Tosia&Bazyl - cz IV

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 16, 2013 22:02 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Czesć dawno mnie tu nie było i słyszę, że Tosieńka ma znów problemy... bidulka malutka... Dobrze, ze chociaż z Bazylem wszystko ok :)
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

Post » Pon gru 16, 2013 22:25 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

vanesia1 pisze:Bidunia kochana..I tylko na Hypo wszystko jest OK? To ja bym się zastanowiła nad składem tej karmy. Podejrzewam, że nie tyle ma jakiś ekstra składnik, co raczej nie ma jakiegoś świństwa, które jest powszechnie ładowane do reszty karm.

A weź to rozkmiń :mrgreen: Jeszcze na Intestinalu było dość dobrze... ale najlepiej na samym mięsku gotowanym. Bardzo chcę ją ustabilizować i jak będzie czysty cały tydzień to wrócę do surowego. Tylko to, co mam teraz w zamrażarce to już raczej do kosza :?
W mojej szkole zbierana jest teraz karma dla zwierząt ze schroniska no i zaniosłam to nasze 7kg Orijena

Patikujek pisze: Dobrze, ze chociaż z Bazylem wszystko ok :)

Bywało lepiej :D Hej! :)
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Wto gru 17, 2013 8:40 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

No widzisz, przynajmniej Orjen się na coś przydał.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto gru 17, 2013 9:23 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

haha. u nas jak była zbierana, to wszyscy przynosili wory Pegidree i Whiskasa "bo to taka dobra karma jest"... niewiele było w tym ogromnym koszu faktycznie dobrej karmy dla psiastych i kociastych... wiem, że to nieładnie ludziom narzucać, co mają kupić, ale ja na miejscu schroniska prosiłabym o zbiórkę pieniędzy i zakup konkretnej karmy, bo to byłoby z większym pożytkiem dla futer ;(

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Wto gru 17, 2013 10:27 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Ja tam myślę, że dla kotów co głodują to i Whiskas jest dobry.

Czy dziś jest jakiś dzień świrniętego kota? Bazyl ni z tego ni z owego wskoczył na górne szafki w kuchni :? Nigdy tego nie próbował, kilka miesięcy temu to Tośka tam wskoczyła no i w jednym miejscu na szafce postawiłam pudełko po chlebaku i był git, zablokowałam jej skoki. Pudełko nie było przysunięte do samej ściany bocznej i Bazyl wskoczył w tą 5cm szparę między ścianą, a pudłem 8O Przesunęłam bliżej do ściany to skoczył z drugiej strony pudełka. Dostawiłam inne pudełko, to poszedł na całkiem drugą stronę blatu i tam zaczął skakać (nie spodziewałam się, bo ze względu na miejsce blatu, on ma tam minimalną ilość miejsca na 'rozbieg' :mrgreen: ). Mam 3 ściany szafek kuchennych na górze zastawione pudełkami, a nawet całą paczką 12 papierów toaletowych :evil: A on wskakuje na blat i miauczy, wręcz wrzeszczy na mnie 8O Nie mam drzwi w kuchni, co ja pocznę z tym draniem :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Wto gru 17, 2013 10:46 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Moj odwieczny problem - kuchnia i Beniamin...

Milena_MK

Post » Wto gru 17, 2013 11:15 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

NatjaSNB pisze:Ja tam myślę, że dla kotów co głodują to i Whiskas jest dobry.

Czy dziś jest jakiś dzień świrniętego kota? Bazyl ni z tego ni z owego wskoczył na górne szafki w kuchni :? Nigdy tego nie próbował, kilka miesięcy temu to Tośka tam wskoczyła no i w jednym miejscu na szafce postawiłam pudełko po chlebaku i był git, zablokowałam jej skoki. Pudełko nie było przysunięte do samej ściany bocznej i Bazyl wskoczył w tą 5cm szparę między ścianą, a pudłem 8O Przesunęłam bliżej do ściany to skoczył z drugiej strony pudełka. Dostawiłam inne pudełko, to poszedł na całkiem drugą stronę blatu i tam zaczął skakać (nie spodziewałam się, bo ze względu na miejsce blatu, on ma tam minimalną ilość miejsca na 'rozbieg' :mrgreen: ). Mam 3 ściany szafek kuchennych na górze zastawione pudełkami, a nawet całą paczką 12 papierów toaletowych :evil: A on wskakuje na blat i miauczy, wręcz wrzeszczy na mnie 8O Nie mam drzwi w kuchni, co ja pocznę z tym draniem :evil: :evil: :evil:

Oj, chyba tak. Perełka od rana praktykuje wiszenie pazurowe na zasłonkach i dzikie wrzaski :mrgreen: :mrgreen:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto gru 17, 2013 12:12 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Sarah DeMonique pisze:haha. u nas jak była zbierana, to wszyscy przynosili wory Pegidree i Whiskasa "bo to taka dobra karma jest"... niewiele było w tym ogromnym koszu faktycznie dobrej karmy dla psiastych i kociastych... wiem, że to nieładnie ludziom narzucać, co mają kupić, ale ja na miejscu schroniska prosiłabym o zbiórkę pieniędzy i zakup konkretnej karmy, bo to byłoby z większym pożytkiem dla futer ;(

ale podejrzewam ze wtedy by nic prawie sie nie zebralo karmy bo ludzie by stwierdzili ze to czyjes widzimisie zeby ich tylko naciagnac na duza kase. Pieniedzy tez nie dadza...

