Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 23, 2013 18:57 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Dzięki ;-)

co do wetów - z karmami mają ten luksus, że nie muszą myśleć, analizować itd., bo jakiś producent za tym stoi z ulotkami i badaniami (jak prowadzonymi, to już inna bajka); a na przeprowadzenie badań wykazujących pożyteczność BARF czy promocję nikt nie da miliardów dolarów - opiera się to tylko na wiedzy i logice.

Mela jest kotką dla koneserów - widocznie w Twojej okolicy akurat ich nie ma :P jutro Lakuś jedzie do domku (dzisiaj była PA i to dobra), więc będzie można się skupić już tylko na Meli).
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Sob lis 23, 2013 21:09 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Jak na razie Mela uznaje saszetki za najlepsze jedzenie, ale będę nad nią pracowała. Tylko muszę się ogarnąć, bo mi stan własnego zdrowia wpływa niekorzystnie na procesy myślowe. Ale będzie dobrze :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lis 23, 2013 21:09 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

zaglądam i zdrowia wszystkim życzę!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob lis 23, 2013 22:15 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Włąśnie się okazało, że wołowina pokrojona w mikroskopijne kawałki jest jadalna. :kotek: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie lis 24, 2013 8:44 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

No i pięknie :ok: Mela jest super kotem - mam nadzieję, że znajdzie super domek :ok: :ok: :ok:

Zamknęłam dzisiaj wątek Lakusia i dałam rekomendację dla Meli - ostatnie zadanie tutaj ;) wydarzenie Aga zrobi. Jakby coś, to wiecie gdzie mnie znaleźć (np. tutaj). Niestety nie umiem tu zachowywać dystansu do pewnych spraw i dyskusje w niektórych wątkach zbyt dużo zdrowia mnie kosztują (o zawalonej robocie nie wspomnę), bo nie potrafię przechodzić obojętnie wobec pewnych rzeczy, więc dołączam do kilku innych (w tym Agi) i zmykam.

Meli będę kibicować na wydarzeniu. Miło było z Wami tutaj pogadać - fajne z Was kobietki :piwa:

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie lis 24, 2013 9:15 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Mela zaczyna się przekonywać do dobrych rzeczy :) Może nigdy nie karmiono jej mięsem surowym?

gpolomska - posiadanie i wyrażanie własnego zdania jest i darem i przekleństwem, dołączę na fb :ok:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Nie lis 24, 2013 14:31 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Mela cała i zdrowa i coraz bardziej zainteresowana tym, co poza łazienką. Zakraplanie uszu i przecieranie noska wywołuje opór, ale kicia nie bije ani nie próbuje gryźć. Za to kilka głasków wywołują eksplozję mruczenia i cały szereg póz pozwalających najlepiej dotrzeć do miejsc wymagających wygłaskania. Wylizuje się też po łapkach i pucuje głowę korzystając z czasowego zdjęcia kołnierza.To tak na szybko.

Alienor

Post » Pon lis 25, 2013 8:27 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Alienor pisze:Włąśnie się okazało, że wołowina pokrojona w mikroskopijne kawałki jest jadalna. :kotek: .

Ciekawe czy sie dziewczynka zdziwiła?

No, Grażyna! No, co Ty? Wprawdzie sobie to ABC zapisałam w ulubionych, ale to nei to samo, co mieć po otarciu forum kogoś fajnego od razu 'na oczach'.
Na fb wchodzę sporadycznie, ale link do wydarzenia poproszę [jak będzie] i kontakt chyba na Alienorka [Alienorku?] bo ma bardziej ogarniętą Melę. Mnie by nie przeszkadzał, a właśnie nie widzę kotka :(
Albo będę pośredniczyć bo Alienor nie ma chyba konta... :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lis 25, 2013 9:11 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Wczoraj wieczorem okazało się że jednak kurczak nie jest trujący. No i miejsce cięcia jest ładnie zagojone. Zmiana na nosku wyraźnie zdrowieje, teraz leczymy głównie uszka (stan zapalny, bez pasożytów) i tę zmianę obok noska. No i miziamy się, co Mela uwielbia.

Niestety nie mam konta fb, więc jeśli morelowa dałaby radę :1luvu: to bardzo ładnie się uśmiecham. Aparat będzie niedostępny przez czas dłuższy, ale Ala zrobiła zdjęcia Meli komórką - dziś wieczorem powinnam je wrzucić.
Szkoda że Grażyna zdecydowała się odejść z forum, ale rozumiem. Czasami sama miewam taką ochotę.

