KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 25, 2013 13:50 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

fruciu pisze:dostałam takie info w pracy

"pojawiły się pierwsze reakcje na ogłoszenie Zetki i dostałam taką radę, by skontaktować się z katowicką fundacją Viva i schroniskiem (a dokładnie: Panią Iwoną Cięciwą). Podobno dysponują domami tymczasowymi dla białaczkowców. I by się upewnić czy to białaczka aktywna czy nieaktywna. Bo jak aktywna, to sugeruje się uśpić kota. Tak więc przekazuję Ci info."

Agata to weź Zetkę do weta i niech ją od razu popsikają na pchły, bo faktycznie się drapie, a co do domów tymczasowych z białaczką - fajna rzecz - warto się skontaktować.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lis 25, 2013 13:52 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

The Szops pisze:Kurde Demi od początku wyglądała na pp, trzeba ją szybko zabrać do weta :(

Kto z nią pojedzie?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lis 25, 2013 14:02 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

"pojawiły się pierwsze reakcje na ogłoszenie Zetki i dostałam taką radę, by skontaktować się z katowicką fundacją Viva i schroniskiem (a dokładnie: Panią Iwoną Cięciwą). Podobno dysponują domami tymczasowymi dla białaczkowców. I by się upewnić czy to białaczka aktywna czy nieaktywna. Bo jak aktywna, to sugeruje się uśpić kota. Tak więc przekazuję Ci info."

my mamy kota z aktywną bialaczka weci nie dawali mu szans na życie, a wet z Tych podleczyl kota i kot sobie żyje nadal:) Furciu jeżeli jest nawet minimalna szansa na dom dla tej kotki daj jej szansę.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lis 25, 2013 14:05 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Oj jak bardzo chcielibyśmy mieć dom tymczasowy dla białaczkowców.
Ale nie mamy.
Być może plotka powstała w ten sposób, że dom, który adoptował (świadomie) naszego białaczkowca kiedyś myślał o drugim kocie. Mała może spytać czy to jeszcze jest aktualne i czy by przypadkiem nie przetrzymali innego.

I prośba o kontakt z osobą, która zna się na wpisywaniu czipa do bazy. Czy to może zrobić każdy, czy tylko lekarz czipujący. Na jakiej zasadzie to się robi.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon lis 25, 2013 14:50 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

CatAngel pisze:

my mamy kota z aktywną bialaczka weci nie dawali mu szans na życie, a wet z Tych podleczyl kota i kot sobie żyje nadal:) Furciu jeżeli jest nawet minimalna szansa na dom dla tej kotki daj jej szansę.

robię co mogę, narazie porozsyłane gdzie się da i zobaczymy

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Pon lis 25, 2013 15:48 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:
The Szops pisze:Kurde Demi od początku wyglądała na pp, trzeba ją szybko zabrać do weta :(

Kto z nią pojedzie?

My mamy wizytę z Rossem - więc nie możemy
ARO
8)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon lis 25, 2013 16:09 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

jadę do chatki zaraz po pracy, dam znać co i jak
ale nie mogę jej zawieźć bo potem Zetka coś złapie auta nie wydezynfekuje w środku :?

fruciu

Post » Pon lis 25, 2013 21:40 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

tak więc po dyżurze
na kwarantannie
Zetka była w Lupusie ma zastrzyki i enisil do konca tygodnia, w sobotę wezmę ja na morfologię i kontrolę, chyba jest lekka poprawa w oddechu ale nie zapeszam :oops: została odpchlona.
w boksie niżej jest Demi, Mara była z nią na Rozkówce dostała canglop i antybiotyk, strasznie chce wyjść z klaty i drapie
Szaraczek piętro niżej super bawił się piłką, coraz fajniesza ta koteczka
oprócz tego jakieś 2 fatalne kupy w kuwecie, nie wiem czyje ale nie wyglądały dobrze, Nuka przemykała gdzieś ale nie udało mi się jej zlokalizować. trzeba obserwować bo podejrzanie to wygląda, apetyt miały wszystkie które miałam na oku
na zdrowej
głodomory wszystkie
ale fuczą przy jedzeniu i chyba tylko 2 dadzą mi się pogłaskać,
ta Sisi z dziwnym oczkiem jadła w tym koszu wiklinowym bo nie wyszła i syczała strasznie, ale potem jak wstawiłam miskę do wtrąbiła prawie całą
Czarnych nie rozróżniam z imion. Jeden wygląda jak klon naszego Łatka. Jeden czarno biały taki duży siedzi za szafą, dałam nu też tam miskę i zjadł,
rzygi ze śliny powycierałam z całej podłogi więc jak będą rano to znowu czyjeś nowe, a trochę ich było :roll:

