Lakuś ma domek stały w Krakowie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 18, 2013 13:15 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

Trójłapków łaciatych szukających domków jest więcej - np. śliczna Mela koczująca w łazience u Alienor (o ile się nic nie zmieniło, ale raczej nie). Jeśli znacie kogoś, kto byłby gotowy dać dom jakiemuś trójłapkowi, to zaproście go tutaj i na wątek Meli.

Mam sentyment do trójłapków, bo... moja Mokate, którą na początku roku zabrała białaczka, też miała tylko trzy łapki (brakowało jej tej samej, co Lakusiowi).
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pon lis 18, 2013 13:28 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

Ja też mam trójłapkę Rysię, świetna, kochana kicia jest :ok:

Pedro był u nas na dt 2 miesiące, zrobiłam mu ogłoszenia, w tym na tablicy - wyróżnione.
W ciągu tych 2 miesięcy miałam o niego jedno jedyne zapytanie i to było to :ok:
Wczoraj dostałam wiadomość od Ani, że młody miewa się świetnie :kotek:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Pon lis 18, 2013 14:43 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

Zobaczcie drogie ciocie, jak sobie odpoczywam na parapecie...

Obrazek
...

czarnekoty123

Post » Wto lis 19, 2013 13:07 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

Laki dzisiaj idzie na wizytę kontrolną - po niej będzie wiadomo, co i jak. Oby było dobrze...
...

czarnekoty123

Post » Wto lis 19, 2013 14:38 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

:ok: :ok: oby było wszystko dobrze :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 19, 2013 18:31 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

Informacje od tymczasowej opiekunki, która sama będzie Lakusia wiozła do domku stałego (mówi, że to dobry domek):
Laki po wizycie. W sobotę ściągnięcie szwów i koniec leczenia. Do soboty codziennie bierze jeszcze zastrzyki... chyba ma mnie juz dość. Dziś ma już spory apetyt. Najgorsze chyba już za nim. Sobota lub niedziela i Laki trafi na stałe do swojego wymarzonego domku. W sobotę na koniec leczenia otrzymam potwierdzenie z lecznicy o kosztach leczenia. Do długu dopisuję dziś 80 zł za 10 zastrzyków do piątku.

Bardzo chciałam podziękować Pani dr Ewelinie Pałys za super opiekę weterynaryjną, za leczenie Lakiego na przysłowiową "kreskę", za ogromne serce i zrozumienie. Jak tylko zadzwoniłam do Pani Dr, że Laki chyba cierpi, natychmiast tego samego dnia po godzinach pracy zabrała go do zaufanego chirurga do Gliwic. Tego samego wieczoru Laki miał operacje. Pani dr zabrała go do siebie na noc. Dziękuję.

W tym domku (Karków) już jest jeden kot i pies, ale dość przyjaźnie nastawione. Pozostaje potrzymać kciuki, żeby w weekend pojechał do swojego wymarzonego domu - takiego już na zawsze i żeby go rezydenci zaakceptowali, a on ich :ok:

Zapraszam na bazarki (są już trzy w pierwszym poście tego wątku), bo pomimo, że lek. wet. Ewelina Pałys-Jasiurkowska uwielbia koty i liczy wszystko baaaardzo ulgowo, to jednak leki kosztują i operacja swoje pochłonęła. Będziemy wdzięczni również za ewentualne wpłaty bezpośrednio na konto lecznicy - koniecznie z podanym dopiskiem. Rachunek zostanie wklejony w sobotę lub niedzielę, jak opiekunka go dostanie.

W związku z powyższym za chwilę zmienię tytuł wątku, żeby było na bieżąco. Wszystkim dziękuję za kciuki i proszę o jeszcze, żeby wszystko poszło planowo i żeby domek był TYM DOMKIEM - takim wymarzonym już na zawsze.

Tych, którzy byliby gotowi przygarnąć krówkowatego trójłapka, bardzo serdecznie zachęcam do zapoznania się z Melą, która jest w DT (w łazience, bo jest tam trochę kotów, w tym kilka białaczkowców, które trzeba separować, więc domek naprawdę musi się mocno gimnastykować, żeby dobrze towarzystwo obsłużyć, a jest pełny ciężkich przypadków - dokładniej to domek obecnej tu Alienor).

Oto dzielna Mela:
Obrazek
...

czarnekoty123

Post » Śro lis 20, 2013 10:17 Re: Lakuś jedzie do KRK; Trójłapka Mela: DS bardzo potrzebny

Kciukasy dla Lakiego w nowym domku są :ok: :ok:

Idę do Meli.
Obrazek

Bagienka

Post » Czw lis 21, 2013 9:02 Re: Lakuś jedzie do KRK; Trójłapka Mela: DS bardzo potrzebny

Lakuś coraz lepiej - póki co wygląda na to, że w weekend pojedzie do domku :-)

Obrazek
...

czarnekoty123

Post » Czw lis 21, 2013 9:31 Re: Lakuś jedzie do KRK; Trójłapka Mela: DS bardzo potrzebny

Pozwolę sobie wkleić link do bazarku na spłatę długu u weta za Lakiego: viewtopic.php?f=20&t=158487&p=10265321#p10265321

Za porozumieniem z Agulą oczywiście :)
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Czw lis 21, 2013 9:34 Re: Lakuś jedzie do KRK; Trójłapka Mela: DS bardzo potrzebny

Już dodaję do pierwszego postu :-) dzięki!
...

czarnekoty123

Post » Czw lis 21, 2013 9:35 Re: Lakuś jedzie do KRK; Trójłapka Mela: DS bardzo potrzebny

No to trzymamy za Lakusia - niech żyje w nowym domku długo i szczęśliwie :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lis 21, 2013 9:45 Re: Lakuś jedzie do KRK; Trójłapka Mela: DS bardzo potrzebny

Życzę koteczkowi szczęścia w nowym domu :ok:
Obrazek

Bagienka

Post » Pt lis 22, 2013 11:00 Re: Lakuś jedzie do KRK; Trójłapka Mela: DS bardzo potrzebny

W niedzielę ten piękny kawaler wybiera się w podróż do domku - takiego już na zawsze (po wcześniejszym ściągnięciu szwów o poranku):

Obrazek
...

czarnekoty123

Post » Pt lis 22, 2013 11:14 Re: Lakuś jedzie do KRK; Trójłapka Mela: DS bardzo potrzebny

Ależ ma ładne oczyska :kotek:
Obrazek

Bagienka

Post » Pt lis 22, 2013 17:49 Re: Lakuś jedzie do KRK; Trójłapka Mela: DS bardzo potrzebny

gpolomska pisze:W niedzielę ten piękny kawaler wybiera się w podróż do domku - takiego już na zawsze (po wcześniejszym ściągnięciu szwów o poranku):

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

[poprzednia][następna]