Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 29, 2013 23:26 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Szenila pisze:rl]

Mi budzila sie jak zolza, warczala, gryzla, zloscila sie, wwijla z opatrunkow. I teraz dalej sie zlosci, no bo jak to tak, ze wczesiej mogla sie ruszac, a teraz znowu nie?!

No kurde - moja krew !!!
BOSO ALE W OSTROGACH !
Nie wiem jakim cudem - ale to moja krew!
Pieprzyć genetykę !!! :twisted:

Zdrowiej mała i pokaż na co stać takie małe ciałko.
No ! :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt lis 29, 2013 23:27 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Mocne kciuki za bidusie. Niech już nie boli.
Choć wiem, ze to narazie niemożliwe.
Ale niech się szybko goi.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob lis 30, 2013 0:48 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Zdrowiej koteczku. Trzymam kciuki.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Sob lis 30, 2013 2:40 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Villentretenmerth też tu jest. Od początku wspiera połamane maleństwo. Pazury smocze zaciska.
Ostatnio edytowano Sob lis 30, 2013 16:12 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Sob lis 30, 2013 9:58 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

super bardzo sie ciesze

wojtek123

Od: Sob maja 11, 2013 10:40

Post » Sob lis 30, 2013 10:46 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Dzielne maleństwo, widać, że ma charakterek.
Zołzy szybciej zdrowieją :twisted:
Walcz maleńka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob lis 30, 2013 15:24 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

juz dobrze
i niech tak zostanie
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob lis 30, 2013 16:18 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

No i się popłakałam jak zobaczyłam maleńką tak leżącą :(
Ciesze się że już po i wszystko ok.

Przeraszam, że zapytam (nie wiem czy wypada :oops: ) ale jakiej kwoty jeszcze brakuje jesli chodzi o leczenie, operacje itp?
Duży jest dług?
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=157693

Obrazek Tęsknimy... Cały czas i bez końca.

Agnes181jaw

Od: Czw maja 16, 2013 18:19

Post » Sob lis 30, 2013 20:42 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Malizna kochana. Oby już wszystko było dobrze od tej chwili! :ok: za zdrówko!
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob lis 30, 2013 20:47 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Mają ogromne długi:
Na koncie mamy 14 złotych,w lecznicach kilka tysięcy długów, a pod opieką ponad 130 kotów i kilkadziesiąt psów. Nie poradzimy sobie bez Waszej pomocy.

Każda złotówka potrzebna, by mogli dalej pomagać.Wydarzenie Mi jest spektakularne, ale ile jeszcze takich przypadków mają, i psów i kotów, a działają naprawdę dobrze-ratują ile mogą!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob lis 30, 2013 21:58 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Mi dzisiejsza. Małą wredote trudno utrzymać w unieruchomieniu, zamknięta w klatce czy transporterze walczy tak, że trzeba wypuścić,żeby nie zniszczyła efektów operacji...
Obrazek

Troja. Tak było przed operacją i będzie jeszcze przez jakiś czas, bo przed nią dalsze leczenie i rehabilitacja. Troja miała usuniętą główkę kości udowej lewej, laminektomię, oraz stabilizację prawej miednicy poprzez założenie śruby pomiędzy talerzem biodrowym a trzonem kości krzyżowej.
https://www.facebook.com/photo.php?v=555173677905264&set=o.241528852678837&type=2&theater
nie mamy nawet połowy kwoty potrzebnej na zapłacenie rachunku (1.800zł).
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Nie gru 01, 2013 13:53 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

charakterna dziewczyna
i tak źle i tak niedobrze - wypuscic strach, że zespolenie szlak trafi
nie wypuscic - jak się szarpie też może się "rozpaść"

przerabiałam to z Marcelem gdy 2 krotnie miał ustawianą głowke kosci w panewce i tyleż razy robił taki cyrk w transporterku, że kość wypadała pomimo opatrunku
skończyło sie usunięciem
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie gru 01, 2013 14:29 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Mała łobuziara :1luvu:
W takim stanie i ma tyle energii 8O trzymam kciuki żeby było dobrze :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie gru 01, 2013 15:26 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Tak jak obiecałam, pieniązka posłałam.
Czymam kciuki cały czas za zdrówko maleńkiej.

madziawgb

Od: Sob paź 12, 2013 18:57

Post » Nie gru 01, 2013 23:15 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Całe szczęście, że mała dostała pomoc. Podeślę parę groszy.

BTW przerażają mnie komentarze o zbawiennej mocy bicia. Nie wiem skąd pomysł, że w ten sposób można kogokolwiek nauczyć empatii czy czegokolwiek poza strachem. Owszem, na niektórych działa już tylko strach. Pytanie dlaczego, co się stało wcześniej?
Mnie raz w życiu zdarzyło się uderzyć dziecko, które złapało małego wrzeszczącego kociaka, kiedy słowne argumenty i prośby nie działały. Klaps zadziałał, bo takich "metod wychowawczych" dziecko było nauczone wcześniej przez rodziców. Wspominam to jako coś obrzydliwego i nie mam złudzenia, że dziecko wyciągnęło z tego jakiekolwiek "empatyczne" wnioski. Po prostu kociak został uwolniony i o to w tym momencie chodziło. Jeśli cokolwiek pomogło dziecku zrozumieć, że krzywdziło tego kociaka, to późniejsze rozmowy.

Czy naprawdę ktokolwiek z piszących tu nauczył się empatii wobec zwierząt dlatego, że rodzice go bili 8O ? Serio? Czy ktokolwiek wspomina lanie jako moment, gdy ogarnęło go współczucie dla kogokolwiek?
A może jednak zaczęliście pomagać zwierzakom z innych powodów?
Tyle się pisze na forum o tym, co np. dzieje się na wsiach, jak tam bywają traktowane zwierzęta. Chyba nie jest to efekt "nowoczesnego, bezstresowego wychowania"? Proponuję spokojnie się nad tym zastanowić.

W tym opisanym tu przypadku nawet nie wiadomo, że to dzieci skrzywdziły kociaka. Wiadomo za to, że dziecko poprosiło mamę, by pomogła małej. Tego nikt nie zauważył - prewencyjnie dostało się "bachorom", które najlepiej lać po dupskach... To smutne.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

[poprzednia][następna]