PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 06, 2013 16:55 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Akurat jutro po południu będę na festiwalu na Żoliborzu. Mogę na 15 przesyłkę gdzieś podrzucić.

Regina S.

Od: Śro paź 30, 2013 1:36

Post » Pt gru 06, 2013 17:00 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

tel na PW
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pt gru 06, 2013 17:34 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Ponownie dziękuję, Kuba, ale właśnie zostałam bohaterem w swoim...ee.. samochodzie i zmieniłam. Ludzie tylko patrzyli jak na pomyloną :mrgreen: Jutro żółty Rudolf przywiezie prezenty :mrgreen:
Regino, mieszkasz w takim razie koło moich rodziców :) ale widzę, że już się dogadaliście z transportem :)
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Pt gru 06, 2013 18:39 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Regina S. pisze:Witam, jestem świeżą kociarą, więc nie do końca orientuję się, co może przydać się w schronisku. Czy można przekazać na Paluch takie rzeczy jak stara pościel, narzuty, koce, ręczniki itp?

Wszystko tak! oby tylko było w miarę czyste :) zwłaszcza pościel i ręczniki, bo one pewnie by poszły do kociastych, może nawet do szpitala. A koty jak wiadomo czyściochami są ;)
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pt gru 06, 2013 19:06 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Wszystko czyściutkie, świeżo uprane:) Zapewne to nie będzie ostatnia przesyłka, więc z sąsiedzkiej pomocy będę jeszcze miała okazję skorzystać:) Dziękuję:)

Regina S.

Od: Śro paź 30, 2013 1:36

Post » Pt gru 06, 2013 22:02 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Regina S. pisze:Witam, jestem świeżą kociarą, więc nie do końca orientuję się, co może przydać się w schronisku. Czy można przekazać na Paluch takie rzeczy jak stara pościel, narzuty, koce, ręczniki itp?

W schronisku przydają się:
- wszelkie "szmatki" oprócz wielkoformatowych (takich jak materace, dywany): koce, ręczniki, pościel, dywaniki łazienkowe, poduszki, kołdry nie za grube, nawet ściereczki do naczyń i t-shirty, bo służą jako posłanka do klatek dla kociąt, a większe i grubsze przydadzą są psom jako wkład do bud, a te średniej wielkości jako posłanka dla kotów
- gazety - dzienniki cienkie i chłonne - służą kotom jako wyściółka do kuwet; dla kociąt prosimy o żwirek, żeby się maluchy uczyły
- tacki tekturowe z opakowań zbiorczych puszek - przydają się jako jednorazowe kuwety dla kociąt
- umyte pojemniki po serkach, pasztetach - takie do 150 g pojemności, im mniejsze i im płytsze tym lepiej - służą jako jednorazowe miseczki dla kociąt
- zabawki dla kotów - wszelakie, w tym drapaki, mogą być częściowo zużyte; zabawki dla kociąt - tylko nowe, żeby nie roznosić chorób; zabawki darowane można spryskać odkażaczem na wszelki wypadek, w schronisku są zapasy odkażacza
- karma wszelakiej postaci - najlepiej nie fast-food typu whiskas i własne marki marketowe itp., chętnie specjalistyczna: renal, hepatic, dla rekonwalescentów; koty w schronisku mają jedzenia pod dostatkiem, ale jest to zwykle jedzenie od jednego producenta w kilku rodzajach, nabywane w drodze przetargu (liczy się relacja jakość-cena), ale niektóre to niejadki, urozmaicenie im dobrze robi
- ręce do głaskania - bezcenne
Ostatnio edytowano Pt gru 06, 2013 22:06 przez akne, łącznie edytowano 1 raz

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pt gru 06, 2013 22:05 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

kurcze, a ja od kolegów z pracy właśnie taką tanią karmę dostałam. :( teraz nie wiem, czy wieźć..
Obrazek

królik dags

Post » Pt gru 06, 2013 22:08 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

królik dags pisze:kurcze, a ja od kolegów z pracy właśnie taką tanią karmę dostałam. :( teraz nie wiem, czy wieźć..

