Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-kleptomania

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 03, 2013 13:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Atrakcji dziennych ciąg dalszy.
Musiałam urwać się na godzinkę z pracy, skoczyć do odmu i pomóc tacie szukać dokumentów, które diabeł ogonem nakrył. A konkretnie wpadły częściowo w łóżko (między łóżko właściwe i boczek), częściowo pod łóżko. Tata na to nie wpadł, ja wpadłam, bo podłóżkowie do ulubiona "skrytka" Małej Czarnej (i przy okazji szukania dokumentów znalazłam m.in. 3 zaginione ołówki i 2 długopisy).
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto gru 03, 2013 13:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Czyli że masz chomika w domu a nie kota :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto gru 03, 2013 13:52 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Chomika? Bo ja wiem... Ja Małą Czarną podejrzewałam o szczurowatość, bo jak ją znalazłam, to wyglądała... no jak taki zabiedzony "ściurek" z chudym ogonkiem :roll: :wink: . Ale o chomikowatość - nie 8O .
:ryk:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto gru 03, 2013 14:12 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

MB&Ofelia pisze:Chomika? Bo ja wiem... Ja Małą Czarną podejrzewałam o szczurowatość, bo jak ją znalazłam, to wyglądała... no jak taki zabiedzony "ściurek" z chudym ogonkiem :roll: :wink: . Ale o chomikowatość - nie 8O .
:ryk:

To przez to chomikowanie różnych rzeczy pod łóżkiem :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto gru 03, 2013 19:44 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

A propos chomików i chomikowania - po małym przemeblowaniu mam teraz nieco mniejszą szafę w sypialni. Muszę albo ograniczyć ilość ciuszków, albo ograniczyć ilość różnych dziwnych i niedziwnych rzeczy zalegających w domu, żeby uzyskać dodatkową półkę na ubrania. Ani jedno, ani drugie nie jest łatwe. No ale próbuję.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto gru 03, 2013 21:42 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Chyba Cię jutro nawiedzę. Wybieram się do mojego ludzkiego weta. ;)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Śro gru 04, 2013 9:27 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Zapraszam :D

Ofelia spała w szafie. Nie przylazła do łóżka. Z braku kota - który jak wiadomo chroni przed nocnymi koszmarami - sniło mi się, że mnie wywalili z roboty 8O
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro gru 04, 2013 9:51 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

o współczuję. ja mam zazwyczaj takie sny, jak się przejem na noc. niezależnie od tego, czy kota ze mną śpi, czy nie :D

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Śro gru 04, 2013 11:11 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Ooo, współczuję snu i braku Ofelki w nocy. Perełka mi spała na brzuchu i grzała jak mały piecyk :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro gru 04, 2013 21:13 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Mieliśmy wizytę pani z PZU ubezpieczającej moje cztery kąty. Ofelia panią już dobrze zna - przyszła się przywitać, podjęła próbę wpakowania się do torby na laptopa i niuchała - albowiem pani też kociara zakocona czarną kotką. Mała Czarna wykazała się wielką jak na nią odwagą - siedziała i "paczała". Nie podeszła, ale i nie uciekła, nawet jak pani do niej zagadywała. Może za kilka lat będą z Czarnidełka koty?
Ofelia zjadła na deser kociego kabanosa i śpi koło mnie, z łepetynką na swetrze, a konkretnie na dużym guziku od swetra... Naprawdę, kocie pojęcie wygody jest dla mnie całkowicie niezrozumiałe :roll:

Ofelkowego urobku w kuwecie brak. Pewnie jelitka potrzebują czasu, żeby dojść do siebie. Ale jak jutro nie będzie klocka, to chyba zapodam trochę parafiny.

PS. Czy ktoś nie wie przypadkiem, czym można zastąpić wątróbkę w barfnej mieszance???
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw gru 05, 2013 6:31 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

MB&Ofelia pisze:Mieliśmy wizytę pani z PZU ubezpieczającej moje cztery kąty. Ofelia panią już dobrze zna - przyszła się przywitać, podjęła próbę wpakowania się do torby na laptopa i niuchała - albowiem pani też kociara zakocona czarną kotką. Mała Czarna wykazała się wielką jak na nią odwagą - siedziała i "paczała". Nie podeszła, ale i nie uciekła, nawet jak pani do niej zagadywała. Może za kilka lat będą z Czarnidełka koty?
Ofelia zjadła na deser kociego kabanosa i śpi koło mnie, z łepetynką na swetrze, a konkretnie na dużym guziku od swetra... Naprawdę, kocie pojęcie wygody jest dla mnie całkowicie niezrozumiałe :roll:

Ofelkowego urobku w kuwecie brak. Pewnie jelitka potrzebują czasu, żeby dojść do siebie. Ale jak jutro nie będzie klocka, to chyba zapodam trochę parafiny.

PS. Czy ktoś nie wie przypadkiem, czym można zastąpić wątróbkę w barfnej mieszance???

Proponuje zapytać na barfnym :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw gru 05, 2013 8:12 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Już zapytałam i dostałam odpowiedź. Wygląda na to, że mam dawać więcej tranu, bo też zawiera wit. A, o którą tu chodzi. Ufff!
Tran na szczęście Ofelia lubi. Wogóle lubi ryby.
Mała Czarna nie lubi ryb, ale najwyżej będzie dostawała osobno wątróbkę.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw gru 05, 2013 13:58 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Siedzę w robocie nad ciężką sprawą. Bardzo ciężką. Nie bardzo wiem jak ją ugryźć. Poza tym, że będzie negatywnie. Ale może być kompletnie negatywnie, lub normalnie negatywnie. Ja chcę dać kompletnie negatywnie, ale uzasadnienie musiałoby być majstersztykiem. Nie wiem, czy po załatwieniu już iluśtam spraw (z czego kilka też było trudnych) i zliczeniu sprawozdania (rocznego 8O choć rok się jeszcze nie skończył) stać mnie jeszcze na takowy majstersztyk. A muszę to napisać jeszcze dzisiaj! :crying: :crying: :crying:
Jak ja nie lubię mojej roboty,
taka na co dzień dręczy mnie myśl,
za wszystkie moje bóle i poty
niechaj ją piekło pochłonie dziś!
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw gru 05, 2013 14:01 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Dasz radę - ja w ciebie wierzę :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]