czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 19, 2013 20:53 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Krystyna mowi, ze kotka zarowno sika, jak kupsa poza kuwetą. I bardzo zle reaguje na stado kotow i psow u Krystyny. Boi sie stada. Tak samo boi sie wynoszenia przed dom. To moze byc zaznaczanie ze strachu. Ale jak to sprawdzic, nie majac dla niej spokojnego DT...

Bona, masz wyniki, co siedzi w kotkach? Ja wlasnie tez zaczynam zbiory, zeby sprawdzic, czy kokcydia wytluczone.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Wto lis 19, 2013 22:51 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

W kotkach siedzi wszystko :(
Mamy lamblie, glisty i tasiemca. Nasi weci takiego zestawu jeszcze nie widzieli.
Dokładnie zaplanowali leczenie bo przy takim zarobaczeniu może to być niebezpieczne dla kociąt.
Trzeba być bardzo dokładnym i cierpliwym.
Jesteśmy po pierwszej dawce leku a cała impreza będzie trwała az do końca roku.
Tylko dzieciaki nie chcą współpracować :twisted: Za to brykają jakby nic im nie dolegało.
Mam nadzieję, że nic złego się nie stanie i trwale wytrujemy te paskudne robale.
Obrazek

bona_46

Od: Czw wrz 29, 2011 23:01

Post » Śro lis 20, 2013 12:31 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Ja jedynie Krystynie mogę przesłać jakieś niewielkie pieniądze na leczenie tej kotki. Ostatnio trochę kasy mi poszło na kotkę i psy, bo ciągle też coś tam znajdujemy...Inaczej pomóc niestety nie dam rady :(

Miałyśmy trochę psich spraw, dlatego dopiero teraz zaglądam co u Maksia i jego koleżanki.
Bardzo mi przykro, że są takie zarobaczone :( mam nadzieję, że wyjdą z tego. Trzymam kciuki z całych sił.

handzia

Od: Nie lis 17, 2013 14:25

Post » Pt lis 22, 2013 16:00 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Kotka była u weta. Miała zrobioną morfologię , biochemię , test na białaczkę.Wszystko wyszło w porządku.Dodatkowo w gabinecie w klatce robiła do kuwety. Weci zrezygnowali więc z badania moczu i uznali że przyczyną jest zbyt duża ilość zwierząt u Krystyny.Doradźcie co dalej??

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Pt lis 22, 2013 16:06 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Dodam że w sumie to się nie dziwie. U Krystyny szybko zaaklimatyzują się kociaki. Dorosłe kotki, które w tamtym roku trafiały do mnie na tymczas ( jak jeszcze moi rodzice się zgadzali) nie chciały u Krystyny jeść, siedziały ciągle pod szafą.Problemem być może nie są inne koty ale 10 psów, które również tam mieszkają w tym jeden agresywny dla kotów spaniel.Zresztą może i inne koty, nie znam się.

wilhelm170

Post » Pt lis 22, 2013 23:46 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Warunki jakie tam panują mogą być przyczyną stresu. I on się tak właśnie objawia u kotki. Świetnie gdyby znalazła tymczas. Może wszystko by wróciło do normy. Szkoda jednak, że nie zrobili jej badania moczu skoro już była w klinice, nie zaszkodziłoby :?

Maluchy u mnie mają się coraz lepiej. Łykają lekarstwo, popijają parafiną i energia je rozpiera :D Nawet Maksio bryka
Jego brzuszek wciąż jeszcze jest duży ale już nie taki twardy. Jest trochę mniej kontaktowy niż Rysia ale już potrafi sam przyjść na mizianki.:1luvu: Ryśka przybiega na każde zawołanie i jest kotkiem gadającym :) Rano robi pobudkę chodząc mi po twarzy i próbuje mnie lizać po oczach. Zachowuje sie jak psiak, nawet dźwięki wydaje psie, takie poszczekiwania. Uwielbiam tę dwójkę :love:
Obrazek

bona_46

Post » Pt lis 22, 2013 23:55 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Właśnie nie zrobili najważniejszego badania ;(

wilhelm170

Post » Nie lis 24, 2013 11:05 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Bazylek od Krystyny wczoraj pojechal do DS. Jakos sie zrobilo spokojnie i smetnie. Ale tymczasowanie bez mozliwosci izolacji to nie jest dobry pomysl.

