S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 03, 2013 13:14 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Aga Pap Moja Stefka jak przyniosłam Lucky robiła cuda że włos dęba staje. Wprawdzie na Mała nie rzucała się tylko buczała i uciekała ale za to ta "chodząca łagodność" rzucała się na mnie z sykiem i wyciem i niejednokrotnie z zębami. Teraz choć juz minął rok dalej nie lubi Lucki i raczej unika z Nią kontaktów. A mojego kumpla, który wtedy przywiózł ze mną młoda ze schroniska cały czas wręcz nienawidzi mimo że wcześniej Go uwielbiała.....

Mogę być na akcji w któryś dziań. Kiedy będzie większa potrzeba?
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

Post » Wto gru 03, 2013 14:25 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Gioia_ ja wiem, że są trudne dokocenia i bardzo trudne też :roll: ale tutaj nawet nie można byłoby ich odizolować w razie jakieś większej rozróby, no chyba, że do kabiny prysznicowej 8O. W każdym razie spróbujemy z przyniesieniem kocyka Gackowego pewnie. :D

Dzisiaj ewentualna przyszłościowa Duża napisała mi, że jakby co to jest zdecydowana na adopcję Gacka i dzwoni umówić kotkę na sterylkę :ok: Gacek miał być dzisiaj ciachnięty, ale musiałam przenieść na dziewiątego, bo mi TŻ pojechał do Mielca, a nie będę ryzykowała autobusem, bo nie dość, że wydziera się to jak zrobi kupę to nas na pewno wywalą, bo śmierdzi niemiłosiernie :?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto gru 03, 2013 18:38 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

witam, czy można w schronisku wysterylizować 2 dzikie kotki i przetrzymać je ze 2,3 dni aby doszły do siebie przed wypuszczeniem na wolność?

diana79

Od: Nie wrz 09, 2007 9:47

Post » Wto gru 03, 2013 19:03 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

diana79- nie bardzo, od tego jest akcja sterylizacji kotów wolnożyjacych w 3 lecznicach w Katowicach
tylko nie wiem czy jeszcze są wolne talony, zapytaj na Giszowcu u dr .Bojarskiego- tam jeszcze nie dawno były

czasem zdarzają się u nas dzikuski, ale zawsze to jest bardzo niekorzystne dla kota
bo po pierwsze zabiegi nie są codziennie, czasem taki kot czeka i 2 tygodnie w klatce, co dla dzikusa jest stresem
po drugie prawie zawsze taki kot zaczyna kichać, łapie koci katar i wymaga potem leczenia

AgaPap-fajnie ,że przekonałas do sterylki :ok:
no i zobaczysz jak będzie. Faktycznie szkoda, że nie ma tam mozliwości izolacji w momencie wyjscia do pracy, mysle ,że jesli sie zdecydujesz to musi to byc przynajmniej na wolny weekend

akcja w Ikea może zacząć się o 11ej jak chcemy, musimy to w czwartek wszystko dokładnie obgadać, tzn jakie koty jadą, czy froogy jest Wam potrzebna transportowo rano. Bo pewnie puskas będzie bez auta
Trzeba postanowic cos i dać znać, napisac kto jest kiedy itd
Ja i Marta mamy szkołę w sobote od 8ej do 14.30
w niedziele do 16ej-ale może cos sie urwę w niedzielę

...a w schronisku...

sa nowe koty
dwa pierwsze sa ok 6 mies , następne młodziaki

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
z jednego miejsca, około 5-6 mies, parka

bura-507/13
od 2 12 w schr
Obrazek

biało-czarny- 508/13
od 2 12 w schr
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
z jednego miejsca
ok 3 mies, parka
bura-509/13
od 3 12 w schr
Obrazek

biało-czarny-510/13
od 3 12 w schr
Obrazek

Dziś rano zrobiłam dzikuskom otwór w wolierze, po południu nadal obie były
ciekawe czy jeszcze nie znalazły, czy siedzą w budkach bo zimno
bura jakaś taka chuda, nie podoba mi się

dzis liczyłam, mamy 75 kotów na kociarni i w klatkach, strasznie duzo jak na grudzień :(

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto gru 03, 2013 19:39 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
z jednego miejsca, około 5-6 mies, parka

bura-507/13
od 2 12 w schr
Obrazek

APELA

biało-czarny- 508/13
od 2 12 w schr
Obrazek

ASTERIX

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
z jednego miejsca
ok 3 mies, parka
bura-509/13
od 3 12 w schr
Obrazek

BIMI

biało-czarny-510/13
od 3 12 w schr
Obrazek

OBELIX
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro gru 04, 2013 1:26 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

taki plakat demotywator by się nam przydał, że kot to nie zabawka na święta tylko czująca istota ect

a plakat z 7/8 grudnia mamy już jakiś?
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Śro gru 04, 2013 1:49 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=636143019762553&set=a.176472359062957.36627.165209940189199&type=1&theater

taki plakat demotywator by się nam przydał, że kot to nie zabawka na święta tylko czująca istota ect

a plakat z 7/8 grudnia mamy już jakiś?

tam np zdjęcie przykładowe:

https://lh5.googleusercontent.com/-5mBp ... C_0585.jpg
''Kochali mnie tylko kilka tygodni.
Byłam prezentem na gwiazdkę..''

https://picasaweb.google.com/1052504258 ... 4531795074
czy tam: ''Kot to nie pluszak kiedyś dorośnie
przemyśl swoją adopcję''

https://lh5.googleusercontent.com/-Kh7I ... _0143a.jpg
''kiedyś miałem domek, teraz jestem w schronisku
czym zawiniłem?''

