Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 22, 2013 11:27 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

W jaskini wężowej dzieje się coraz lepiej.
Wonsz coraz pewniej wypełza ze swojej norki. Do mnie przychodzi już sama, do chłopaków jeszcze nie, ale to dlatego, że poświęcam jej najwięcej czasu.

Śmieszny i dziwny jest to zwierz (schizofrenia nie odpuszcza :mrgreen: ), ale przez to jest naprawdę urocza i wyjątkowa.

Domek, który będzie miał zaszczyt ją adoptować będzie musiał mieć duże jaja. :D

Może wieczorem znajdę chwilę, żeby wrzucić jakieś foty, bo tylko w domu mogę to uczynić.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto paź 22, 2013 12:56 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

czekamy :ok: :ok:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon lis 04, 2013 20:47 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Zdjątka zaraz będą, tylko muszę je wrzucić na fotosika.

Tymczasem zapraszam na bazarek dla Wonsza vel. Pandy, Orfeusza po urazie kręgosłupa i innych stworzeń uratowanych przez Kinnię: viewtopic.php?f=20&t=158050

Edit: Zdjęcia Wonsza wrzucę jutro w pracy, bo dzisiaj mój internet coś niechętnie mieli... :roll:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro lis 20, 2013 20:27 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

berni! Haloo! Obrazek

Co się dzieje, że się od miesiąca nie odzywasz?

Ciekawa jestem co tam w Nowym Folwarku... Czy się coś dzieje, czy nic...
Co z kotami?
Co ze sterylkami?
Co z leśniczym?
I w ogóle "co?" :D

My tu z Wenszem dajemy radę...
Jesteśmy już po szczepieniach, odrobaczeniach, na 29 listopada mamy umówioną sterylkę.

Przede mną już nie ucieka, skacze nawet i się cieszy. Zachowuje się albo jak świnka morska, albo jak pies, o wężu nie wspomnę. Jeno nie jak kot :mrgreen:
Dziwadło z niej maksymalne, ale taki jej urok... 8)

Wonsz kocykujący:

Obrazek

Wonsz leżący w kuwecie (bez przerwy, jeżeli tylko jest czysta...):

Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro lis 20, 2013 23:23 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Piękny ten wonsz :1luvu: winszuje postępów w socjalizscji i rozumiem ze po sterylce domu szukamy
Obrazek

Goyka

Post » Czw lis 21, 2013 9:47 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Goyka pisze:Piękny ten wonsz :1luvu: winszuje postępów w socjalizscji i rozumiem ze po sterylce domu szukamy

Właściwie to już szukamy.
Trochę ogłoszeń porobiłam, ale na razie odzew żaden.
Zaraz po sterylce uderzę do CatAngel z prośbą o zrobienie mega ilości ogłoszeń (wtedy mogę już napisać, że wysterylizowana :D )

Wonsz istotnie brzydki nie jest, a i krok czyni piękny, wesoły, pewny (biega z zadartym ogonem i podskakuje jak kangur), ale kurczę... coś te czarno-białe wzięcia nie mają.... :(

Fajna jest, śmieszna, bezproblemowa. No, może utrapieniem jest to ciągłe rozlewanie wody...
Z każdej miski wybabra wodę...
Zalewa nią podłogę, ściany, a potem roznosi na łapach po całej chałupie :evil:
Próbowałam różnych misek - dużych, małych, plastikowych, szklanych, ceramicznych, różnej ilości wody, przegotowanej, z kranu, z butelki... niestety za każdym razem to samo.
Chciałam nawet wypróbować poidełko dla królika, ale ktoś mi tu sprzątnął sprzed nosa takie fajne tanie :evil:

