X część z życia Kociej Przystani :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 29, 2013 10:26 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Ooooojjjj, Dagmaro! Czy ja muszę ryczeć od rana? Skąd wzięłaś taką rozczulającą piosenkę?
(*) Sylwusiu, idż między szczęśliwsze kotki. :cry:

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pt lis 29, 2013 15:10 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Nie znałam go, ale zawsze mi przykro, jak się tak dzieje :(
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt lis 29, 2013 17:26 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Ja wczoraj byłam u weta z kolejną naszą bidulką .Kłapouszką Mikrą
https://picasaweb.google.com/1064954879 ... 7538622642
Koteczka od początku(10 październik) jak do Nas trafiła choruje.Zapalenie oskrzeli,później zapalenie krtani teraz ma zapalenie pęcherza.Wczoraj pani doktor zarobiła test.Mała nie ma białaczki ,ani HIV.Krew poszła do laboratorium na biochemię i morfologię Czekamy na wyniki

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt lis 29, 2013 19:52 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Zapraszam po torby z kocimi wąsaczami :1luvu: Zróbmy sobie prezent na Mikołajki ;) Ja już jedną mam! Ha! Zapraszam na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=158716
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pt lis 29, 2013 22:50 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

mar_tika pisze:Ja wczoraj byłam u weta z kolejną naszą bidulką .Kłapouszką Mikrą
https://picasaweb.google.com/1064954879 ... 7538622642
Koteczka od początku(10 październik) jak do Nas trafiła choruje.Zapalenie oskrzeli,później zapalenie krtani teraz ma zapalenie pęcherza.Wczoraj pani doktor zarobiła test.Mała nie ma białaczki ,ani HIV.Krew poszła do laboratorium na biochemię i morfologię Czekamy na wyniki

Mikrunia jest kochana, mam nadzieję że wyzdrowieje :kotek:
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Pt lis 29, 2013 23:18 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

coz... na pewno-w co nie watpie znajac Was-zrobiono dla tego kota wiecej niz wszystko, co bylo mozna. Spij spokojnie, koteczku... [*] Za TM nie ma chorob ani bolu, cierpienia, tam jest fajnie, zwierzaki sa bezpieczne i szczesliwe... Miales tu bardzo dobra opieke.

Tym bardziej przypomne sie z bazarkiem, to juz ostatni dzwonek, bazarek trwa do niedzieli wlacznie! viewtopic.php?f=20&t=158041 Czesc mojej prowizji przeznaczam dla podopiecznych KP, kazdy grosz sie przyda, kazda zlotowka jest na wage zdrowia lub zycia zwierzakow pod opieka KP.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lis 30, 2013 17:27 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Pozdrowienia z nowego domu Kitusia
"Kitket juz jest czlonkiem Naszej rodziny.Zadomowil sie bardzo szybko.Moje zycie kreci sie w zasadzie wokol niego.Apetyt mu dopisuje,śpi w łozku i wiecznie przesiaduje na moich kolanach.Lgnie do wszystkich domownikow ale najbardziej do mnie:) Jestem wdzieczna ze trafilam na Wasza Kocia Przystan.W załaczeniu wysyłam zdjecia.Pozdrawiam.Kasia i Kitket."
Obrazek

Alby
Obrazek

Amberki
Obrazek

Obrazek

U kolorowej Luśki i Lali wszystko w porządku

A tu część II relacji Bena z nowego domu :]
"Drogie Ciocie z Kociej Przystani,

Już tydzień jestem w nowym domu. Jest mi dobrze. Mam dużo miejsca i nie mam konkurencji. Staram się wszystkich wylizywać sprawiedliwie. Biorę gzecznie lekarstwa i bardzo dużo jem. Za tydzień idę na kontrolę do miłej Pani Weterynarz. Dam znać, co powie na temat mojego ucha.
To nie jest tak, że o Was zapomniałem, o innych kotach też nie. Jestem jednak strasznie zajęty. Muszę wszystko sprawdzać i obwąchać. Najfajnieszy jest drapak, z którego kontroluję, czy Ludzie są grzeczni.
Opanowałem działanie drukarki. Wsadzam łapę w szparę, z której wychodzi papier. Najlepiej to robić mokrą łapą, bo wtedy od razu jest moja pieczątka, a więc "zatwierdzono". Nie opanowałem jeszcze wysyłania zdjęć, więc tutaj zdam się na Pana.
Pozdrawiam,
Wasz Ben"

