Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Vermilion pisze:Hej, w tamtym tygodniu dostaliśmy potwierdzenie, że to grzybica. Na skórze kotka zalęgły się aż dwa rodzaje grzybów. Jako, że clotrimazolum trochę pomagał, ale bardzo wolno, wet dał nam Imaverol do przemywania oraz przepisał tabletki grzybobójcze Itragen. Itragenu nie dostaliśmy żadnej aptece, więc kupiliśmy zamiennik Itrax. Czy ktoś ma doświadczenie z powyższymi lekami? Wet powiedział, że są one dość obciążające dla wątroby.
Mam jeszcze pytanie o dezynfekację domu. Czym i czy zaczynać podczas terapii czy dopiero po jej zakończeniu?
sandyy pisze:uzywal moze ktos z was do odkazania domu swiece dymna clinafarm smoke? mi wetka poradzila, kupilam 2 i chyba w 1/3 palenia jej wywalilam za okno, bo caly dym pokryl mi sie duszacym dymem... od razu pootwieralam wszedzie okna i zaczelam wietrzenie-ja moge wyjsc z domu, ale kot niekoniecznie... jak ta cholerna siwece stosowac? w internecie totalna dezinformacja...
caly dom wymyty roztworem z octem, ubrania pierzemy w proszku grzybobojczym clovin II septon - moze komus przyda sie nazwa...
moj kot ma uszka gez siersci, zmiane na nosku i dzis doszla nam zmiana na lapce... ja zarazona, choc wynik mojego posiewu i kota zupelnie inny...
sandyy pisze:Penny wpierw chodzilam do partacza-weta i kot naszprycowany lekami i zero efektow- leczony byl orungalem z przerwami tygodniowymi trzy dawki szczepionki biocan m...
Zmienilam weta i jutro jade zrobic wpierw badania: proby watrobowe plus test paskowy fiv+felv...
I wtedy zaczynamy leczenie...
Ta lampe uv to skad moge wytrzasnac?
sandyy pisze:Penny wpierw chodzilam do partacza-weta i kot naszprycowany lekami i zero efektow- leczony byl orungalem z przerwami tygodniowymi trzy dawki szczepionki biocan m...
Zmienilam weta i jutro jade zrobic wpierw badania: proby watrobowe plus test paskowy fiv+felv...
I wtedy zaczynamy leczenie...
Ta lampe uv to skad moge wytrzasnac?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, Google [Bot] i 280 gości