Moderator: Estraven
casica pisze:To problem faktycznie, bo stres, silny stres, może spowodować jakiś atak astmy? No cholera, ale teraz pamiętam, że on już miał taki atak przeczulicy? I też chyba obstawiałaś, że przyczyną jest karma?
casica pisze:A wiesz, że producenci karm czasem zmieniają skład. Tzn pozornie jest identyczny, ale jeden składnik zastępuje inny.
Albo w samym Glusiu coś się może zmieniać. U ludzi też się zdarza, że nagle się uczulają na coś, co wcześniej było nieszkodliwe.
Ja miałam taki epizod po powrocie z Egiptu. W życiu nie miałam tzw kataru siennego, a po powrocie dopadł mnie niespodziewanie. Prawdopodobnie pojawił się jakiś alergen, którego wcześniej nie było, po kilku latach mi przeszło.
casica pisze:Nie jest. Ale miejmy nadzieję, że to jakiś epizod pechowy, że jak wrócisz do starej karmy, to się skończy.
A może mu ogranicz porcje? Wtedy też schudnie. Zresztą nie wiem ile jada Gluś, sądząc po wyglądzie wcale niemało

casica pisze:To niestety wiadomo, że jak nie to to tamto, przemarsz wojska znaczy się![]()
A mięsem nie możesz go karmić? Wołowiną, bo kurczak może uczulać ponoć, chociaż nam się nie zdarzyło, tfutfutfu.
Tak strzelam bo nie wiem czy Glucur ma jakie wskazania/przeciwwskazania.
Problem jest, gdy koty mają stały dostęp do suchego i nagle pojawia się taki element, że ten dostęp musi zostać skasowany. A nie wiem jak u Ciebie wygląda karmienie. Czy towarzystwo ma dostęp do suchego pomiędzy posiłkami?
zabers pisze:Mięso - tak. Najchętniej indyk. Kurczakiem nie karmię. Wołowina od zawsze była "raczej fuj".
mają dostęp do chrupek, ale nie ma szału - to głównie Zmrol łazi i skubie.
ja jeszcze posiedzę, bo się nie obudził. dobranoc.
jozefina1970 pisze:Biedny Gluś...
Mru też ma czasami coś takiego ale w dużo delikatniejszej formie, myślicie, że to jest od karmy? Ja karmię TOTW...
casica pisze:Dracul kiedyś miał epizdod, ale potraktował go obojętnie, widać to było mniejsze nasilenie.

casica pisze:Bo zawsze mówiłam - koty to dranie, nieroby jedne. Nie sieją, nie orzą, a wybrzydzają![]()

Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 561 gości