Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 27, 2013 22:07 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wiora pisze:
skarbonka pisze:zdarzają się też rzeczy miłe tylko szkoda, że tak mało..

przedwczoraj Iza wyadoptowała malutką białą znajdkę, którą znalazła jakiś czas temu pod samochodem w ulewie kiedy karmiła kociaki.. dała dla niej w wyprawce zabawki, legowisko, Immunodol i wszelkie instrukcje :ok:
do towarzystwa będzie miała czarną koteczkę w podobnym wieku czyli będzie cała czarna kicia i cała biała :kotek:
kotki poznały się już wcześniej i bawiły się dwa razy razem :cat3:

mieszkają po sąsiedzku więc będzie okazja do częstych odwiedzin :ok:
nowa właścicielka kilka dni wcześniej zamówiła już drapaczek dla dziewczynek,
oraz zakupiła miseczkę dla Polly :1luvu: takie imię dostała biała, a czarna nazywa się Molly :1luvu:

I to jest bardzo dobra wiadomość :ok:

oj tak :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pt lis 29, 2013 22:14 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Oby jak najwięcej było takich wiadomości :1luvu:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Sob lis 30, 2013 19:27 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonka pisze:Tu Kochani przybliżę Wam bardziej Panią Krysię i dokładniej sytuację tak jak mi Iza opowiedziała:

Iza Panią Krysię zna od kilku lat bo karmi 2 kotki tam gdzie mieszka, te same kotki karmi Iza. Jedną z nich wcześniej wysterylizowała Pani Krysia drugą Iza. W tamtym roku kiedy była u znajomej na działce na przeciw Izy działek zobaczyła kotkę z kociętami - wtedy karmiła tam cztery koty. Teraz inna kotka przyprowadziła kociaki i w sumie tych kotów jest tam już 8, ale pewnie inne dochodzą żywić się resztkami. Ta kotka co miała kociaki w tamtym roku jest już wysterylizowana. Pani dogadała się i za pieniądze ktoś jej zawiózł wiosną kotkę na zabieg.

Iza szukała swojej Zuszki, która zaginęła i Nikusia bo też go nie ma od dawna. Wiedziała, że Zusia chodziła na tamte działki zza kanał, Iza miała nadzieję, że ją tam zastanie tym bardziej że Pani Krysia coś mówiła, o jakiejś nowej kotce kiedy Iza ją spotkała w sklepie. Iza była tam z nią późnym wieczorem bo mieszka nieopodal kiedy skończyła karmić koty na swoich działkach. Koty były bardzo głodne - przyznała, że była u nich wczoraj bo dzisiaj nie miała im co zanieść.. :(

Dzwoniła tydzień temu, kotki te spod bloku co je karmi nie maja schronień zimowych bo Pani zabrali ogródek pod budowę. Na ogródku była szopka, a w niej kocie schronienie. Tam kotki zimowały przez lata. Teraz Pani prosi, o 2 budki.
Iza obiecała pomoc z pudeł styropianowych, które przyniosła mąż ma zrobić i zawieźć tej Pani dwie pojedyncze sypialnie.

W tej chwili jest dramat..
Pani jednak ma poważniejszy kłopot, emerytura nie pozwala jej utrzymać takiej ilości kotów bo sama będzie głodować..
Iza nie mam jak pomóc, a wie że bez pomocy Pani Krysi te koty zginą.. Tych kotów działkowych nikt nie dokarmia :(
Iza nie weźmie tego sobie na głowę bo już i tak nie daje rady z tym co ma przez swoje dolegliwości chorobowe.
Może załatwić tej Pani dojście do ryby, ale dopiero w sezonie.

Teraz i Iza ma kolejny kłopot bo myśli.. jak pomoc 73 letniej Pani Krysi, a naprawdę nie ma jak.. :(

Najmilsi bez Waszej pomocy Iza i pani Krysia nie dadzą sobie rady z wykarmieniem tylu bezdomnych kotów :!:
bardzo prosimy o wsparcie - każda wpłata i pomoc są na wagę złota :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Sob lis 30, 2013 22:00 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

pomagam, izie co miesiąc witrualną adopcją, skromnie ale cóz takie życie, trzymaj się izo, poki będę miała prace będę ci pomagać :kotek:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Sob lis 30, 2013 23:20 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

dziękujemy, że jesteście z Izą :1luvu:

wibryska pisze:zapraszamy na bazarki - pomóżcie nakarmić ponad 80 bezdomniaczków Izy :

poszewka z Peru - rękodzieło :
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=156615

kordonkowa serweta - jak mgiełka :
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=157744

super modne ciuszki i biustonosze - OBNIŻKA :
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=157766

GIVENCHY, VERSACE :
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=157768

zapraszamy do pomocy :catmilk: :cat3: :catmilk:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 02, 2013 21:28 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonka pisze:[color=#4080BF][b]
przedwczoraj Iza wyadoptowała malutką białą znajdkę, którą znalazła jakiś czas temu pod samochodem w ulewie kiedy karmiła kociaki..
dała dla niej w wyprawce zabawki, legowisko, Immunodol i wszelkie instrukcje :ok:

do towarzystwa będzie miała czarną koteczkę w podobnym wieku czyli będzie cała czarna kicia i cała biała :kotek:

to wspaniała wiadomość :kotek:
dobrze, że Iza blisko mieszka - będzie miała choć trochę radości z oglądania zabaw szczęśliwej uratowanej białej kici i jej czarnej kociej przyjaciółki :kotek:
-
a jak remont ? czy piece są już naprawione ? to na pewno był trudny czas dla Izy
ale mam nadzieję, że teraz już będzie cieplej i bezpieczniej :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 02, 2013 22:07 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Poszły i moje wpłaty do Izy i do Vivy.
Jak dostanę za zlecone to zamówię worek Ariona, mam nadzieję, że przed świętami.
Może to nie jest wypaśna karma, ale Iza pisała, że koty ją lubią, a nie jest strasznie droga.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon gru 02, 2013 22:59 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Megana pisze:Poszły i moje wpłaty do Izy i do Vivy.
Jak dostanę za zlecone to zamówię worek Ariona, mam nadzieję, że przed świętami.
Może to nie jest wypaśna karma, ale Iza pisała, że koty ją lubią, a nie jest strasznie droga.

Meg i inni co wpłacają na vivie, czytaliście?

Szanowni Państwo, sympatycy, darczyńcy, miłośnicy kotów.

Niestety nie jestem w stanie zajmować się dłużej samodzielnie sprawami tak dużej grupy. Nadszedł czas na dawno temu zapowiedziane zmiany. Od stycznia 2014 w skład grupy koty.sos będzie wchodziło pięć osób, a jej działania obejmą przede wszystkim teren Bydgoszczy.

W związku z tym z grupy odchodzą:

ARIEL– ariels@interia.pl
KYA - xcorallium@yahoo.pl
MAŁGORZATA O. - gosiaowczarzak@op.pl
PANI BASIA – tel. 600 328 517
PANI IZA - iza71koty@gmail.com
SABINKA - sabama@op.pl

Darczyńców i wirtualnych opiekunów kotów będących pod opieką Pań odchodzących z grupy, proszę o kontakt w sprawie dalszej pomocy na podane przy Nickach adresy email/telefon. Wpłaty zaksięgowane na koncie koty.sos po 1 stycznia 2014, które będą dedykowane podopiecznym wyżej wymienionych wolontariuszek, nie będą mogły być im przekazane.

Zapewne wielu z Państwa zauważyło, że na naszej stronie brakuje artykułów. W wątkach na forum czy blogach części opiekunek również niewiele się dzieje. Mogę pisać tylko za siebie. W moim wypadku nadmiar obowiązków wobec kotów uniemożliwia bycie aktywną w Internecie. Prowadzenie rozliczeń, zajmowanie się zamówieniami i przelewami jest dla mnie bardzo obciążającym zajęciem. Staram się utrzymywać wątek kotów pod moją opieką oraz blog. Nie mogę jednak robić tego za inne opiekunki. Chętnie nawiążę współpracę z kimś kto lubi i potrafi pisać o kotach, kto przywróci życie naszej stronie, przybliży czytającym naszą pracę.
Jeżeli możesz w tym pomóc, napisz do mnie – mirka_t@koty.sos.pl

Mirosława Tomczak
Koordynatorka grupy koty.sos
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

Post » Wto gru 03, 2013 18:01 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

tinga7 pisze:

Meg i inni co wpłacają na vivie, czytaliście?

Szanowni Państwo, sympatycy, darczyńcy, miłośnicy kotów.