macie może jakieś inne krótkie hasełka, pomysły, które można by użyć, kto potrafi coś takiego robić?
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Śro gru 04, 2013 8:59 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze:macie może jakieś inne krótkie hasełka, pomysły, które można by użyć, kto potrafi coś takiego robić?
hasełek nie mam, nie jestem w stanie wymyślić, zdjęć mam dużo na mojej picasie, można wykorzystywać do woli, demoty umiem robić, ale to naprawdę proste - po zalogowaniu (konto na demotach albo przez fb) klika się "dodaj", i jest formularz - do uzupełnienia tytuł, podpis pod obrazkiem, zdjecie z dysku (zaznaczone automatycznie na żółto, wystarczy kliknąć wybierz plik - zdjęcie, bez ramek itd, ramki dodaje samo, samo też skaluje do właściwego rozmiaru, itd), i trzeba uzupełnić tagi - bez przecinków, w stylu "kot schronisko adopcje .." itd

moje demoty są tuta http://demotywatory.pl/user/beejuguree

(kocich jest kilka)

z podanymi hasełkami są takie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

z moich wcześniejszych, to kiedyś wrzucałam:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

jest też sporo innych zwłaszcza psich schroniskowych demotów, niestety nie trafiają na główną, tylko z poczekalni do archiwum :(
widocznie ktoś, kto decyduje o tym, co będzie na głównej... :evil:

edit:
dwa razy to samo się wkleiło...

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro gru 04, 2013 12:31 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

oo super Charm, jesteś wielka :1luvu: :1luvu:

no zależy mi na hasełkach co do sytuacji różnych:

:arrow: -szukam zdjęcia (naszego) pary młodej - ślub i kot w tle lub na pierwszym planie
:arrow: posikiwanie czy trudny charakter
:arrow: -kot i kobieta w ciąży
:arrow: kot człowiek - przyjaźń i takie tam inne

patrzę np na demoty na stronie są byle jakie, głupie, mało dające do myślenia bardziej wesołe niż uczące ale to moje tylko zdanie i jest one odnośnie zwierząt
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Śro gru 04, 2013 13:17 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze:oo super Charm, jesteś wielka :1luvu: :1luvu:

no zależy mi na hasełkach co do sytuacji różnych:

:arrow: -szukam zdjęcia (naszego) pary młodej - ślub i kot w tle lub na pierwszym planie
:arrow: posikiwanie czy trudny charakter
:arrow: -kot i kobieta w ciąży
:arrow: kot człowiek - przyjaźń i takie tam inne

patrzę np na demoty na stronie są byle jakie, głupie, mało dające do myślenia bardziej wesołe niż uczące ale to moje tylko zdanie i jest one odnośnie zwierząt
powiem tak - jak wymyślisz hasełka, to do każdego postaram się znaleźć jakieś zdjęcie i zrobić demoty, ale hasełek nie potrafię :oops: :oops: :oops:
(przynajmniej kocie, z serii kot i człowiek to tylko na google mogę szukać, bo ogólnie zdjęcia ludzi to u mnie niebardzo... :oops: )
ewentualnie kot i człowiek - przyjaźń, to jakieś mam, np takie
Obrazek

z ciężarną - gdzieś na miau było parę takich wątków, myślę, że jakaś forumowa mama może mieć takie zdjęcia, ja bezdzietna na razie...

charm

Post » Śro gru 04, 2013 13:23 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

ewentualnie jeszcze takie zdjęcie, do którego by się hasełko przydało :oops:
jak dla mnie to coś o bezpieczeństwie, ochronie, czy jakoś tak by pasowało, ale nie wymyślę :oops:
Obrazek

charm

Post » Śro gru 04, 2013 13:41 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

na kot i przyjaciel już mam jakiś czas od Ciebie zdjęcie w głowie :wink:

te z ciążą to juz bardziej tematyczne jest zdjęcie, demot oraz tzw lektura podstawowa w formie albumu co zamierzam lekko wprowadzić jak podobnie na Przystanku Schronisko co mamy :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Śro gru 04, 2013 15:50 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Jednak Gacek dalej musi szukać domu :( Dziewczyna mi napisała, że przeprasza za kłopoty ale mama ją przekonała i że jednak rezygnuje z adopcji :kitty:

Moim zdaniem to lepiej, że się wycofała, bo ja cały czas nie byłam pewna i bałam się, że to wszystko i tak się nie uda, ale mój TŻ znowu będzie marudził :evil:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro gru 04, 2013 19:37 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

tania, charm- fajnie ze cos robicie :ok:

Aga- to widać nie był Ten Dom, trzeba szukac innego
znajdzie się

w schronisku kolejne nowe trzy koty, normalnie załamka
mam foty i numery, ale nie mam dzis sił tu wklejać
U reszty bez zmian

biało-bura dzika Rino wyszła z woliery, mam nadzieje ,że wróci na noc :?
burasia Fanta była rano

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro gru 04, 2013 20:36 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mam nadzieję, że dostanę pozwolenie opisania i zdjęcia pod temat kobieta w ciąży- kot- toksoplazmoza.
Już kiedyś pisałam o znajomych, którzy na szczęście spotkali mądrych lekarzy po drodze.
W skrócie - kot w domu, problem z ciążą, wykryta tokso, badania, kot zdrowy, kobieta w szpitalu, mąż dowozi kota pod szpital, bo żona tęskni. Nie piękne?? Niestety niezbyt popularne, dlatego może warto byłoby opisać.
A jeszcze chwila i dzidziuś się urodzi:))

Czy ktoś robi opisy kotów do albumu, bo ja się bardzo zaniedbałam:( :oops:
Mała jakby co to posiedzę i przed akcją zrobię tylko wytypuj które.

A może by na akcję takie plakaciki porobić jak demotywatory. Mnie ten ostatni zawsze rozwala:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]