PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 04, 2013 13:30 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Trudno w ogóle rozstrzygnąć, kto jest priorytetowszy do adopcji - kazdy może sie załamać i na długo rozchorować. Ważne, zeby domków chętnych było jak najwięcej, bo kociska są wspaniałe i wielu przychodzących dziwi sie, że tak garnące się do ludzi i piękne zwierzęta wylądowały i siedzą w schronisku. Przy czym w tej chwili nawet numer 0612/13, czyli śliczny, brykający kociak płci męskiej, biało-srebrzysty, który cały weekend siedział w klatce, wg strony schroniska nadal czeka na swoich właścicieli.

A wraz z adopcją Furii i Flawii (ta ostatnia nota bene wróciła do PA po chorobie wyraźnie przygaszona i trzymam kciuki za jej rychłe rozkwitnięcie w domu), Glorek i Arbuz przesuwaja się w stronę coraz bardziej zatwardziałych weteranów PA - o ile nie "rzucą" dużo nowych weteranów ze szpitalika.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Śro gru 04, 2013 19:35 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

kuba.kaczor13 pisze:ze szpitala : 679/13 http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_c ... /011303186

kuba.kaczor13 pisze:i następny płochliwy
i lekko wystraszony wielki buras .

- może i przestraszony, ale udało mu się błyskawicznie załatwić sobie dom ;-) A już miałam refleksje o kolejnym kandydacie do trudnej socjalizacji :mrgreen:
http://www.napaluchu.waw.pl/moj_nowy_do ... /011303186
ObrazekObrazek

boniedydy

Post » Śro gru 04, 2013 20:05 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

A wyglądał jak ciapa :ryk: :ryk: :ryk: Za domek :ok: :ok: :ok:

jak widać trudno ferować opinie i gdybać coby ,jakby .Jak mówią każda potwora znajdzie amatora

buraś Obrazek
czarnula Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw gru 05, 2013 20:08 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Podnoszę wątek z 2 strony :roll: :roll: :roll:

Jednocześnie zapytuję o obecności weekendowe u Paluszaków.
W związku z roboczą sobotą jestem do dyspozycji w niedzielę -będę na 99.99%
ps. Boniedydy , jeśli trzeba to wszystko aktualne .
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Czw gru 05, 2013 20:16 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Revontulet pisze:Echhh Fuks - zdrowy wielki krówek. Mam nadzieję, że w końcu zacznie robić postępy, bo na razie kontakt z ludźmi nie sprawia mu żadnej przyjemności. Wierzę, że uda nam się to zmienić.

Z tego co mi wiadomo, to w grupie kocich wolontariuszy jest przynajmniej taka jedna osoba, co umie otwierać koty :)
W końcu Szagaj musiał zostawić "schedę" w postaci Fuksa i Gongo ;)

Revontulet pisze:Ale w tym zestawieniu jednak bardziej martwi mnie Glorek - posmutniał i schudł :( .

Mnie też bardzo martwi Glorek, bo niby taki zadziorny, ale tak naprawdę to jest chyba reakcja obronna. Kotek się pogubił.
Wygłaskam go w sobotę, już się przygotowuję psychicznie na jego drapnięcia znienacka :)
Taki jest i takim go trzeba zaakceptować.

Revontulet pisze:I sparaliżowana strachem marmurkowa Dolomita....

Dziewczyna ma wciąż apetyt. Chowa się, ale michę wsuwa, jeśli się michę wetknie w transporter.
Jest śliczna, jeśli ktoś się na nią uprze i będzie mieć cierpliwość, że tak od razu go nie pokocha i nie będzie włazić na kolana, to będzie dobrze.
Wydaje mi się, że to dzika kotka.

Revontulet pisze:I jeszcze Gwiazor... Dla mnie numer jeden w tym momencie.
Na widok człowieka ucieka, ale gdy się go dopadnie to natychmiast wychodzi z niego pieszczoch. Nawet na rękach lubi być noszony. Oby komuś zechciało się go "dopaść".
Zwykły krówek, z kawałkiem ogonka i wystrzępionymi uszkami, a do tego ma 10 lat.

Spoko, nie takie staruszki znajdowały domek. Wciąż pamiętam starego Dżeza, po urazie szczęki, starego kocura, którego ktoś wziął na chatę i już :)

Revontulet pisze:I jeszcze Orion, Czarula, Gacuś, Zygmunt, Birma, Gwiazdka, Emka, Puchacz, Klara...
Byli przez chwilę do adopcji, mają ogłoszenia (Czaruli nawet nie zdążyłyśmy wystawić) i ....rozchorowali się :( .
.

Zygmunta mi żal. Emki mi żal. Żal mi tych chorujących, ale takie życie ...

(...) tu jeszcze bym wiele napisała, ale wiemy, jak to jest ...
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw gru 05, 2013 20:21 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

kuba.kaczor13 pisze:Jednocześnie zapytuję o obecności weekendowe u Paluszaków.

Revontulet, MissJoas i ja będziemy w sobotę 07.12.2013.

Tymczasem przypominam o świątecznej zbiórce:

MałgosiaZ pisze:Ho ho ho !!!

Idzie zima , idą Święta !!!
Maurycy o Paluszkach pamięta.
I w swoje małe łapeczki
zbiera na DUŻE PREZENTY
do "paluszkowej puszeczki".

