Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 21, 2013 23:40 Re: Dziadek umarł ['] "firmowe" i blokowe koty -potrzebna k

[*] ...

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro gru 04, 2013 16:10 Re: Pomocy potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki Cygank

Dziewczyny potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki bezdomnej z mojej pracy którą tyle lat dokarmiamy kotkę znalazłam dziś podczas wymieniania sianka w domkach kotka przelewala się przez ręce odwodniona morfologia stan zapalny testy felv fiv ujemne prawdopodobnie kk spowodował że kicia przestała jeść stan zapalny pyszczka i dziąseł kicia ma na czas wyzdrowienia DT
Pani Ola założyła już 90 zł za leczenie i 40 zł na jedzenie dla niej i taksówkę żebym ją zawiozla bo z prawą ręką moją kiepsko
Proszę pomóżcie
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro gru 04, 2013 17:36 Re: Pomocy potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki Cygank

Poszło 50 zł - nie stać mnie na więcej chwilowo :oops:
I Cyganka tak leżała w budce? Nie wiadomo jak długo? Biedna kocina, dobrze, że zajrzałaś.
Dawaj znać co i jak w miarę możliwości.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Śro gru 04, 2013 18:15 Re: Pomocy potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki Cygank

Agnieszko gdzie moge przelac grosik?
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro gru 04, 2013 21:39 Re: Pomocy potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki Cygank

Obrazek
Obrazek
Obrazek
dziewczyna oto kicia, jeszcze kilka dwa dni temu widziałam jak szła jeść chrupki, kicia, ma stan zapalny pyszczka, dziąseł, gardła, więc suchej karmy z pewnością nie jadła, musiała nie jeść kilka dni i nie pić, była totalnie odwodniona, temperatura 32 stopnie, kicia dostaje glukozę i elektrolity, zawiozłam ją taxówką do pani Danusi, która jest pielęgniarką, i koteczką się zajmie, poda kroplówki, zastrzyki, będzie ją karmić, już wydaliśmy 130 zł. razem z taksówką, z którą jechałam,
dzięki Bogu że dziś poszłam wymienić to sianko,miałam przeczucie po prostu, zadzwoniłam poprosiłam panią Olę żeby kupiła sianko, dziś o 14 znajomy monter otworzył mi siatkę, i weszłam z sianem, w jednej budce nic nie było, a w drugiej sięgam a tu kot, patrzę nie drapie, więc ledwie ją z tej budy wyciągnęłam, patrzę oczka zaklejone, pyszczek, i kotka nie dała ustać na własnych łapkach, tak się zszokowałam, że zadzwoniłam do koleżanki żeby mnie wylogowała z komputera i pobiegłam z nią do lecznicy na drugiej ulicy, nie bacząc, czy mnie z pracy zwolnią, czy nie, potem wróciłam na chwilę, udałam, że zasłabłam i pobiegłam znów do lecznicy, siedziałam dwie godziny i czekałam aż pani Danusia wróci, żeby zawieźć do niej koteńkę, zostawiłam zastrzyki, kroplówki, i pobiegłam do siebie na dzielnicę, żeby dać antybiotyk który też jest chory i nie chce jeść, jemu też muszę jakoś pomóc, bo nie wiem gdzie kić się podziewa, to on
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro gru 04, 2013 21:56 przez Kocia Lady, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 04, 2013 21:50 Re: Pomocy potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki Cygank

tu z kolei karmię do spółki z panią Ewą koty którym umarła karmicielka pani Teresa
oto Cyganek który wcześniej chorował, i był chudzielcem, przytył i nawet przestał kuleć
to wcześniej
Obrazek

a to teraz:
Obrazek
Obrazek
kić nabrał masy, ma piękne błyszczące futro

ogólnie dokarmiam teraz koty w 4 miejscach w pracy, na Nowogródzkiej i na osiedlu w dwóch miejscach, i doszłam do wniosku, że sucha karma nie zawsze zdaje egzamin, ile bezdomniaczków nie ma zębów, zapalenie dziąseł itd i my o tym nie wiemy, tak jak ta kicia z pracy, pyszczek tragiczny, a karma sucha stoi, więc będę potrzebowała tylko mokrej karmy plus podroby bądź mięso, trzeba jeszcze postawić domki w kilku miejscach wszędzie zmieniać co jakiś czas sianko, dużo tych obowiązków...