Bona, jestem ciekawa, w jakiej kolejnosci i czym tluczesz żyjatka w kotkach. Ja nabyłam doswiadczenia w kokcydiach. Nie wiem, jak z lambliami, ale tłuczenie kokcydiów wymaga czestego wyparzania kuwety, ja praktycznie codziennie wymienialam zwirek, wyparzając kuwety.

Arcana

Post » Nie lis 24, 2013 16:25 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Super że Bazylek w nowym domku!

wilhelm170

Post » Pon lis 25, 2013 21:08 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Zakumplowanie z wielkim, pieknym maine coonem Feniksem poszlo nadspodziewanie szybko.
Mały odważny kotek :) W DS są tez świnki morskie oswojone z obecnościa kota. I osiatkowany balkon do dyspozycji.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Arcana

Post » Wto lis 26, 2013 9:30 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Och jakie cudne dwa rudzielce :1luvu: A Bazylek jaki duży!

Moje maluchy rozrabiają ile wlezie. Apetyty i humory dopisują. Maksio rośnie w oczach, Rysia chyba trochę mniej. Dziś idziemy na kontrolę do weta, to się zważymy.
U mnie też są świnki morskie, klatka stoi na podłodze i Rysia wciąż wsadza łapki między pręty, żeby chociaż dotknąć. Maksio ma inną metodę. Wchodzi na klatkę i przygląda się z góry. Słodkie są :kotek:
Obrazek

bona_46

Post » Wto lis 26, 2013 16:39 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Wg Krystyny kotka po wizycie u wetów zaczęła robić w kuwetę. Szukamy jej domu?

wilhelm170

Post » Wto lis 26, 2013 23:02 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Wyniki badan ma ok, to pewnie, ze trzeba szukac domu. Oglaszaj na Lublin/ Zamość. Zaznaczala zapewne ze strachu w tym scisku u Krystyny.

Bona, jak brzuszek Maksia? Lepiej? :)
Bazylek to juz 2 kg kotka, ale przy wielkim Feniksie to kurdupelek. Na fotach nie widac tej roznicy wielkosci.

Arcana

Post » Śro lis 27, 2013 9:23 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Brzuszek Maksia lepiej. Świerzba u Ryśki tez juz nie widać ale dalej zakraplamy lekarstwo jeszcze przez tydzień. Za tydzień kontrola u weta a potem druga seria odrobaczania.
Rysia waży 0,6 kg a Maksio aż 1,1. Przytył przez półtora tygodnia aż pół kilo! Nie wierzyłam i wet musiał wyciągać druga wagę, taką dla gryzoni, żeby potwierdzić ten wynik :roll: Kawał kociaka się zrobił, jest co wziąć w rękę :lol:
Maluchy brykają i włażą wszędzie gdzie się da. A przy tym są szybkie jak błyskawica. Wszędzie pierwsze, ciekawskie i dociekliwe. Mam wesoło :1luvu:
Obrazek

bona_46

Post » Śro lis 27, 2013 18:22 Re: czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Jestem załamana sytuacją u Krystyny.Ktoś podrzucił jej na podwórko półrocznego czarnego kotka ;(

A poza tym będąc w gabinecie weterynarze pytali się o spłatę długu, który wynosi 250 zł ;( a to tylko jedna lecznica.W drugiej też jest dług ;(
Może macie jakieś fanty na bazarek?

wilhelm170

[poprzednia][następna]