:s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4:

Obrazek

:s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1:

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
W TYTULE: Puszka dla Paluszka -Święta

:s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2:

Maurycy przyjmie też paczki dla Paluszków. Chętnych "Mikołajów" prosimy o kontakt na pw , podamy adres wysyłki

:s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5:
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Czw gru 05, 2013 20:56 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

kuba.kaczor13 pisze:Jednocześnie zapytuję o obecności weekendowe u Paluszaków.
ps. Boniedydy , jeśli trzeba to wszystko aktualne .

Dzięki. Wszystko wskazuje na to, ze akcja się jednak nie odbędzie jeszcze w ten weekend, więc nie mam niedzieli zablokowanej i jeszcze nie wiem, czy będzie to sobota, czy niedziela. Niewykluczone, że wpadnę na chwilę ( :ryk: ) w sobotę z dużą dostawą makulatury, żeby jej nie wozić przez weekend, a potem w niedzielę na dłużej. Akne, dam znać wcześniej, czy wybieram się w sobotę ;-)
ObrazekObrazek

boniedydy

Post » Czw gru 05, 2013 21:06 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

O rety, co to za akcja się szykuje? :wink:
akne pisze:
Revontulet pisze:I sparaliżowana strachem marmurkowa Dolomita....

Dziewczyna ma wciąż apetyt. Chowa się, ale michę wsuwa, jeśli się michę wetknie w transporter.
Jest śliczna, jeśli ktoś się na nią uprze i będzie mieć cierpliwość, że tak od razu go nie pokocha i nie będzie włazić na kolana, to będzie dobrze.
Wydaje mi się, że to dzika kotka.

8O Serio?
Mega przerażona, ale nie dzika.
W sobotę mam zamiar wziąć ją na ręce :mrgreen:.
Przypomina mi burego kocurka, któremu Oli było na imię.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw gru 05, 2013 21:11 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Revontulet pisze:Mega przerażona, ale nie dzika.

Niniejszym umieszczam sprostowanie na podstawie źródła, co z Dolomitą obcowało w szpitalu: kicia nie jest dzika, jest przestraszona i wycofana.
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Czw gru 05, 2013 21:21 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Jak coś - ja z nią nie obcowałam i jej nie znam.
Ufam, że mnie nie zje :mrgreen: .

Zdjęcie, które w pełni oddaje urodę Puciaka.
Nie mogę się napatrzeć :love:
A do tego mega miziak, łagodny jak baranek. I cały czas czeka na dom. Ktoś chętny? 8)

Obrazek
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw gru 05, 2013 21:24 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

ale Cudeńko, nie chce się wierzyć że takie koty się marnują :cry:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw gru 05, 2013 21:25 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

super fota mega kota :ok: :ok: :ok:
jak z fotoszopa :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Czw gru 05, 2013 22:42 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

akne pisze:
Revontulet pisze:Mega przerażona, ale nie dzika.

Niniejszym umieszczam sprostowanie na podstawie źródła, co z Dolomitą obcowało w szpitalu: kicia nie jest dzika, jest przestraszona i wycofana.

Wybaczcie moją ignorancję w zakresie ras kotów, ale czy Dolomitka Wam nie przypomina tego kota?
http://www.zdjecia.biz.pl/zdjecie,kot-brytyjski-1.php
Albo jednego z tych dwóch:
http://vimeo.com/76848524

edit: jeszcze jeden http://www.firmy.net/W7NC2,kot-brytyjsk ... ,2757.html
"Posiadamy pierwszą w Polsce parę kotów silver tabby o zielonych oczach" - my w schronisku też mamy jednego takiego kota, nie ma rodowodu i może jest mieszańcem, ale na pewno jest "silver tabby o zielonych oczach".
I zdjęcie Dolomitki z dnia przyjęcia: http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_c ... /011302412

Podobieństwo do rasy interesuje mnie tylko i wyłącznie w kontekście przyspieszenia adopcji tego pięknego, przestraszonego kociska.
Ostatnio edytowano Czw gru 05, 2013 23:29 przez boniedydy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

boniedydy

Post » Czw gru 05, 2013 22:58 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

To ja zrobiłam to ostatnie zdjęcie Puciaka, jestem w nim strasznie zakochana i bardzo cierpię, że nie mogę adoptować kota, bo to byłby on już w ostatnią sobotę. :(
Będę w schronisku 7.12, przywożę paczkę i postaram się zrobić nowe zdjęcia, jeśli będzie możliwość.
Pozdrawiam
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Czw gru 05, 2013 23:28 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

boniedydy pisze:
Podobieństwo do rasy interesuje mnie tylko i wyłącznie w kontekście przyspieszenia adopcji tego pięknego, przestraszonego kociska.

W schronie często się trafiają niecodzienne piękności - mamusia lubi tatuś rasowi lub w typie rasy, więc dzieciątka przyciągające uwagę umaszczeniem.
Ale moja wredna osoba ma surowe podejście do adoptujących skupiających uwagę na kolorystyce kota, ale o tym inną razą.
Tymczasem do adopcji polecamy zwykłe-niezwykłe buraski, pingwinki i krówki - bo charakter się liczy, a nie uroda ;)
Obrazek
Obrazek

akne

[poprzednia][następna]