i mam jeszcze uwagę, bo na zdrowej jak przyjechałam był włączony grzejnik a na kwarantannie nie, nie wiem czy to zamierzone, ale te na kwarantannie w boksach nie ruszają się tak bardzo wiec im chyba chłodniej :? na noc zostawiłam i grzeją w obu pomieszczeniach
chyba to na tyle, na kwarantannie na przedsionku są 2 opisane boksy Zetki i Demi, trochę zajmują miejsca ale nie było gdzie ich dać

fruciu

Post » Wto lis 26, 2013 9:54 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Przekopiowane z forum NND, napisała dzisiaj Plotkara:

"Słuchajcie, mój znajomy chciałby przygarnąć kota, bardzo chętnie przygarnie dorosłego, spokojnego osobnika, tylko jest taka sprawa, że nie wie czy nie ma uczulenia i chciałby tego kota wziąć, brzydko mówiąc, na próbę, żeby sprawdzić czy nie spowoduje to u niego reakcji alergicznych. Dlatego też chciałby, żeby to był kot z domu tymczasowego, który w razie najgorszego, miałby gdzie wrócić i nie musiałby znów narażać się na stres spowodowany pobytem w schronisku.
Czy ktoś ma może na DT spokojnego, dorosłego kota?"

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto lis 26, 2013 11:52 Re: nie pisać nowy watek

terenia1 pisze:Grafik dyżurów 25.11.-01.12.
25.11. pon. rano Ania wiecz. Agata
26.11. wtorek rano Beatka wiecz. brak
27.11. środa rano Ania wiecz. Ewa
28.11. czwartek rano Mirka wiecz. Mara
29.11. piątek rano Ania wiecz. Kasia
30.11. sobota rano brak wiecz. brak
01.12. niedziela rano brak wiecz. Agata

czy dziś ktoś zrobi dyżur?

fruciu

Post » Wto lis 26, 2013 12:40 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

fruciu pisze:

Martka zrobi
ARO
8)

The Szops

Post » Wto lis 26, 2013 12:51 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

The Szops pisze:
fruciu pisze:

Martka zrobi
ARO
8)

teraz mi tak przyszło do głowy, że ja muszę i tak prosto po pracy podjechać zdezynfekować ten boks dla Tysi jak się uda ją odzyskać więc może zrobię jakiś taki w miarę możliwości szybki

fruciu

Post » Wto lis 26, 2013 13:25 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

od wczoraj mam jeszcze Zuzię :D , czarna z rudym, bylismy dzisiaj z kociakami u weterynarza, mała na szczęście nie ma kk, zrobiłam im testy
FeLV/FIV- ujemne :D
ok połowy grudnia szczepienie i mogą iść do adopcji :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lis 26, 2013 13:26 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Moje :1luvu: powiedziało że bedzie po 17.00 i wymyje
Spoko fruciu skup się na ....
ARO
8)

The Szops

Post » Wto lis 26, 2013 13:36 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Iwona11 pisze:Przekopiowane z forum NND, napisała dzisiaj Plotkara:

"Słuchajcie, mój znajomy chciałby przygarnąć kota, bardzo chętnie przygarnie dorosłego, spokojnego osobnika, tylko jest taka sprawa, że nie wie czy nie ma uczulenia i chciałby tego kota wziąć, brzydko mówiąc, na próbę, żeby sprawdzić czy nie spowoduje to u niego reakcji alergicznych. Dlatego też chciałby, żeby to był kot z domu tymczasowego, który w razie najgorszego, miałby gdzie wrócić i nie musiałby znów narażać się na stres spowodowany pobytem w schronisku.
Czy ktoś ma może na DT spokojnego, dorosłego kota?"

Ja mam - Maurycego. Tylko on kocha namolnie człowieka. Białobury kastrowany kocur, wiek ok. 3(?) lat. Jedynak - do domu wyłącznie z ludźmi i wyłącznie niewychodzącego. Bo to jest ciapa i boi się kotów (psów pewnie też, ale nie sprawdzałam).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]