a co konkretnie dostałaś? whiskas w razie czego pomieszamy z inną karmą, zawsze to jakieś urozmaicenie będzie :)
whiskasa mnóstwo kotów je, tak jak studenci jedzą chińskie zupki ;)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pt gru 06, 2013 22:10 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

na pewno jakąś tescową, chyba też kitekata i jakieś przysmaki. Nie wszystko widziałam bo nie zanosiłam do swojego biura na górę, zostało u koleżanki na parterze, żeby nie dźwigać. Od siebie mam tego royala.
Obrazek

królik dags

Post » Pt gru 06, 2013 22:14 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

królik dags pisze:na pewno jakąś tescową, chyba też kitekata i jakieś przysmaki. Nie wszystko widziałam bo nie zanosiłam do swojego biura na górę, zostało u koleżanki na parterze, żeby nie dźwigać. Od siebie mam tego royala.

Spoko, takie karmy się przydają na kompletne niejadki - to jest jak z dzieckiem, co nie chce kotlecika i szpinaku, ale na pizzę się skusi :D
Przysmaki są dobre do otwierania kotów, co się chowają - na takie "kabanosy" whiskasowe na pewno się skuszą :)
Te tanie karmy ładnie pachną, moje porównanie do zupek chińskich jest moim zdaniem trafne :)

akne

Post » Pt gru 06, 2013 22:16 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

okay, to w takim razie mnie uspokoiłaś, bałam się, że cały trud zmarnowany. :)
Obrazek

królik dags

Post » Pt gru 06, 2013 22:29 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

królik dags pisze:okay, to w takim razie mnie uspokoiłaś, bałam się, że cały trud zmarnowany. :)

Generalnie chodzi o to, żeby Paluszki miały urozmaicenie w jedzeniu (bo karma z przetargów występuje w kilku smakach, ale od jednego producenta zwykle), a do tego, ponieważ koty w schronisku są zestresowane, to chcemy je dopieszczać żarciowo i najlepiej, żeby to jedzenie pod względem wartości odżywczych było z gatunku "Średnie" co najmniej - tu masz podpowiadacz: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157312

Na tym wątku zamieszczamy relacje z zakupów w ramach akcji "Puszka dla Paluszka" - zwykle jest to Smilla i Animonda. Nie reklamujemy tych marek, nikt nam za to nie płaci - po prostu mają dobrą relację wartości odżywcze-cena, a że w przetargach nie wygrywają, to w to nie wnikam, bo się nie znam tak dobrze.

A skoro o żarciu piszę, to natrętnie przypominam przy okazji o naszej akcji świątecznej:

MałgosiaZ pisze:Ho ho ho !!!

Idzie zima , idą Święta !!!
Maurycy o Paluszkach pamięta.
I w swoje małe łapeczki
zbiera na DUŻE PREZENTY
do "paluszkowej puszeczki".

:s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4:

Obrazek

:s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1:

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
W TYTULE: Puszka dla Paluszka -Święta

:s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2:

Maurycy przyjmie też paczki dla Paluszków. Chętnych "Mikołajów" prosimy o kontakt na pw , podamy adres wysyłki

:s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5:

akne

Post » Pt gru 06, 2013 22:38 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Dzięki!
No proszę, człowiek zawsze myślał, że daje kotom najlepsze jedzenie (nie rujnując się przy tym straszliwie) a tu - zaledwie takie sobie :| Ale dobrze wiedzieć, dziękuję za link!
Obrazek

królik dags

Post » Sob gru 07, 2013 10:37 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Przepraszam, że dubluję posta. Samochód mam zapakowany po dach, jadę! :piwa:
Obrazek

królik dags

Post » Sob gru 07, 2013 18:59 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

opowiedzcie co dziś działo się w Schronie :roll:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

[poprzednia][następna]