Niestety nie jestem w stanie zajmować się dłużej samodzielnie sprawami tak dużej grupy. Nadszedł czas na dawno temu zapowiedziane zmiany. Od stycznia 2014 w skład grupy koty.sos będzie wchodziło pięć osób, a jej działania obejmą przede wszystkim teren Bydgoszczy.

W związku z tym z grupy odchodzą:

ARIEL– ariels@interia.pl
KYA - xcorallium@yahoo.pl
MAŁGORZATA O. - gosiaowczarzak@op.pl
PANI BASIA – tel. 600 328 517
PANI IZA - iza71koty@gmail.com
SABINKA - sabama@op.pl

Darczyńców i wirtualnych opiekunów kotów będących pod opieką Pań odchodzących z grupy, proszę o kontakt w sprawie dalszej pomocy na podane przy Nickach adresy email/telefon. Wpłaty zaksięgowane na koncie koty.sos po 1 stycznia 2014, które będą dedykowane podopiecznym wyżej wymienionych wolontariuszek, nie będą mogły być im przekazane.

Zapewne wielu z Państwa zauważyło, że na naszej stronie brakuje artykułów. W wątkach na forum czy blogach części opiekunek również niewiele się dzieje. Mogę pisać tylko za siebie. W moim wypadku nadmiar obowiązków wobec kotów uniemożliwia bycie aktywną w Internecie. Prowadzenie rozliczeń, zajmowanie się zamówieniami i przelewami jest dla mnie bardzo obciążającym zajęciem. Staram się utrzymywać wątek kotów pod moją opieką oraz blog. Nie mogę jednak robić tego za inne opiekunki. Chętnie nawiążę współpracę z kimś kto lubi i potrafi pisać o kotach, kto przywróci życie naszej stronie, przybliży czytającym naszą pracę.
Jeżeli możesz w tym pomóc, napisz do mnie – mirka_t@koty.sos.pl

Mirosława Tomczak
Koordynatorka grupy koty.sos

dzięki Kochana, że o tym wspomniałaś :1luvu:
sama miałam napisać :oops:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Wto gru 03, 2013 18:02 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze:
skarbonka pisze:[color=#4080BF][b]
przedwczoraj Iza wyadoptowała malutką białą znajdkę, którą znalazła jakiś czas temu pod samochodem w ulewie kiedy karmiła kociaki..
dała dla niej w wyprawce zabawki, legowisko, Immunodol i wszelkie instrukcje :ok:

to wspaniała wiadomość :kotek:
dobrze, że Iza blisko mieszka - będzie miała choć trochę radości z oglądania zabaw szczęśliwej uratowanej białej kici i jej czarnej kociej przyjaciółki :kotek:
-
a jak remont ? czy piece są już naprawione ? to na pewno był trudny czas dla Izy
ale mam nadzieję, że teraz już będzie cieplej i bezpieczniej :kotek:

dokładnie :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Wto gru 03, 2013 18:04 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

dziękujemy Kochana, że jesteś i oczywiście za pomoc :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Wto gru 03, 2013 20:02 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Ode mnie też dziś wyszedł przelew. Ściskam Was wszystkich mocno!
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto gru 03, 2013 20:43 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

najpiękniejsze jest to że jesteście z Izą i jej kotami, że pomagacie :1luvu: dziękujemy :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto gru 03, 2013 22:11 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Afatima pisze:Ode mnie też dziś wyszedł przelew. Ściskam Was wszystkich mocno!

dziękujemy pięknie Kochana :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Wto gru 03, 2013 22:24 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kochani mam trochę bieżących wiadomości od Izy lecz przekażę Wam je jutro,
trochę mnie zmogło choróbsko i przed chwilą miałam stawiane bańki :wink: więc muszę się trochę opatulić i wygrzać..

Ale już teraz chciałabym podziękować Wam Wszystkim za pomoc, pamięć i obecność tutaj :1luvu:
Iza, o każdym z Was :1luvu: z osobna pamięta i za każdym razem
imiennie prosi by za wszystko z całego serca podziękować :1luvu:
tylko ja musiałabym z notesem zapisywać wszystko :oops: by tu dokładnie wymienić,
a często rozmawiamy z doskoku i ja potem dokładnie nie jestem tego w stanie tu przekazać by nie poprzekręcać :oops:
Jeszcze raz pięknie Wam Kochani dziękujemy :1luvu: :1luvu:
bez Was Iza by nie dała sama rady, a futrzaste by nie przetrwały..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

[poprzednia][następna]