NatjaSNB pisze:Ja tam myślę, że dla kotów co głodują to i Whiskas jest dobry.

oczywiscie, ze tak!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto gru 17, 2013 12:31 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Grunt, żeby te dary ze szkoły trafiły do schroniska... Oczywiście nie, żebym sugerowała coś niemiłego, po prostu jakiś czas temu w miasteczku obok mojego też była zrzutka w jakiejś szkole na dary dla schroniska.
Skończyło się tak, że najpierw co lepsze karmy, zabawki powybierało sobie dyrektorstwo dla swoich pupili... A reszta rzeczy gdzie? Do śmieciarzy! :evil: Śmieciarze też stwierdzili, że sobie dla swoich zwierzaków powybierają co mogą, bo nie będą wywalać na wysypisko przecież. Koniec końców do schroniska trafiły już same "ochłapy". :roll: :evil:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Wto gru 17, 2013 12:56 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Kociara82 pisze:
Sarah DeMonique pisze:haha. u nas jak była zbierana, to wszyscy przynosili wory Pegidree i Whiskasa "bo to taka dobra karma jest"... niewiele było w tym ogromnym koszu faktycznie dobrej karmy dla psiastych i kociastych... wiem, że to nieładnie ludziom narzucać, co mają kupić, ale ja na miejscu schroniska prosiłabym o zbiórkę pieniędzy i zakup konkretnej karmy, bo to byłoby z większym pożytkiem dla futer ;(

ale podejrzewam ze wtedy by nic prawie sie nie zebralo karmy bo ludzie by stwierdzili ze to czyjes widzimisie zeby ich tylko naciagnac na duza kase. Pieniedzy tez nie dadza...
/quote]

wiem, dlatego się nie wychylam... lepiej, ze cokolwiek niż nic ;) i cieszy mnie, że jest taki odzew, bo to znaczy że są jeszcze dzieci i dorośli, którym nie jest obojętny los zwierzaków. ;)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Wto gru 17, 2013 17:29 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Racja, z resztą zwykły szary czlowiek, który nie ma zwierzątka swą wiedzę o żywieniu kotów bierze z reklam Whiskasa i Pedigree. Tak więc nie ma się co dziwić. Ja kiedy jeszcze nie miałam swoich zwierzątek też myślałam, że Whiskas to karma luksusowa :ryk:

Milena_MK

Post » Wto gru 17, 2013 17:35 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Milena_MK pisze:Racja, z resztą zwykły szary czlowiek, który nie ma zwierzątka swą wiedzę o żywieniu kotów bierze z reklam Whiskasa i Pedigree. Tak więc nie ma się co dziwić. Ja kiedy jeszcze nie miałam swoich zwierzątek też myślałam, że Whiskas to karma luksusowa :ryk:

A że Gourmet i Sheba to już snobstwo!

Spilett

Post » Wto gru 17, 2013 19:16 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Milena_MK pisze:Ja kiedy jeszcze nie miałam swoich zwierzątek też myślałam, że Whiskas to karma luksusowa :ryk:

Miałam tak samo! Byłam pewna, że to dobra karma. Za "złe" to miałam raczej te typu "by Tesco" itp :roll:
Spilett pisze:A że Gourmet i Sheba to już snobstwo!

Ojjj jak ja zobaczyłam reklamę z Evą Longorią to myślałam, że Sheba to karma dla nielicznych wybrańców :roll:

Miałam emocjonujące ostatnie 15 minut... Tosia poszła zrobić kupkę i zrobiła czystą :ok: Jak sprzątałam po niej to przyszedł Bazyl i też mnie uraczył małym co nieco. Pupcia czysta, kupka czysta ale jedna z łap już nie. Wdepnął jak kto głupi. Złapał go mąż do łazienki, a ja byłam odpowiedzialna za podłożenie jego łapy pod bieżącą wodę, co okazało się niezłym wyzwaniem. Nie wiem skąd ten niepozorny kot ma tyle siły. Mimo, że to nie ja go trzymałam, nawet mi się oberwało i mam czerwone nawet na szyi. Nie wspomnę o moim swetrze, który złapał trochę brązu :roll:

No ale nic... dwie kupy jak marzenie :twisted:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Wto gru 17, 2013 19:19 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Kupki dobre, ale Bazylek biedny - Perełka zna ten ból, kiedy się wdepnie i trzeba myć :ryk:

Spilett

Post » Wto gru 17, 2013 20:07 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

pannice z Pruszkowa pozdrawiają Niebieściuchy :D :kotek:
Obrazek :mrgreen:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

[poprzednia][następna]