Villentretenmerth pisze:Lisek się znalazł
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
faktycznie to chyba cud.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Villentretenmerth pisze:Lisek się znalazł
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
AYO pisze:Ktoś zna szczegóły?
Jakaś linka?
Fundacja KOT pisze:Cieszę się, że odnalazł się zaginiony kotek Lisek, który zaginął w obcym terenie 3 dni po adopcji. Przez półtora tygodnia przeżywaliśmy w fundacji koszmar. Kocurek jest cały i zdrowy, tylko wyraźnie schudł i jest bardzo, bardzo zmęczony. Wszedł do fundacji jak do siebie, przywitał się z nami, mruczał, ugniatał; potem położył się na swoim ulubionym foteliku i przysypiał. Lisek odnalazł się dzięki temu, że ktoś zareagował na jedno z kilkuset ogłoszeń o zaginięciu.
MB&Ofelia pisze:Brawo dla Liska!Kocie, jesteś bardzo dzielny! I gratulacje dla Opiekuna, że się nie poddał.
Dobra, parę słów o drugiej kandydaturze do wsparcia, czyli Praksedzie.
Karmicielka, mająca pod opieką ponad setkę kotów, również koty cmentarne. Codziennie przed i po pracy wędruje z torbami wypełnionymi wieloma kilogramami karmy, aby jej podopieczni nie chodzili z pustymi brzuszkami. W jej domu znalazły swój azyl koty najbardziej potrzebujące - chore, niewidome, stare. Opieka nad tyloma kotami to kosztowna rzecz i może wyczerpać wszelkie zasoby finansowe. W okresie zimowym szczególnie ważne jest, żeby koty mogły otrzymać swoją codzienną porcję jedzenia. Dlatego zgłaszam kandydaturę Praksedy i jej podopiecznych.
Ufff, chyba dobrze napisane, co nie?
MB&Ofelia pisze:Wiem że Prakseda dużo robi (ale nie chciało mi się pisać dłuuugiego elaboratu).
Z drugiej strony wiem też, że Kinia098 też sporo robi - w miarę swoich możliwości, ile tylko da radę.
Jak dla mnie obie kandydatury tak samo zasługują na wsparcie, gdybym miała sama decydować, to nie umiałabym wybrać.
No ale na szczęście jest nas sporo osób głosujących, więc zadecyduje większość.
Mulesia pisze:Prakseda, o ile dobrze pamiętam, z Warszawy. Kinia z Darłowa.
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw, Google [Bot], Google Adsense [Bot], tarlbix i 216 gości