Rude jest piękne i bure też cz.3- szukamy DS dla tymczasów

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 19, 2013 21:58 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

a widzieliście tą reklamę papieru toaletowego z Ema ???? :ryk:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto lis 19, 2013 21:58 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

nieraz w tym stylu miałam jej ochote powiedzieć :evil:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lis 19, 2013 22:00 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

isabell36 pisze:a widzieliście tą reklamę papieru toaletowego z Ema ???? :ryk:

nie
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto lis 19, 2013 22:00 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

Ja uwielbiam kupować książki, mogę sobie ciuchów nie kupić, ale raz w miesiącu po wypłacie muszę kupić nową książkę. To już taki rytuał. Uwielbiam zapach świeżego druku, poza tym lubię też czytać. Choć obawiam się, że jeśli nie zmienię nawyków, będę musiała część książek znieść do piwnicy, bo w 3 pokojach nie pomieszczę...

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto lis 19, 2013 22:01 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

mir.ka pisze:chyba nie ma :mrgreen:

Poważny błąd.
A gdybyś się tak zasłoniła kotem, skoro chronisz wizerunek, żeby tylko włosy były? 8)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lis 19, 2013 22:03 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

u mnie w piwnicy by zapleśniały - mam wilgotną i regularnie zalewaną :evil:

jak znajdę tą reklamę to wrzucę - ale już nie dzisiaj - zbieram się do spania :oops:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto lis 19, 2013 22:04 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

Milena_MK pisze:Ja uwielbiam kupować książki, mogę sobie ciuchów nie kupić, ale raz w miesiącu po wypłacie muszę kupić nową książkę. To już taki rytuał. Uwielbiam zapach świeżego druku, poza tym lubię też czytać. Choć obawiam się, że jeśli nie zmienię nawyków, będę musiała część książek znieść do piwnicy, bo w 3 pokojach nie pomieszczę...

można zrobić półki pod sufitem :)
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 19, 2013 22:05 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

isabell36 pisze:u mnie w piwnicy by zapleśniały - mam wilgotną i regularnie zalewaną :evil:

jak znajdę tą reklamę to wrzucę - ale już nie dzisiaj - zbieram się do spania :oops:

bo rano trzeba wcześnie wstać :(
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 19, 2013 22:06 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

shira3 pisze:
mir.ka pisze:chyba nie ma :mrgreen:

Poważny błąd.
A gdybyś się tak zasłoniła kotem, skoro chronisz wizerunek, żeby tylko włosy były? 8)

ale przeważnie to ja latam z aparatem :)
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 19, 2013 22:09 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

Daj się wyręczyć :D
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Wto lis 19, 2013 22:10 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

miałam jakieś z Tofikiem i nie wiem gdzie go wsadziłam :(
szukałam
moze jutro się uda :)
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 19, 2013 22:35 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

Poczekam :)
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Wto lis 19, 2013 23:31 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

A propo ksiązek, ja normalnie je połykałam, jak ich nie było (a były takie czasy :wink: ) kupowałam co sie dało.
Dużo ksiazek mam jeszcze po rodzicach. Przy przeprowadzce kartony z ksiązkami były zmora noszących.
I od jakiegoś czasu - ponieważ mam za mało miejsca, a nie mam komu w spadku przekazać chcę im znaleźć "nowy dom" i naprawdę jest cięzko.
W bibliotece nie chcieli takiego dary,część oddałam do domu starców- Fleszerową Muskat i inne takie kultowe romanyczne i lekkie.
Ale jest jeszcze tyle innych kultowych - lektur i pisarzy i nikt ich nie chce - a ja nie mam sumienia wystawić je przy śmietniku :cry:
Może macie jakieś doświadczenie w tym względzie i coś doradzicie.
Wiele ksiazek ma z 50 lat lub trochę mniej, fakt sa pożółkłe ale w stanie idealnym - może wiecie o jakiejś stronie lub adresie osób zainteresowanych właśnie takimi ksiązkami 8O
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lis 19, 2013 23:34 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

Dorota Wojciechowska pisze:A propo ksiązek, ja normalnie je połykałam, jak ich nie było (a były takie czasy :wink: ) kupowałam co sie dało.
Dużo ksiazek mam jeszcze po rodzicach. Przy przeprowadzce kartony z ksiązkami były zmora noszących.
I od jakiegoś czasu - ponieważ mam za mało miejsca, a nie mam komu w spadku przekazać chcę im znaleźć "nowy dom" i naprawdę jest cięzko.
W bibliotece nie chcieli takiego dary,część oddałam do domu starców- Fleszerową Muskat i inne takie kultowe romanyczne i lekkie.
Ale jest jeszcze tyle innych kultowych - lektur i pisarzy i nikt ich nie chce - a ja nie mam sumienia wystawić je przy śmietniku :cry:
Może macie jakieś doświadczenie w tym względzie i coś doradzicie.
Wiele ksiazek ma z 50 lat lub trochę mniej, fakt sa pożółkłe ale w stanie idealnym - może wiecie o jakiejś stronie lub adresie osób zainteresowanych właśnie takimi ksiązkami 8O

Ą pytałaś w antykwariatach - u nas bardzo chętnie skupują książki różnorakie.
Albo zrób bazarek :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto lis 19, 2013 23:55 Re: Rude jest piekne i ... bure też cz.3

Pytałam - nie chcą - a bazarki mam co jakis czas a na Pchlim targu miałam wątek który teraz przeniosłam na koci bazarek= który jest w podpisie zamieszczony.
Z tymi antykwariatami tez tak cięzko bo ja z siatami jak rumun latam bo nie samochodowa jestem.
Często brałam duża ilość ksiązek na takie akcje bazarkowe - do szkół czy w inne miejsca, efekt taki, że wracalam z większa ilością bo znajomi przynosili kolejne z nadzieją że w ten sposób nas wspomoga :(
A filmów na CD to mi się nawet wypisywać juz nie chce :(
A do antykwariatu jak zanosiłam wydania takie albumowe - to ledwo 10 zł za niektóre tylko dawali pomimo że obok w księgarni te pozycje były po 50parę złoty
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]