Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 21, 2013 11:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

[quote="Neigh"]

Sz.P. Neigh to by tak łatwo chciała od razu na tamten świat - a pomęczyć się docześnie nie łaska :roll:
Ostatnio edytowano Czw lis 21, 2013 23:43 przez Ja-smina, łącznie edytowano 1 raz

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Czw lis 21, 2013 11:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

Ser-niczek pisze:
Ja-smina pisze:Congratulations :ok:

PS: Ja w kwestii parapetówy.....
Może być korespondencyjna 8)

o to to!

Będziemy ćwiczyć ważną sprawność - picie synchroniczne (co tam każdy sobie naleje) 8)

PS: Oczywiście - przypominamy - alkohol szkodzi zdrowiu :mrgreen:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Czw lis 21, 2013 11:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

Neigh pisze:A wczoraj Kotkinsowa Mama mnie badała przez telefon i orzekła, że żyć będę.........a taką miałam nadzieję na rentę.......ech.

Nieżywa też byś raczej renty nie wykorzystała :mrgreen:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Czw lis 21, 2013 12:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

kotkins pisze:Zrobimy wreszcie jakowyś zlot czarownic sabatem zwany.
Choć Zosik się zaperza ,że już do mnie nie przyjdzie...a Amelka tak chętnie by komuś nasiczkowała w obuwie... :mrgreen:
(znaczy: zapraszamy!)

Bom myślała, że tam daleeeko daleko się jednak przeprowadzisz 20km od Poznania (to by mi nie po drodze było) 8)
Ale tak w zasadzie... to gdzie stoi ten domek, który wybraliście?

Amelczyne siczki zaszczytem będzie mieć w obuwiu. Wezmę zatem ze sobą zapasowe.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw lis 21, 2013 12:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

Kotkins!
Jak w lipcu to ja proponuje TAK:
Najpierw Sabat u mnie, a potem u Ciebie :D
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw lis 21, 2013 13:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

Neigh pisze:
Ja-smina pisze:
PS: Jakby ktoś z okolic W-wy był jeszcze za mało zakocony - Straż dla Zwierząt daje na tymczas kilka kotów z interwencji w Jadwisinie.

Z tego Jadwisina pod Serockiem? Bo Jadwisinów to chyba ze 3 w okolicach Wawy......Nie żebym kogoś na tymczas brać miała, nie.........

Na razie to mamy kolejne podejście do oddania kota od Fairey.....pożyjom uwidim

Tak Neigh, niestety... Nasze okolice...

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Czw lis 21, 2013 14:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

Gratulacje :ok:

Też chcę nowy dom, albo stary, ale dom a nie moje M2 :placz: :placz: :placz:

O wakacje i spotkanie byłoby super.

EDIT:
Znalazłam dzisiaj instrukcję sprzątania.

1. Załóż na pulpicie folder "Bałagan w pokoju"
2. Idź do kuchni i nalej sobie kieliszek wina.
3. Wypij i nalej drugi.
4. Wróć do pokoju i kliknij na folder prawym przyciskiem myszy.
5. Pojawi się komunikat "Czy usunąć "Bałagan w pokoju"?".
6. Kliknij TAK.
7. Kolejny komunikat "Bałagan w pokoju został usunięty"
8. Usiądź wygodnie i wypij drugi kieliszek wina.
9. W taki sam sposób możesz posprzątać także inne pomieszczenia w domu :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw lis 21, 2013 16:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

Widziałam ostatnio w lokalnej gazecie na okładce artykuł o kota w zamrażarce - ominęłam szerokim łukiem.

Ze Strażą dla Zwierząt jest się zdecydowanie trudno porozumieć. Ja się chyba nie nadaję........Lubią robić wokoł siebie szum medialny. Jak koty w typie rasy to pewnie dt znajdą....