No i o ile mokre je normalnie, o tyle chrupki są najpierw rozrzucane WSZĘDZIE, bawi się nimi, lata po całym domu, a dopiero potem zjada... (te, które wiadomo, gdzie poleciały)
W efekcie przy odkurzaniu, czy zamiataniu w różnych zakamarkach domostwa znajduję chrupki i tak oto po posprzątaniu całego domu uzbierało by się na całą michę dla głodnego doga niemieckiego :mrgreen:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw lis 21, 2013 12:40 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Zosik,
odnośnie rozlewania wody - pozwalam sobie zacytować patent Patmol, z jej wątku :arrow: viewtopic.php?f=1&t=153025&start=780:
Patmol pisze:coby przeciwdziałać rozlewaniu wody przez koty
i aby wody było dość, gdy mnie nie ma (a przeważnie mnie nie ma)
i żeby uniknąć włażenia przez koty do kranu, gdy jestem (a bardzo tego nie lubię)

mam taki patent na miskę dla kotów
Obrazek

bardzo chętnie z niej piją

Może takie akwarium sprawdziłoby się i u Ciebie?
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw lis 21, 2013 13:31 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

O kurka ale patent :mrgreen:
Akwarium ciekawy pomysł, tylko tak myślę, jak długo by u mnie postało...
Dziecko biegnące za sterowanym samochodem, spadająca rura od odkurzacza, ganiające się koty, zrzucające wszystko, co jest na drodze (nad drogą, obok drogi, pod drogą), małż wpadający do domu z rowerem, rozkręcający drugi rower, serwisujący rower kolegi, rama serwisowanego roweru spadająca z hukiem, rozsypujące się części od roweru/samochodu/czegośtamjeszcze...

WIDZĘ już pękające akwarium i wodę lejącą się WSZĘDZIE... 8O

Może gdyby zamiast akwarium dać coś innego, dużego, nie-szklanego...
To jest sprawa do przemyślenia.
Muszę małża zaprosić do myślenia nad tym.
Co dwie głowy...
To cztery ręce do roboty, nie? :twisted:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon lis 25, 2013 0:08 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

U nas też popijają z akwarium. Ale okrągłego.
Tylko " Zapodaj" ostatnio mi nie działa i trzeba otworzyć.
Akwarium było dla ozdoby. Ze sztucznymi rybkami. Koty same wymyśliły inne zastosowanie.

http://naforum.zapodaj.net/efe36f923ad3.jpg.html
http://naforum.zapodaj.net/48c6170afa8d.jpg.html
http://naforum.zapodaj.net/8dc6bcdca456.jpg.html

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Pon lis 25, 2013 1:28 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Ja miałam takie okrągłe akwarium z żywą rybką, niestety o 4 rano któryś kot zepchnął je z komody 8O
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pon lis 25, 2013 9:28 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Haha :mrgreen: Czarnuszek jest zainteresowany wodą tak samo, jak Wonsz :mrgreen:
Wczoraj była ogromna radocha z miski z wodą i mydlinami.
Ona ma jakiś wodny fetysz.
Woda z mydlinami była wszędzie...
Wrzucę wieczorem zdjęcia :D

Właśnie o to lecące na podłogę akwarium się obawiam.
A o stojące na podłodze obawiam się jeszcze bardziej, bo będzie wokół niego takie szaleństwo, że będę co chwilę wycierać wodę, albo zbierać szkło...
Biorąc pod uwagę, że teraz i tak bez przerwy wycieram podłogę, to już nie widzę różnicy, czy wycieram wodę rozlaną z miski, czy z akwarium :mrgreen:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon lis 25, 2013 18:24 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

A to co....?

Obrazek

Wooda?

Obrazek

Wodaa!!!

Obrazek

Łohohooo! Ale super!

Obrazek

Widzieliście TO?!

Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon lis 25, 2013 20:09 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Śmy widzieli :lol:
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pon lis 25, 2013 22:33 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Smiszny ten Wonsz :1luvu: a sa jakieś wieści od berni jak reszta kotów w Nowym Folwarku? Ktos je dokarmia ? Maja jakieś schronienie ?
Obrazek

Goyka

Post » Pon lis 25, 2013 22:39 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

No właśnie nie wiem nic... :(
berni bardzo dawno nie było, nie odzywa się.
Jutro do niej zadzwonię, bo może coś się stało... (tfu, tfu!)
ObrazekObrazek

Zosik

[poprzednia][następna]