Alienor

Post » Pon lis 25, 2013 9:41 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Też czasami miewam , ale mi przechodzi - gdzie nie chcę nie wchodzę, a poza tym jest tyle fajnych ludzi :D O kotach nie wspomnę :mrgreen:

Nie ma co się uśmiechać, Alienorku - tzn ma co się uśmiechać :mrgreen: - tylko akurat cały czas się czuje jakoś odpowiedzialna za Melę [choć niekoniecznie się to przekłada na 'fizyczność'] więc mogę i śledzić, i być kontaktem, ale też można podać kontakt na Ciebie. Jak wolisz?

Jak tylko będą zdjecia i potwierdzisz jeszcze raz niechęć Meli do innych kotów - żeby już była jasność - to poprosimy Agę o wydarzenie, a czarno-czarnych o ogłoszenia :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon lis 25, 2013 11:14 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Mela nie lubi innych kotów - gdy wczoraj przyszła się do mnie przytulić a Maurycy stał przy drzwiach i spojrzał na nią, syknęła tak, że biedak zwiał na pralkę, mimo że jest od niej większy :( . Ona nie da sobie w kaszę dmuchać.

Chyba zrobimy tak, że w ogłoszeniach będzie kontak mailowy do mnie - pracuję na słuchawce, mam zmienne godziny pracy a prośba o telefony po 19ej i tak nie będzie przestrzegana :roll: . Chyba że Ty dałabyś radę? Bo na wątku jest sporo informacji. Choć i tak raczej najwięcej sensownych ofert dla Meli może być z FB.

Alienor

Post » Pon lis 25, 2013 16:38 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

W sumie mogę kontakty wziąć :mrgreen: Ew. się skonsultuję z Tobą, ale już wiemy co je, czego jej brak, o miziastości, nie lubieniu/zazdrości/ baniu się kotów.
I tylko oby te kontakty były.. :?

Obrazek

morelowa

Post » Pon lis 25, 2013 21:17 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Aya, ale był bogaty w wydarzenia dzień! Test PCR poszedł a przy pobieraniu krwi Mela pogryzła Alę (a w zasadzie pogryzłaby jakby miała czym), zapluła cały stolik sycząc i plując, a w wyniku awarii hydrauliki faktura będzie jutro. 30 zł było za sobotę, 159 za dziś. Ponieważ Mela okazała się posiadać również dwie niezbyt ładne ranki, na które dostałyśmy płyn dezynfekujący do przemywania - jedna na łapce, druga na brzuszku. O to też była walka. Do pewnego stopnia zagadką jest przyczyna, dla której jej się uszy paprzą mimo braku w wydzielinie świerzbowca - czuję, że za jakiś czas czeka nas bliskie spotkanie z otolaryngoskopem :mrgreen: .
A propos zagadek - morelowa, czy Ty wiesz na 100% że to kotka? Jak mi się ułożyła dziś na kolanach podogonie wyglądało jak u kastrata 8) . U mnie tego nie sprawdzały, ale sprawdzimy przy okazji :mrgreen: .
A poza tym charcze czasami przy mruczeniu czy przez sen, że słuchać hadko. Jak Kiepski po 6tym piwku :lol: .

Alienor

Post » Pon lis 25, 2013 23:06 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Co ja czytam... czyżby Mela miała się okazać.. Melonem? :mrgreen:
Mój bazarek nadal nie skusił nikogo, ale nie tarcę nadziei.

I też mam tymczasowego tymczasa, wbrew możliwościom i rozsądkowi.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Wto lis 26, 2013 8:56 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

A, stąd to pytanie w mailu 8O
Nie, nie wiem na sto procent. Ja tak odruchowo do niej mówiłam jak do dziewczyny, a zaraz na początku, a schronie ktoś obejrzał, powiedział - kotka. Nikt w lecznicach nie zdementował - jak rany :roll:

A jeśli kot - a ja wszędzie w ogłoszeniach, że kotka... a ktoś szuka kota??

Tyle, że w związku z tymi różnymi uszami, rankami - od czego mogą być?? - nie wiem czy można ją ogłaszać? Bo trudno napisać, że jest zupełnie zdrowa.
Może jednak choć wydarzenie na fb?
Aga?! Komu przesłać zdjęcia ? jakie są takie są, ale kogoś widać :mrgreen:

Joako - nie poddawaj się! :D

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]