Broszka & Company

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 13, 2013 12:01 Re: Broszka & Company

Czasem nieźle się sprawdza przygotowanie i przywiezienie przez gości umówionych wcześniej potraw... Jesli wchodzi to w grę - dasz radę, wystarczy wtedy tylko podgrzać... zwłaszcza te pracochłonne.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt gru 13, 2013 12:03 Re: Broszka & Company

Nie możecie się jakoś z tej wizyty teraz wymiksować 8)
a w zamian zaprosić np. na Wielkanoc?
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pon gru 16, 2013 7:52 Re: Broszka & Company

Niestety wystarczyło że zaprosiliśmy rodzinę w zeszłym roku na wigilię i na wielkanoc i wszyscy uznali że tradycyjnie w tym roku wigilia też będzie u nas :roll: Wielkanoc też oczywiście.
Nasza wina że nie odwołaliśmy wcześniej, teraz tak trochę głupio odwoływać na tydzień przed.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon gru 16, 2013 14:14 Re: Broszka & Company

:s1:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon gru 16, 2013 14:34 Re: Broszka & Company

Ogłoś, że ze względu na huragan Ksawery i wywołane nim zniszczenia wieczerza owszem, ale składkowa - każdy coś przygotowuje (i od razu określ się co Ty możesz zrobić, plus lista do wpisywania się kto-co). :ok:
Za naprostowanie spraw, które się mogą naprostować :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon gru 16, 2013 15:49 Re: Broszka & Company

To jest bardzo dobry pomysł..
Ale może ludzie sami na to wpadną, nie?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon gru 16, 2013 16:20 Re: Broszka & Company

W przygotowaniu potraw mama mi trochę pomoże a z różnych względów nie będę prosić gości o przywiezienie ani składki.
Nie będzie tak wystawnie jak w zeszłym roku - w końcu nie musi być, nie?
I gruntownego sprzątania całej chałupy też nie będzie, trudno. Ogarnę trochę i musi wystarczyć :|

Acha - pamięta ktoś czy w zeszłych latach punkty za wypełnienie ankiety w zoo+ też były dopisywane za pomocą kodu rabatowego? Wkurzyłam się bo ja korzystam z kodu zamówienia zbiorczego a można tylko jeden kod wpisać i z tych dodatkowych punktów nie bardzo mogę skorzystać :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon gru 16, 2013 16:25 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Acha - pamięta ktoś czy w zeszłych latach punkty za wypełnienie ankiety w zoo+ też były dopisywane za pomocą kodu rabatowego? Wkurzyłam się bo ja korzystam z kodu zamówienia zbiorczego a można tylko jeden kod wpisać i z tych dodatkowych punktów nie bardzo mogę skorzystać :evil:

O ile mnie pamięć nie myli, to tak i dlatego w końcu ich nie wykorzystałam.

felin

Post » Pon gru 16, 2013 16:32 Re: Broszka & Company

felin pisze:
Broszka pisze:Acha - pamięta ktoś czy w zeszłych latach punkty za wypełnienie ankiety w zoo+ też były dopisywane za pomocą kodu rabatowego? Wkurzyłam się bo ja korzystam z kodu zamówienia zbiorczego a można tylko jeden kod wpisać i z tych dodatkowych punktów nie bardzo mogę skorzystać :evil:

Ja coś w ogóle nie pamiętam jak było :roll:
No to chyba żeby skorzystać pozostaje upolować jakiś ciekawy gratis adwentowy, zamówić coś za stówę żeby była przesyłka gratis i wpisać ten kod :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon gru 16, 2013 16:33 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
felin pisze:

Ja coś w ogóle nie pamiętam jak było :roll:
No to chyba żeby skorzystać pozostaje upolować jakiś ciekawy gratis adwentowy, zamówić coś za stówę żeby była przesyłka gratis i wpisać ten kod :|

No chyba to najlepsze wyjście. Ja miałam tak zrobić, ale już nie pamiętam czemu nie zrobiłam.

felin

Post » Pon gru 16, 2013 17:09 Re: Broszka & Company

Broszko - sugestia imprezy składkowej zakładała przywiezienie potraw, nie pieniędzy. Właśnie ze względu na możliwe problemy z ugotowaniem/upieczeniem wszystkiego. I ogarnięciem domu i w ogóle. Bo powinno być OK, ale jeśli coś nie wyjdzie (przerwa w dostawie prądu na przykład?)... Poza tym w tym układzie, to święta będą dla Ciebie bardzo pracochłonne, a przecież Ty także powinnaś coś z nich mieć (prócz nerwów jak postronki, totalnego zmęczenia i tony garów do pomycia). Tak przynajmniej ja to widzę. Ty zrobisz jak zechcesz.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto gru 17, 2013 9:42 Re: Broszka & Company

felin, dziś jest w kalendarzu adwentowym 250 punktów
z tą setką za ankietę to chyba fajna okazja?

Alienor, ja rozumiem co masz na myśli :wink:
Nie w każdym gronie można zrobić taką imprezę i jak już pisałam z różnych powodów nie będę prosić gości o przywożenie wałówki...
Jedynie mogłam po prostu w ogóle odwołać całą imprezę - nie zrobiłam tego bo jakoś umknęło mi że to już tak blisko do wigilii, więc jakoś teraz muszę sobie poradzić. Jest jeszcze tydzień więc coś tam powinnam zdążyć przygotować :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto gru 17, 2013 10:36 Re: Broszka & Company

Też zobaczyłam te 250 pkt :|
I co? Musze zrobić zamówienie bo karma się kończy. A TotW-a nadal nie ma, to pomyślałam, że tę Portę wezmę w zamian, plus różne odkłaczacze... Porty też nie ma :twisted: Tzn. nie ma w tych najmniejszych opakowaniach.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw gru 19, 2013 9:18 Re: Broszka & Company

TZ zamontował w końcu szkło i remont uznajemy za skończony, choć jeszcze zostało do zrobienia kilka drobiazgów.
Zrobiłam kilka fotek, ale nie wiem czy kogoś interesuje efekt końcowy naszego remontu.
Wstawiam na razie jedną - tak wygląda szkło:
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw gru 19, 2013 10:08 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Zrobiłam kilka fotek, ale nie wiem czy kogoś interesuje efekt końcowy naszego remontu.

:twisted: :twisted: :twisted:
Szkło piękne.
Czekam na resztę fotek :smokin:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

[poprzednia][następna]