ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 25, 2013 13:42 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kto może pojechać z kotką do okulisty

Witaj, Joako!!!
Waskularyzacja rogówki to niestety przypadłość, którą można zaleczyć, ale nie wyleczyć. Zdaje się, że konsekwencją jest utrata wzroku w zaatakowanym oku. To jednak tylko takie moje powierzchowne dywagacje, kicię musi oczywiście zobaczyć okulista. Jeśli terminy są bardzo odległe to w międzyczasie możesz zrobić fotki chorego oka i dokładnie opisać sytuację w e-mailu do okulisty Jacka Garncarza. On na pewno coś podpowie.
Prosimy o fotki Twojej podopiecznej - Blusi :wink: :D
Ważny jest też opis charakteru. Czytałam w Waszym wątku, że to przekochana kotka :D

P.S. Nie zauważyłam, że jesteś z Warszawy, więc na pewno właśnie do Garncarza jesteś umówiona :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lis 25, 2013 13:56 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kto może pojechać z kotką do okulisty

Przykro mi niezmiernie, że potencjalny dom Homerka jednak zawiódł...
A więc szukamy TEGO jedynego ludzia i domku dla słodziaka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lis 25, 2013 13:58 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kto może pojechać z kotką do okulisty

dzięki Joaś, bo jak mnie termin na ócz sie rzucił niezrozumiały, tom zapadła sie była w sobie i w szczęce i nijak nie mogłam nic mądrego rzec :oops:

dziewczyny kochane , kolejna porcja paliwa ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

bo zima nieuchronnie sie zbliża, choć mówią indianie a górale potwierdzają ,że na weekend ma byc ciepło i ładnie :D

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon lis 25, 2013 14:03 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kto może pojechać z kotką do okulisty

A jednak mnie nos nie mylił, że coś czekoladowego rozdają 8)
Ja Wam mówię, to się źle skończy :mrgreen:

Jestem, podczytuję, ale nic mądrego nie napiszę w sprawie Blusi bom ciemna w kociooczej materii :roll:
Za dom dla Homerka nieustające :ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon lis 25, 2013 14:36 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kto może pojechać z kotką do okulisty

To ja hotczoko plisss :mrgreen:
A Homerkowi musi się poszczęścić :ok:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Pon lis 25, 2013 16:50 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kto może pojechać z kotką do okulisty

jerzykowka pisze:Witaj, Joako!!!
Waskularyzacja rogówki to niestety przypadłość, którą można zaleczyć, ale nie wyleczyć. Zdaje się, że konsekwencją jest utrata wzroku w zaatakowanym oku. To jednak tylko takie moje powierzchowne dywagacje, kicię musi oczywiście zobaczyć okulista. Jeśli terminy są bardzo odległe to w międzyczasie możesz zrobić fotki chorego oka i dokładnie opisać sytuację w e-mailu do okulisty Jacka Garncarza. On na pewno coś podpowie.
Prosimy o fotki Twojej podopiecznej - Blusi :wink: :D
Ważny jest też opis charakteru. Czytałam w Waszym wątku, że to przekochana kotka :D

P.S. Nie zauważyłam, że jesteś z Warszawy, więc na pewno właśnie do Garncarza jesteś umówiona :wink: :D

Tak, do p. Garncarza się wybieramy. Nasza pani weterynarz nie robi dużych nadziei na odzyskanie wzroku, bo raz, że uraz za stary a dwa coś tam się unaczyniło i to się nie cofnie :( Ale jednak zobaczymy, co okulista powie.

Nie mam zdjęć oczka, wczoraj zupełnie nie mieliśmy do tego głowy, gdy jeszcze było widno a po zmroku zdjęcia wyszły nieczytelne. Ale pokażę Wam Blusię na filmie, na którym ma jeszcze zdrowe oczko. Tak mi żal, że akurat jej się to przytrafiło :cry:

http://youtu.be/L31BIRUPP6M

Wiem, że kot niedowidzący, czy niewidzący wcale nie jest mniej kochany, nasza rezydentka niedowidzi na oko, jest najdrobniejsza, ale rządzi w domu :1luvu:

alessandra, dziękuję za adres mailowy, wysłałam już prośbę o zamieszczenie na fb.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Wto lis 26, 2013 15:57 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

lista beneficjentów listopadowa

1. koty z chorymi oczkami z tego wątku :
viewtopic.php?f=1&t=158402
koordynator akcji: martka
ObrazekObrazekObrazek
-leczenie

martko, napisz ile jest tych kotków z chorymi oczkami, czy były u weta, ewentualnie jaka forma pomocy jest wygodniejsza dla Ciebie: faktura z lecznicy czy zamówienie z zooplusa?

edit: kotków z oczkami do leczenia jest 5
forma: faktura z lecznicy za leczenie oczek