trzymajcie kciuki za Cygankę, oto ona z koleżanką jeszcze miesiąc temu:
Obrazek

Iza dziękuję za pomoc, Bogusiu napiszę Ci nr konta na pw, rano tam biegnę, zaniosę motylki, płyny elektrolitowe, maść i krople do oczu, a także żel i pastę na nadżerki w pysiu,
Iza paczka doszła wystawię bazarek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 04, 2013 22:05 Re: Pomocy potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki Cygank

dziewczyny a tu kotki maleńkie które znalazłam na terenie piwiarni, i zawiozłam do lecznicy dzięki Fundacji Kotkowo i przebywały w lecznicy Pluszak, maluchy już wszystkie mają dom :1luvu:
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 04, 2013 22:11 Re: Pomocy potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki Cygank

Jakie slicznosci uratowalas :ok: :1luvu: :ok: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Śro gru 04, 2013 22:20 Re: Pomocy potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki Cygank

Hej .Często jestem w Białymstoku.Koło pałacu Branickich widziałam kota.Wyglądał bardzo dobrze, nie był mną zainteresowany, chciał się wspiąć na drzewo chyba albo na coś polował.Tak z ciekawości - ktoś tam karmi koty?mógł to być też z pobliskich bloków.

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Śro gru 04, 2013 22:25 Re: Pomocy potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki Cygank

dobrze że w ten dzień dali wypłatę bo za taksówkę wydałam 40 zł. no i barman pomógł w łapaniu, a pani Agata prezes zorganizowała leczenie i DT w lecznicy płatny

dziewczyny pisała pani Danusia kicia ma duszności, pani Danusia dała jej kroplówkę, i pójdzie jeszcze o północy, żeby kicia nie dostała obrzęku płuc :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 04, 2013 22:31 Re: Pomocy potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki Cygank

wilhelm170 pisze:Hej .Często jestem w Białymstoku.Koło pałacu Branickich widziałam kota.Wyglądał bardzo dobrze, nie był mną zainteresowany, chciał się wspiąć na drzewo chyba albo na coś polował.Tak z ciekawości - ktoś tam karmi koty?mógł to być też z pobliskich bloków.

nie wiem ja tam nie karmię, ogólnie w naszym mieście pełno kotów bezdomnych, te które mają karmicieli mają szczęście, a ile nieszczęśników umiera gdzieś tam z głodu i zimna?? najgorzej że w naszym mieście nadal nie ma schroniska dla kotów... :( :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 04, 2013 22:41 Re: Pomocy potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki Cygank

Obrazek
Obrazek
no i jeszcze ptaki one też chcą jeść, a na balkonie mam dwa karminiki, to codziennie sikorek i wróbli zatrzęsienie, siedzą na szczebelkach i wyjadają za jeden dzień taki karmnik ziarna

Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 04, 2013 22:51 Re: Pomocy potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki Cygank

Pani Danusia pisze że kicia Cyganka ma założone drogi oddechowe, musiała się strasznie przeziębić no i niedożywiona jest, bo nie jadła. pani Oli nie wpuszczają do nas na teren pracy, i stawia jedzenie przy siatce, a ja kilka razy widziałam jak pies zjada, więc muszę teraz sama im stawiać codziennie mokre jedzonko rano jak będę przychodzić do pracy, Boże żeby kicia wyżyła
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 04, 2013 23:00 Re: Pomocy potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki Cygank

To ona nie jest w mieszkaniu na DT? :conf:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Śro gru 04, 2013 23:07 Re: Pomocy potrzebna pomoc finansowa w leczeniu kotki Cygank

Jest w piwnicy ogrzewanej u pani Danusi, nie było innego wyjścia, dwie lecznice nie chciały jej przyjąć na szpitalik, a pani Danusia jest wykwalifikowaną pielęgniarką w zawodzie i już dwie koteczki w stanie agonalnym uratowała które ja jej przyniosłam, czuwa, chodzi całą noc, jak trzeba, podaje płyny, robi zastrzyki, nawet lepiej niż w szpitaliku, bo tam w nocy nikogo nie ma :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]