PomyLuna cz.III

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 26, 2013 20:34 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

Witamy :1luvu:

Lunka właśnie wtranżala swoją kolację :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Wto lis 26, 2013 20:37 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

A co dobrego dziś w menu?

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto lis 26, 2013 20:43 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

Tradycyjnie - PON królikowy :D

Mięska dziś niestety nie było, bo źle zrozumiałam teściową, kiedy spytała "Wyjęłaś sobie mięso dla kota z zamrażalnika?" - no tak, wyjęłam i wsadziłam do lodówki, żeby się rozmroziło. Okazało się, że teściowa po prostu rozmraża lodówkę, zawartość zamrażalnika przeniosła do dziadka (bo mieszka pod nami), a mój wciśnięty w kąt lodówki woreczek z porcyjką mięsa leżał tak w cieple miliony godzin :(
No i się już nie nadaje do jedzenia, a nie zdążę dziś rozmrozić kolejnej porcji.
Moja bardzo wielka wina :(

Jutro dostanie ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto lis 26, 2013 20:44 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

A ja mam chyba coś złego z zamrażarką. Wyciągam wczoraj na noc papusi dla kotów, wkładam do lodówki, dzisiaj rano wyciągam a tam kamieć nadal 8O

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto lis 26, 2013 20:46 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

Może właśnie masz bardzo dobrą zamrażarkę, która bardzo mrozi? :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto lis 26, 2013 20:48 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

Hehe no może i tak :ryk: Ale generalnie tak się bałam przejść na surowe, że z moją sklerozą nie będę pamiętała o wyciągnięciu mięska. A tu proszę - jeszcze się nie zdarzyło zapomnieć :)

Milena_MK

Post » Wto lis 26, 2013 20:52 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

No ja Ci powiem, że też codziennie pamiętam :D Aż się sobie dziwię, ale to pewnie jest tak - jakbym sama sobie miała wyciągnąć, to za chińskiego boga bym nie pamiętała, ale dla koteczka się trzeba postarać :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto lis 26, 2013 20:53 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

Ja raz zapomniałam i zaraz muszę wstać i przenieść z zamrażarki do lodówki :twisted:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto lis 26, 2013 20:55 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

Bellemere pisze:No ja Ci powiem, że też codziennie pamiętam :D Aż się sobie dziwię, ale to pewnie jest tak - jakbym sama sobie miała wyciągnąć, to za chińskiego boga bym nie pamiętała, ale dla koteczka się trzeba postarać :D

Oczywiście! W końcu ktoś musi rządzić w domu :D

Spilett

Post » Wto lis 26, 2013 20:55 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

Ja dokładnie tak samo! Czasem już przysypiam i sobie przypomnę. Choćby nie wiem, jak mi się nie chciało to wstanę i wyciągnę :) Teraz to już nawet nie mam awaryjnych puszek na stanie, co mnie bardziej mobilizuje żeby pamiętać o mięsku :)

A co do przepisu, kochana wczoraj tak pstrykałam, bawiłam się, ale nigdzie tego nie zapisałam. Natomiast drugi i trzeci przepis wyszedł mi prawie idealnie, jedynie czego było za mało to wit. A, bo w pewnym momencie zapomniałam w ogóle dodać wątróbkę :ryk: Ale kolejne przepisy będę już zapamiętywać, wczoraj sobie tylko tak ćwiczyłam, bo ja ogólnie w takich rzeczach jestem raczej ignorantem. Tym większa ma radośc, że coś tam wychodziło :)

Milena_MK

Post » Wto lis 26, 2013 20:57 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

Milena_MK pisze:Ja dokładnie tak samo! Czasem już przysypiam i sobie przypomnę. Choćby nie wiem, jak mi się nie chciało to wstanę i wyciągnę :) Teraz to już nawet nie mam awaryjnych puszek na stanie, co mnie bardziej mobilizuje żeby pamiętać o mięsku :)

A co do przepisu, kochana wczoraj tak pstrykałam, bawiłam się, ale nigdzie tego nie zapisałam. Natomiast drugi i trzeci przepis wyszedł mi prawie idealnie, jedynie czego było za mało to wit. A, bo w pewnym momencie zapomniałam w ogóle dodać wątróbkę :ryk: Ale kolejne przepisy będę już zapamiętywać, wczoraj sobie tylko tak ćwiczyłam, bo ja ogólnie w takich rzeczach jestem raczej ignorantem. Tym większa ma radośc, że coś tam wychodziło :)

Gratki! Przy suplementach naturalnych będziesz miała o wiele więcej roboty :D

Spilett

Post » Wto lis 26, 2013 20:57 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

ab. pisze:Ja raz zapomniałam i zaraz muszę wstać i przenieść z zamrażarki do lodówki :twisted:

Cierp za swoje winy! :ryk:

Ja jednak puchy mam, póki co Luna nie chce jeść mięska, które nie jest posypane Orijenową panierką, więc prędko mieszanki nie zrobię... Ale idziemy do przodu, powolutku i uparcie ;)

Milena, jak coś spłodzisz, to wklej, chętnie skorzystam :ryk:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto lis 26, 2013 20:58 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

Ja klikam na przepis i kopiuję go Worda. Założyłam folder Barf i tam trzyzemam przepisy.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto lis 26, 2013 21:00 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

No pewnie, że wkleję! Póki co mam jeszcze jedzonka na jakiś tydzień, więc pewnie 7.12. czeka mnie robienie kolejnej mieszanki.
No na pewno gorzej będze z suplementami naturalnymi, natomiast ja dopiero zaczynam zabawę z tym, więc i tak nie jest źle. Gorzej by było, gdyby nic nie wychodziło, bo pewnie bym wtedy się bardziej zniechęcała. A tak to jest zapał :D

ab. pisze:Ja klikam na przepis i kopiuję go Worda. Założyłam folder Barf i tam trzyzemam przepisy.

dat is e gód ajdija

Milena_MK

Post » Wto lis 26, 2013 21:05 Re: PomyLuna cz.III - Pani Kot i Jej służąca

No proszę, ja po prostu zapisuję sobie to w kalkulatorze i tyle :D ale w Wordzie byłoby bardziej czytelne.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

[poprzednia][następna]