Jadwisin - 10 min rowerem ode mnie..........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw lis 21, 2013 16:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

Neigh pisze:Okazało sie jednakowóż, że powinnam wyjsć za mąż........kurcze nie podoba mi się ten wariant. Bo to wiecie.......ja tego mojego TZ to nawet lubię. Bo on dość fajny jest..........ale żeby zaraz za mąż......eeee

A co - mężatkom dają większe emerytury?
Ja tam mam plan wyjść za mąż dopiero, gdy TŻ będzie planował zejście. Inaczej podatek spadkowy mnie zeżre.
A ostatnio ZUS raczył mi przysłać rozliczenie. Wyszło mu, że obecnie przysługuje mi z 500-600 zł emerytury, a jeśli nadal będzie mnie tak kroił na kasę, to za 30 lat zasłużę sobie na całe 1950 zł. No normalnie szał.
Swoją drogą, zawsze było dla mnie fascynujące, że składka emerytalna to jest akurat najmniejsza albo prawie najmniejsza. Na zdrowotną, chorobową, rentową i jeszcze jakąś tam zabierają mi niepomiernie więcej kasy - ale za te składki oczywiście mi nic nie przysługuje. Nie, żebym miała złudzenia, że dostanę cokolwiek z mojej zawrotnej emerytury. Kiedyś to liczyłam jeszcze na jakieś grosze z OFE, ale i to chcą nam zabrać.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw lis 21, 2013 17:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

No mężatkom tyle, ze jak mąż radośnie przeniesie się na tamten świat, to można zgarnąć jego emeryturę:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw lis 21, 2013 17:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

Ale chyba tylko 3/4... Fakt, że 3/4 TŻ według dzisiejszych wyliczeń, to byłoby i tak ponad 2 razy tyle, co wyliczają mnie...
Dlatego zamierzam się za niego wydać przed śmiercią :-) Jego, nie moją, bo po mojej to mi wszystko jedno, z czego zapłaci kilkadziesiąt tysięcy podatku spadkowego. Dodajmy, że nie jesteśmy krezusami, to szanowne państwo zamierza tyle skroić za część mieszkania. Na szczęście chwilowo mieszkanie ma mocno obciążoną hipotekę, więc póki nie spłacimy banku (a zajmie nam to czas do emerytury), szczerze gwiżdżemy na fiskusa :twisted:

PS. Przewidująco możesz już zacząć się radośnie rozmnażać w większej ilości - kto wie, może dostaniesz tę emeryturę za cielność, o której ostatnio wspominają...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Czw lis 21, 2013 18:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

Koteczekanusi, to ty krezus jestes.
Mnie zus wyliczyl obecnie 300 zl a na emeryturze jakies 700
Zawsze mysle zechyba nie dozyje tej emerytury...
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Czw lis 21, 2013 18:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

Ja-smina pisze:
Neigh pisze:Z tego Jadwisina pod Serockiem?

Nie wiem, tylko nazwę miejscowości pamiętam- chodzi o te koty co to połowa wylądowała w zamrażarkach :cry:
Są w Straży dla Zwierząt w Wa-wie, która funkcjonuje z tego co czytam dość, hmmm... kontrowersyjnie - ludzie chcieli wziąć koty to nie dawali, a teraz na fejsie prosili o dt dla kilku kotów (orienty, balijskie, i mieszańce), 3 koty z ponad 60 już im zeszły ( w sensie śmiertelnie ).
PS: Sz.P. Neigh to by tak łatwo chciała od razu na tamten świat - a pomęczyć się docześnie nie łaska :roll:

Tak, z tego. Byłam w szoku, bo to wyszło kilka dni po tym, jak opuszczałam Serock (byłam tam na szkoleniu). Pomyślałam sobie, że tak blisko mnie działa się taka masakra :(
A tak w ogóle witam wszystkich po długiej nieobecności a Kotkinsowi gratuluję nowego Kotkinsowa!
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw lis 21, 2013 21:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw lis 21, 2013 21:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- mamy nowe Kotkinsowo!!

fenek_k pisze:Koteczekanusi, to ty krezus jestes.
Mnie zus wyliczyl obecnie 300 zl a na emeryturze jakies 700
Zawsze mysle zechyba nie dozyje tej emerytury...

A co za różnica, czy wyliczyli 700 czy 1900? Już z 10 lat minęło, odkąd ówczesny prezes ZUS radośnie oświadczył, że i tak nie będzie z czego nam płacić...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

[poprzednia][następna]