Wiejskie Kociambry-zima w koło

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 19, 2013 19:24 Re: Wiejskie Kociambry-Marusia czuje się lepiej :)

Iwonka masz PW :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lis 19, 2013 20:18 Re: Wiejskie Kociambry-Marusia czuje się lepiej :)

Witajcie Dziewczyny :1luvu:
Dzięki że Jesteście ,ja jakos tak luknę i spylam bo zima chyba nadejdzie a jeszcze tyle przygotowań
Przyleciały Gawrony ,setki pod orzechy i wyzbierały co jeszcze leżało ,widok cudny,ale tez karmnik dla ptaszków zrzuciły i ledwo zipi,Duży obiecał zrobić nowy
Do stodoły wprowadził się kolejny Dziczek,śliczny buras,w sobotę wskoczył wieczorem na okno kuchenne a ja zamarłam,byłam pewna że jakimś cudem gdzieś okno wiatr otworzył i że to Fifulec uciekł a Fifi leżał sobie na fotelu 8O Moje Dziczki stodołowe są troszkę niepocieszone ,ale nie ma bitwy jakiejś
czasem Go odpędzą od stodoły ,ale jeśc przychodzi Kocina osobno na parapet wskakuje i tam dostaje swoją porcję,od Tytuska bezogonka dostałam po łapach bo chciałam pogłaskać i mi przywalił,ale wita z daleka gdy tylko zobaczy mnie przed domem i ociera się o mur to dobry znak

Wczoraj zdychałam cały dzień ,rozsypywałam się jak klocki lego
a to dlatego że w Niedzielę było pożegnanie z Basią i Mirkiem :cry: wyłam okropnie i świat mi się rozsypał znowu
Zbieram się i dzisiaj już lepiej jest
fibromialgia dopada gdy człowiek smutny mocno ,ale ja jej w łeb i dalej działam

po depresji Marusi ani śladu :o dupencja obrasta futerkiem ,wszystko zagojone i Dziewczynka szaleje znowu :ok:

Dzisiaj a aptece dostałam zamiennik mojego drogiego leku,nie miałam pojęcia że może być o tyle tańszy,ciesze się bo znowu oszczędność jest

Staram się jakoś trwać i trzymać w tym szarym zyciu jakie otacza
muszę dac radę bo mam twarde doopsko :)
ostarnio znajomy stwierdził że mi kości wystają i mam uważać żeby taboretu nie zarysować :evil:
przesada bo ja mam na czym siedzieć ,wcale nie jestem taka chuda

Danusia no patrz
Chłopaki były blisko? 8O kurde to czemu nie wpadli,powiedz Trownikowi że mu tyłek przetrzepię jak Go tylko kiedyś dorwę :mrgreen:

Dzięki za kciuki za obecność
ja kurcze zalatana jak torpeda jestem ,albo zmęczona słodko tak na zmianę
staram się często odpoczywać i dbać troche o siebie :D

Kocham Was mocno
Iwulec

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto lis 19, 2013 20:44 Re: Wiejskie Kociambry-Marusia czuje się lepiej :)

Dbaj o siebie Kociamko ,na zimę to trzeba trochę ciałka mieć :wink: :1luvu: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto lis 19, 2013 21:49 Re: Wiejskie Kociambry-Marusia czuje się lepiej :)

amyszka pisze:Dbaj o siebie Kociamko ,na zimę to trzeba trochę ciałka mieć :wink: :1luvu: :ok:

Dzięki Amyszko, to mnie pocieszyłaś, bo i mnie i kotom się sadełko zbiera ;) :P

Abigail^

Od: Śro wrz 11, 2013 21:30

Post » Śro lis 20, 2013 20:58 Re: Wiejskie Kociambry-Marusia czuje się lepiej :)

Ciepłe myśli i pozdrowienia dla Kociamowa z gaździną :1luvu: . Trzymajcie się ciepło, zdrowo, radośnie i nie traćcie ani grama ciałka, bo Zima nadchodzi :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lis 21, 2013 12:00 Re: Wiejskie Kociambry-Marusia czuje się lepiej :)

Witajcie Dziewczyny :)

Dbam o siebie w miarę mozliwości bo musze mieć siły dla Kociastych
doszło teraz karmienie Dziczków na Działce Basi,ale dam radę przecież
Mirek zrobił budkę dla nich i są w miejscu gdzie nawet płatek sniegu na nie nie spadnie :)
karmienie tez mamy z Basią obgadane ,dla nich jest karma bo Basia kupiła
Niestety Osoba z fundacji przywiozła koty i wypuściła na działkę gdzie żywej duszy zimą nie będzie
Nie możemy tych kociaków zostawić tam bez pomocy

Dzisiaj Dziczki niepocieszone były bo tylko sucha karma była,nie dostałam nigdzie serduszek a porcje rosołowe też już sie skończyły,trzeba kupić na zapas

Zuzanka się zakłaczyła i dostała pastę bo bezoar wyskoczył z niej wielki bardzo i apetyt mniejszy
poza tym skacze jak szalona :)
reszta Bandy trzyma się na tą chwilkę zdrowo :ok:

Wiecie co dzisiaj odkryłam?zakwitły ponownie bratki i clematis
roślinki szaleją przed zimą

Bażanty wojują co rano pod oknami ,chcą jeść ,ale dokarmiam je delikatnie bo jeszcze śniegu nie ma i nie chcę ich zapaść za bardzo teraz

Wystawiłam bazarek na potrzeby Dziczków,potrzeba karmy na zimę sporo

Zapraszam Chętnych do wsparcia Wiejskich Kotów :)
viewtopic.php?f=20&t=158493&p=10265672#p10265672

Kociama

Post » Czw lis 21, 2013 15:05 Re: Wiejskie Kociambry-Marusia czuje się lepiej :)

Witaj Iwuś :1luvu: :1luvu: :1luvu:
U mnie na działce też kwitną poziomeczki i nie tak po kwiatuszku tylko na ostro po całości :ok:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Pt lis 22, 2013 9:18 Re: Wiejskie Kociambry-Marusia czuje się lepiej :)

ula-misia pisze:Witaj Iwuś :1luvu: :1luvu: :1luvu:
U mnie na działce też kwitną poziomeczki i nie tak po kwiatuszku tylko na ostro po całości :ok:

no zwariowała natura :D
ja wczoraj zebrałam jeszcze sporo naci pietruszki

Kociama

Post » Pt lis 22, 2013 9:31 Re: Wiejskie Kociambry-Marusia czuje się lepiej :)

Witajcie :)
Dzisiaj od świtu mgła jak diabli bo w nocy lało okropnie
Dziczki dostały podgrzane jedzonko i szamały szczęśliwe,te stodołowe mają lepiej bo jak zgłodnieją to zawsze mnie mają przy sobie
Nowy Burasek jest Piekny ,ale bardzo płochliwy,kurcze ktoś pewnie go krzywdził mocno bo na widok człowieka aż się cały trzęsie dziwnie
Duży mówi że to brat Filipka taki podobny tylko jaśniejszy kolorem futerka jest
Bazogonek Tytusek łasi sie do wszystkiego i barankuje ,ale nie nas ,boi się bardzo tak jak reszta stodołowej Bandy
no ale ważne że jedzą i mają dach nad główkami :) może i lepiej że nie są odważne bo wiadomo jacy są sasiedzi tutaj :( lepiej żeby unikały spotkań z tymi typami

Staruszka Babunia wczoraj późnym wieczorem dostała takie głupawki że skończyło się bolesnie bo przyłożyła nosem w klatkę która stoi u tymczasów 8O
skakała ,biegała zaczepiała zabawki i Dziewczynki,a jak dorwała orzecha to wtedy już poszła na całego z wariacjami :lol: poczciwa Staruszka bez uszka

jeżyk Tuptuś zwalnia troszkę,będziemy się szykować do zimowego snu już chyba,chociaż wiadomo że gadzior będzie się co jakiś czas budził pewnie

lecę bo trzeba jeszcze tyle zrobić,a potem do ogrodu na świeże powietrze zwijać róże z liści
tak mi szkoda tych pieknych liści to daje im drugie życie :wink:

Miłego dnia Wam życzę

Kociama

Post » Pt lis 22, 2013 9:38 Re: Wiejskie Kociambry-Marusia czuje się lepiej :)

Hej Nasza Ukochana Góraleczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
'Gratuluję inteligencji tej osoby co kociaki wypuściła :evil:
Jak dobrze,ze one mają Ciebie :1luvu:

Sćiskamy z Misią i trzymamy kciuki za wszystko

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt lis 22, 2013 16:48 Re: Wiejskie Kociambry-Marusia czuje się lepiej :)

Miłego dnia i weekendu Iwonko.
No nie popisała się ta fundacja, ale cóż począć - dobrze że Basia kupiła karmę, Mirek zrobił budki a Ty będziesz je karmić. Dzięki temu mają szansę przeżyć :ok: . U mnie powój wonny też kwitnie, ale zgodnie z prognozami niedługo ma przyjść zima :( - najpierw tylko nocą, potem już na dobre.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lis 22, 2013 19:11 Re: Wiejskie Kociambry-Marusia czuje się lepiej :)

No niestety u nas już okropne mgły wieczorami i czuć zimę w powietrzu :(

Kociama

Post » Pt lis 22, 2013 19:31 Re: Wiejskie Kociambry-Marusia czuje się lepiej :)

Kociama pisze:No niestety u nas już okropne mgły wieczorami i czuć zimę w powietrzu :(

u nas też jakoś się damsko-męsko robi :wink:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Sob lis 23, 2013 12:14 Re: Wiejskie Kociambry-Marusia czuje się lepiej :)

Cześć Iwuś Kochana :1luvu:

u mnie też dzisiaj mglisto i jakoś smutno przez to 8O

za to koty rozrabiają na całego :D Gumiś łobuz jeden zbił mi dzisiaj dzbanek :evil:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

[poprzednia][następna]