2.mały bursztynek dt lidka02 Obrazek
wątek: viewtopic.php?f=1&t=155036&start=975
-zabieg/leczenie

forma: karma (kotek po zabiegu już )
Ostatnio edytowano Czw gru 05, 2013 18:59 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Wto lis 26, 2013 16:38 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Bardzo proszę o wypowiedź, jeśli ktoś nie zgadza się z powyższym;
poniżej Klara -przeniesienie z jej wątku:

18 -11-2013
Wydarzenie klary na FB:
https://www.facebook.com/events/4871315 ... 0/?source=
[

Oto Klarunia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Wto lis 26, 2013 19:16 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Biedna kicia :(
Szkoda, że nikt nie ma czasu aby wybrać się z nią do okulisty.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto lis 26, 2013 19:27 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Można do tego okulisty jechać w sobotę?
Jeżeli przyjmuje w sobotę, a ten ktoś, kto nie ma czasu, da mi na paliwo, to pojadę z małą (szkoda mi kiciuchny, nie domagałabym się nawet grosza za to zakichane paliwo, ale na ten moment nie pozwolę sobie na taką wycieczkę, bo mam za dużo wydatków :()
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto lis 26, 2013 19:39 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Zosik, jesis prowadzi wątek koteczki, ostatni wpis jest z 24-go , myślę,że najlepiej tam zapytać , powinna sie pojawić, ewentualnie poprzez fb, bo nie wiem, jak inaczej mozna złapać kontakt i gdzie w tej chwili jest koteczka -była u p. Beaty, potem miała być u p. Ireny, ale z wątku nie doczytałam gdzie na chwile obecną. Mysle,że na paliwo będa miec, gdyz koteczka ma zbierane pieniądze na fb i całkiem sporo juz powinno być , sądząc po wpisach, przypuszczam,że i tak najpierw chyba trzeba sie umówic na wizytę do dr Stefanowicza, ale tez skontaktowac z osoba, u której koteczka jest, dr przyjmuje w sobotę

Kraków dr Stefanowicz
Przychodnia Weterynaryjna Retina
ul. Rolna 1, 30-318 Kraków
Godziny przyjęć: Pn-Pt: 9-19, Sb: 9-12

Tel. 696-789-015
E-mail: biuro@weterynarz-okulista.pl

alessandra

Post » Wto lis 26, 2013 20:36 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg :

Biedna Klarunia :(
kicikicimiauhau

Post » Wto lis 26, 2013 20:42 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Ja nie-fejsbukowa jestem... :oops:
Napisałam na wątku. Jak zajrzą i będą chciały, to niech się zorganizują, umówią wizytę i w sobotę rano mogę jechać.
Chyba, że ktoś da radę pojechać wcześniej, to by było idealnie.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro lis 27, 2013 13:37 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Zosik pisze:Ja nie-fejsbukowa jestem... :oops:
Napisałam na wątku. Jak zajrzą i będą chciały, to niech się zorganizują, umówią wizytę i w sobotę rano mogę jechać.
Chyba, że ktoś da radę pojechać wcześniej, to by było idealnie.

To tak, jak ja ,Zosik :(
Właśnie o to zorganizowanie i chęci najbardziej nam chodziło-jak widać , nasze spostrzeżenia nie są wyssane z palca- teraz , kiedy zaoferowałaś Ty pomoc z wizytą , czasem,którego też nie masz w nadmiarze przy tylu innych biedach, zobaczymy... :(

ostatni wpis na fb-przenoszę dla Zosik i osób , które nie mają tam konta(podgladnac można bez konta-tak dla informacji :wink: ):

Emilia Parczewska
ile już pieniążków zebraliście? Czego wam teraz potrzeba? Przysyłacie jakieś potwierdzenia, paragony z wydanych pieniążków? Ja najchętniej zabiłabym tego rolnika... cudowne kocię, sama bym wzięła do siebie. Mój jest bardzo podobny do niego. Jednak rodzice by mnie z domu wyrzucili. Narazie mogę jedynie pomagać finansowo, kupić coś, np jedzonko. Gdy się wyprowadzę planuję założyć dom tymczasowy dla kociaków. Napiszcie proszę może adres, na który chcecie, by coś wysłać dla kici. Oby 2gie oczko się uratowało.
21 listopada o 11:58 w pobliżu: Warsaw

alessandra

Post » Śro lis 27, 2013 23:00 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Śleputki moje, dziękuję za ogłoszenie Homerra na fb :1luvu:

Jutro zabieram go na drugie szczepienie.
A na rezonans wciąż czekam (choć to już nic pilnego chyba), bo babeczka od rezonansu cały czas na zwolnieniach lekarskich, a kolejka rośnie ;)
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

[poprzednia][następna]