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie gru 01, 2013 11:03 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Super wieści :kotek: Tak właśnie sobie wyobrażałam Kitketa w nowym domu- śpiącego pod kocykiem :) I jak zwykle uśmiałam się z wiadomości od Bena :lol:
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Nie gru 01, 2013 14:26 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Dzięki Kasi, która adoptowała od nas w tym roku Elenkę znów mam na bazarku torby z kociastymi: viewtopic.php?f=20&t=158751
Zapraszam serdecznie po oryginalne torby z UK :D :1luvu:

LadyStardust

Post » Nie gru 01, 2013 22:21 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

ja sie jeszcze rzutem na tasme przypomne z moim bazarkiem na rzecz Kociej Przystani z Sosnowca viewtopic.php?f=20&t=158041 zapraszam, bo jeszcze tylko do polnocy bazarek trwa! Moze sie jeszcze ktos zalapie...

Kociara82

Post » Pon gru 02, 2013 19:27 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

A i ja zapraszam na dwa nowe bazarki:
viewtopic.php?f=20&t=158781 (takie wydziergałam siedząc na L4 :P )
viewtopic.php?f=20&t=158778 (tu modelami są kociaste KAT) :kotek:

LadyStardust

Post » Pon gru 02, 2013 21:20 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

jedno zamowienie z bazarku zlozone ale wyjatkowo przedluzam bazarek do niedzieli wlacznie, ale to juz ostatecznie. Wiec jesli jeszcze ktos by cos chcial... to tak dla spoznialskich, dla tych co na wczesniejszy termin zaspali :ok: :mrgreen: :wink:

Kociara82

Post » Śro gru 04, 2013 17:57 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Nie wiem od czego zacząć. Dawno Tu nie gościłam. Czasem coś podczytałam ale kilka watków z pewnością mnie omineło.

Wielkie dzięki dla Mikusi :D Bo "życie mi uratowała". Jest takie stare dobre przysłowie: Jak trwoga to do ... (Kociej Przystani) :wink:

Chciałam tak własciwie się pochwalić bo mimo wielu burz, wzlotów i upadków dajemy sobie jakoś rade.
Z naszej wcześniejszej załogi odeszłi:Sid (fretka), Sisi (świnka) i Muffinek (chomik).
Ale dołączyli do nas Mikusia (suńka, mama Tofika-psa, o któraą prosiłam i błagałam przez 3 lata),Szyszka (szynszyla), Riko (fretek) i Tadeusz.

Minęły już ponad 2 lata od adopcji Lolci i Heleny. Dziewczyny są niesamowite i cóż tu dużo pisać lepszych kocic nie mogłambym sobie nawet wymarzyć.
Jakiś miesiąc z hakiem temu w życiu moich dziewczyn pojawił się kawaler - Teddy, który szybko został przechrzczony na Tadeusza. W sumie to nie wiedzieliśmy czy u nas długo zagości. Tak sobie po prostu wszedł mi do mieszkania. Nie był jakiś zaniedbany tylko trochę wygłodzony, spragniony i bolały go tylnie łapki. Pomyślałam że komuś z okna wypadł. Po 3 dniach chciał wyjść z domu więc go wypuściłam myśląc że pewnie wróci do domu. W między czasie pytałam się po osiedlu czy komuś kot nie zginął. Wrócił do nas na następny dzień. Sytuacja się parę razy powtórzyła. Po kolejnym wypuszczeniu nie było go 2 tygodnie. Smutno trochę się zrobiło ale pomyślałam że trafił wreszcie do domu. Radości nie było końca jak wrócił, Lolka i Helka tak się cieszyły że go na krok nie odstępowały, nawet bym nie pomyślała że tak bardzo go polubiły. Tadeusz wrócił tak sponiewierany, zgryziony że nie ma litości jak mrauczy pod drzwiami. Więc chyba zostanie z nami :D
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Sob gru 07, 2013 22:38 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

O witaj Marto :) Jak ten czas szybko leci 8O Już 2 lata? No tak córa Marty ma już prawie 4 :lol: Czas leci nieubłaganie.
Widzę że zwierzyniec się rozrósł nieco :wink:
Poprosimy jakieś foto Lolci i pięknej Heleny :mrgreen:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]