juz nawet nie chce mi sie spogladac w zamowienie zeby sie nie denerwowac :evil:
Dobrze ze doszla :ok: :1luvu:

Justa&Zwierzaki pisze:Z Gajeczką dziś gorzej , ma krew w moczu :(:(:(

Jest wielki problem z podawaniem tabletek Fibiemu , płynny lek przeciw bólowy podaje w mięsie , w gourmetach kocich a jak wymieszałam tabl w gourmecie to nie tknął :(
Powinien być też na specjalnej karmie , suchego to na pewno nie tknie , ale może spróbuje z puszkami o ile sa takowe ...

Gajunia i Fibis mocne kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

AgaS1987

Post » Śro gru 18, 2013 20:21 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

Alienor pisze:Spróbuj z kocimi lub psimi kabanosikami z rossmana. U nas tak podawałyśmy potwornie gorzki lek na serce kotce. W pastylce nie zjadła, w karmie też nie, a "otulone" kabanosikiem wchodziły bezproblemowo. :ok: . Albo może jak dla kota - otulić masłem, zamrozić i tak podać? :ok:

One sa bardzo duże, nie da rady do kabanosków tego schować, w maśle tez nie chce :(:(:(

Pasztet czy mocno zapachowa wędlina jest nie wskazana :| , nie mam pomysłu :( W tym tez przemycałam ten żel przeciw bólowy , dziś nie dostał ale jak go znam jutro już będzie mu trzeba by go podać ...
On je przeważane gotowane mięso , lub puszki np butchers lub kocie , ale chyba go muszę przegłodzić i spróbować z tymi leczniczymi puszkami , nie wiem czy coś z tego wyjdzie :(

Gajeczka nadal sika z krwią :(, dałam jej nospe , ale jak do jutra jej nie przejdzie to muszę z nią do weta, szukam na jutro transport .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro gru 18, 2013 20:27 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

AgaS1987 pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:Dziewczyny kochane i dziś dotarła karma rc urinary hd 6 kg , bardzo i to bardzo Wam dziekuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No w koncu doszla! od zamowienia i wplaty ile minelo? 10 dni? 2 tygodnie? juz nawet nie chce mi sie spogladac w zamowienie zeby sie nie denerwowac :evil:

Przyznam szczerze że juz sie martwiłam , ale pewnie te opóźnienia sa z powodu zbliżających sie świat , ale najważniejsze że dotarła , idze jej bardzo dużo i jeszcze raz dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo tez dziękuję za :ok: :ok: :ok: dla Gajeczki i Fibiego bo nie jest dobrze :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro gru 18, 2013 21:38 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

Justa&Zwierzaki pisze:
AgaS1987 pisze:

Przyznam szczerze że juz sie martwiłam , ale pewnie te opóźnienia sa z powodu zbliżających sie świat , ale najważniejsze że dotarła , idze jej bardzo dużo i jeszcze raz dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo tez dziękuję za :ok: :ok: :ok: dla Gajeczki i Fibiego bo nie jest dobrze :(

W styczniu tez musimy zrobic skladke! :ok:

Cieple mysli Wam przesylam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

AgaS1987

Post » Czw gru 19, 2013 21:18 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Noemi kryzys - padaczka :(:(:(

AgaS1987 pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:
AgaS1987 pisze:

W styczniu tez musimy zrobic skladke! :ok:

Cieple mysli Wam przesylam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

dobry pomysł - razem łatwiej :-)

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

[poprzednia][następna]