Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lis 19, 2013 23:01 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Moje świnki morskie potrafią i radzą sobie świetnie :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto lis 19, 2013 23:04 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Ale to musi wisieć bardzo nisko chyba..

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto lis 19, 2013 23:06 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Śro lis 20, 2013 10:12 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Dla jeży może musiałoby być nisko... u moich świnek "dzióbek" poidełka jest 14 cm od podłogi klatki.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw lis 21, 2013 0:17 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Ogromne dzięki za wszystkie porady ! Poidełko to jednak wyższa szkoła jazdy. Zostanę przy miskach - w naturze jeża piją z kałuż, więc nie będę nieść między zwierzaki poidełkowego kaganka oświaty. No i boję się, że sobie głupole połamią zęby.

Mam w takim razie do oddania 2 nowe, nie używane poidełka. To znaczy do jednego nalałam wody, żeby zobaczyć jak to ustrojstwo działa. Jeśli komuś się przyda - z radością wyślę.

Na koniec napiszę, że strasznie schrzaniłam sprawę, jeśli chodzi o psy. Trochę zdałam się na opinię innej osoby, bardziej doświadczonej ode mnie, trochę nie doceniłam "psiej miłości", trochę zawiniła praca, no i jeże też nie są bez winy. Ale każdy stwierdzony błąd można naprawić 8) i to mnie pociesza.

Erin - znalazłaś już fotki piruetu zakończonego szpagatem :?: Czekamy niecierpliwie na fotki :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw lis 21, 2013 7:42 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Kto robił piruet??Erin? :D

JAK schrzaniłaś , Nemi, sprawę psów? I co to ma wspólnego z jeżami- nie lubią psów ? :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lis 21, 2013 14:39 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

morelowa pisze:Kto robił piruet??Erin? :D (...)

Podobnież :P Mam nadzieję, że się pochwali, jak taka sztuka wygląda.

Z psami jest tak, że ostatnio Baltek zrobił się nieznośny. Ciągle buczy, strofuje i poucza młodego, jest rozdrażniony. Ja, wstępnie założyłam, że stary pies jest ważniejszy od malucha, bo w sumie jego sytuacja jest gorsza. Ale poradzono mi, że trzeba się podzielać, żeby było sprawiedliwie. No to się starałam... ale praca i jeże (choćby ćwiczenia ze Słoneczkiem, a są też przecież inne) zajmują sporo czasu. Więc może nie do końca udało się mi się dzielić. A może w ogóle nie powinnam robić takich sztuk. I Baltek chyba poczuł się odrzucony, a jakby nie było to mój osobisty pies :wink: Zauważyliśmy to wczoraj. Psy się ładnie bawiły po spacerze, a jak tylko się pojawiłam Balto zaczął buczeć na Flipka.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Czw lis 21, 2013 16:23 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

A całujesz go po buzi jak tylko dorwiesz, albo przechodzisz 'mimo' ? Gadasz do niego?
Można gadać przy myciu naczyń, chyba, ze się ma zmywarkę - to przepadło :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw lis 21, 2013 16:31 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

No właśnie nie ! Tylko się ostatnio do jeżów gada, albo do małego... a Balcia tylko się strofuje jak buczy :| I w tym problem.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Czw lis 21, 2013 16:57 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Ojejej :( To trzeba nadrobić! Czasem wystarczy w oczy popatrzeć :1luvu:

Zdjecie, zrób mu zdjęcie - niech będzie ważny!

Obrazek

morelowa

Post » Czw lis 21, 2013 17:59 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Uściskaj Baltusia i ucałuj od ciotek z forum i powiedz mu, że mu bardzo współczujemy, bo wiemy jakie szczeniory potrafią być i cały czas wysyłamy pozytywne myśli :)

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pt lis 22, 2013 23:37 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Już wczoraj uściskałam i ucałowałam w nosek :P Prosił, żeby przekazać, że mały jest strasznym złodziejem. Nawet czołgać na plecach się potrafi, żeby coś zrabować. I szkodnikiem też jest. Rozkopał pańci trawnik i wydłubał spryskiwacz. Wokół domu wygląda, jakby grasowało stado dzików :roll:

A dziś okazało się, że sprawa jest jeszcze bardziej skomplikowana. Wczoraj zauważyłam, że Balciś ma kołtuna na plecach. Pomyślałam, że wytniemy go dziś z koleżanką. Zabrałyśmy się za to - odchylamy, żeby przyciąć, a tam jakaś ciemna masa 8O Pognaliśmy więc z M do weta, bo koleżanka odmówiła współpracy. To coś zostało komisyjnie wycięte. Być może po tym ataku akity, jednak był tam ranny, a ja tego nie zauważyłam, bo skupiłam się na podbitym oku. No i nie było widać krwi. W chłodzie wszystko się ładnie zagoiło, ale został strup i powiększający się kołtun, który zablokował dostęp powietrza, a ponieważ jest wilgotno zaczęło się tam paprać. Ale jest już dobrze - plecki wygolone, można odkażać i osuszać.

Kurczaki... a może mu się tam hot spot zrobił ... Chodzimy czasem nad jeziorko. Mały głupek dziś wpadł do wody :P To znaczy Flipcio wpadł, ale Balcio też się czasem zamacza odrobinę.

Więc Balcio od jakiegoś czasu był cierpiący i pewnie też z tego powodu miał kiepski nastrój.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob lis 23, 2013 9:12 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

NO to ja chcę zdjecia psiurów.

Obrazek

morelowa

Post » Pon lis 25, 2013 0:01 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

To wstawiam, ale bardzo kiepskie są ... bo z telefonu

Na spacerku z Emunią

Obrazek

Po spacerku z Balcisiem

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek