Tosia&Bazyl - cz IV

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 06, 2013 17:37 Re: Tosia&Bazyl - cz IV / Kto z Ustki, no kto? str 54

Tosia, tu jestem... pojawiam się i znikam :twisted:
Obrazek

Milenka, to nie jest jakieś ekstra wypasione legowisko, ale szukam czegoś co ma szerokość dokładnie 50cm i jest w kolorze zielonym, a oni tam mają zgniłą zieleń i pasowałoby mi to do salonu :roll:

O to mi chodzi:
Obrazek
^tylko w ciemniejszym zielonym, a podobno też mają
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pt gru 06, 2013 17:40 Re: Tosia&Bazyl - cz IV / Kto z Ustki, no kto? str 54

Jaki fajowy Bazyl! :D

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt gru 06, 2013 17:43 Re: Tosia&Bazyl - cz IV / Kto z Ustki, no kto? str 54

Kotki właśnie zjadły drugą porcję surowego mięska :1luvu: Bazyl musiał chwilę pochodzić dookoła i przemyśleć to wszystko, potem lekko polizał i zaczął jeść sam z miseczki. Tośka natomiast nie miała żadnych wątpliwości, od razu zjadła wszystko co jej dałam. Na koniec Bazyl wylizał swoją miskę i miskę Tosi :1luvu:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Pt gru 06, 2013 17:49 Re: Tosia&Bazyl - cz IV / Kto z Ustki, no kto? str 54

Super super super!
:1luvu:

Spilett

Post » Pt gru 06, 2013 17:50 Re: Tosia&Bazyl - cz IV / Kto z Ustki, no kto? str 54

Och jak cudownie, że zjadły :1luvu: I jak w kuwecie? Żadnych sensacji?

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt gru 06, 2013 18:13 Re: Tosia&Bazyl - cz IV / Kto z Ustki, no kto? str 54

Dzisiaj jeszcze kupek nie było. Wczoraj u Bazyla OK, u Tosi na końcu leciutko rzadsza, ale nic złego się nie działo.
Czekam niecierpliwie na dzisiejsze :roll:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Pt gru 06, 2013 23:07 Re: Tosia&Bazyl - cz IV / Kto z Ustki, no kto? str 54

Im więcej mięska im będziesz dawać, a mniej żywności przetworzonej, tym kupy będą się pojawiać rzadziej, bo znacznie więcej pokarmu przyswoją do organizmu niż będą musieli wydalać. :ok: Ale bardzo się cieszę, że są tacy chętni do surowizny, dla nich to samo zdrowie i dobry start do barfa w dalszej czy bliższej przyszłości. :)
Nawet jakbyś nie chciała jeszcze barfować, to zawsze możesz kupić sobie samą taurynę i dosypywać po trochu do takiej porcji mięska, to będzie dla nich jeszcze zdrowiej. :wink:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pt gru 06, 2013 23:40 Re: Tosia&Bazyl - cz IV / Kto z Ustki, no kto? str 54

Tosia zrobiła ładną kupkę, ale na końcu zwisało jej z tyłeczka trochę śluzu. Jak go wytarłam papierem, to zauważyłam że miał lekko różowe zabarwienie. I teraz szczerze mówiąc nie wiem, co robić...
a) jutro dawać jej to samo co dziś (rano zamiast suchego puszka razem z Bazylem, po południu na podwieczorek trochę surowego mięska) i przeczekać i jeszcze obserwować...
b) odstawić chwilowo surowe, bo może puszka plus surowe to za dużo jak dla niej i patrzeć, co będzie się działo przy samym eliminowaniu suchego, a wprowadzaniu puszek
c) odstawić puszki i przyzwyczajać ją tylko do surowego...

Mój mąż mówi, że raczej odstawiłby surowe, a próbował z puszkami

A ja nie wiem co robić i jak zaplanować karmienie na jutro :|
No i jako, że tej krwi było malutko, tzn tylko zaróżowiony śluz to bardzo, bardzo, BARDZO staram się nie zbzikować tu :?
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Sob gru 07, 2013 9:36 Re: Tosia&Bazyl - cz IV / Kto z Ustki, no kto? str 54

Ja bym chyba obstawiała a) czyli to samo i obserwacja. Układ pokarmowy musi się przyzywczaić do surowego. Spróbuj jeszcze dzisiaj i poobserwujesz. Trzymam kciuki :ok:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Sob gru 07, 2013 10:35 Re: Tosia&Bazyl - cz IV / Kto z Ustki, no kto? str 54

Podaj tak jak wczoraj o obserwuj, albo opcja c.
Może dla niej i puszka i surowe to zbyt wiele na raz?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob gru 07, 2013 14:37 Re: Tosia&Bazyl - cz IV / Kto z Ustki, no kto? str 54

NatjaSNB pisze:No i jako, że tej krwi było malutko, tzn tylko zaróżowiony śluz to bardzo, bardzo, BARDZO staram się nie zbzikować tu :?

Magduś, spokojnie, zobaczysz jeszcze jutro.
Obrazek
Obrazek

Ciri

Od: Sob gru 11, 2004 12:40

Post » Sob gru 07, 2013 17:49 Re: Tosia&Bazyl - cz IV / Kto z Ustki, no kto? str 54

No czekam niecierpliwie na kupkę dzisiejszą. Tosia dostała rano puszkę z Bazylem, ale reszta posiłków to już Hypo. Zobaczymy :|
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Sob gru 07, 2013 21:53 Re: Tosia&Bazyl - cz IV / Kto z Ustki, no kto? str 54

Właśnie przed sekundą wyszłam z wanny i spieszę donieść:

Chciałam się iść wykąpać, a mąż siedział w salonie grając w coś tam. Mówię mu "zrób sobie 20min przerwy i idź pełnić dyżur przy kuwecie" :roll: Jak tylko weszłam do wanny, mąż puka i mówi "kuweta" :roll: Oczywiście domagałam się obejrzenia wszystkiego, więc najpierw do wanny dostarczono mi papier, którym wytarł Tosi pupę :mrgreen: Trochę śluzu, leciutko różowe, na pewno nie więcej niż wczoraj, a może nawet troszeczkę mniej. Ale oczywiście kupę też chciałam obejrzeć i, uwierzcie mi, nigdy w swoim życiu nie pomyślałam, że kiedyś będę sobie siedzieć w wannie pełnej pachnącej wody i nad tą wodą będę trzymać szufelkę z kupą i jeszcze bardzo dokładnie analizować ową kupę :roll:
W każdym razie owa kupa czysta była :roll:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Sob gru 07, 2013 21:55 Re: Tosia&Bazyl - cz IV / Kto z Ustki, no kto? str 54

No, to miałaś kąpiel pełną wrażeń!
Ale cieszę się, że kupka w porząsiu ;)

Spilett

[poprzednia][następna]