Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 18, 2013 18:22 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Spokojnie, doczytałam smsa. Już się stresuję dużo mniej. Wyślę zaraz konto, tylko się ogarnę wstępnie bo dopiero co wróciłam od lekarza mojego. Tyle pożytku z tego, że nie będzie problemu z wizytą w środę - nie będę się spieszyła, tylko powolutku się zaturlamy do południa, więc będziemy szybko załatwione zamiast siedzieć godzinami :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lis 18, 2013 19:45 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

To teraz trzymam kciuki za zrowie Meli i Twoje Alienor :ok:

A mój bazarek okazał się chyba niewypałem...

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Wto lis 19, 2013 6:31 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Mamy kupę :ok: :ok: I Mela o wiele chętniej je i nadal syczy na inne koty. I kocha mizianki, ale wszelkie zabiegi pielęgnacyjne przyjmuje z ogromną nieufnością (nawet jak chodzi o osuszenie bródki papierem, że o smarowaniu olejkiem nie wspomnę).
Za życzenia dziękujemy, oby jak najszybciej się spełniły :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto lis 19, 2013 8:07 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

A jak ona spotyka te inne koty? Wypuszczasz ją, odwiedzają ją w łazience, czy testowana jest tylko na Maurycku?
Maurycka mi szkoda :(

Dorta wydrukowała mi ulotki ze zdjeciem. Jutro znowu polezę i wypróbujemy Twój pomysł ze skrzynkami, i może jeszcze coś gdzies przykleję .

A wczoraj na Wyspie widziałam kilka kotów, w okolicy bliskiej Pani Krasnoludkowej. One wszystkie są podobne z twarzy - mają takie okrągłe główki i buzie. Rodzina? Ale zadbane, okrąglutkie, też wyglądają na domowe - może tak dobrze karmione po prostu, albo ofutrzone na zimę.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lis 19, 2013 8:34 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Joako - to nie tak z tymi niewypałami :mrgreen: Po prostu wiadomo, że nigdy nie wiadomo, co komu, kiedy itd. Trzeba trafić 'na swego'.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto lis 19, 2013 14:18 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Mela nie wychodzi z łazienki - nie chce jak na razie - i w sumie to dobrze. Ale Maurycy u niej sypia i jada ( na pralce, na którą ona nie wskakuje a on nie schodzi sam z pralki, tylko go wynoszę). W sumie Maurycy ma o tyle lepiej, że widzi więcej słońca i ma więcej głasków od nas. Stres wynikający z kontaktu z kotami jest już u niego mniejszy a ja dbam, żeby go nikt nie zaczepiał.
Wchodzę też do łazienki z Fioną (odsikać i odkupkać trzeba) a wtedy widzi inne koty na korytarzyku - i syczy na nie.

Alienor

Post » Wto lis 19, 2013 15:27 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Dobrze by było jakby jak najprędzej sie 'okazała' w całości charakterologicznej :), żeby można robić ogłoszenia.

Wysłałam do Ciebie paczkę od alessandry - nawet nie wiem co jest w środku :? :mrgreen:
I ponawiam prośbę o nr konta!!
Chcę mieć to z głowy, a na głowie mieć tylko ogłoszenia tzn. prośby o nie - już obiecane :D - i ich pilnowanie, i przebieranie w ofertach , no.
Jesteś w stanie zrobić jakieś zdjecia jak troche będzie lepiej wyglądała? będziesz miała czym?

Obrazek

morelowa

Post » Wto lis 19, 2013 15:37 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Konto wysłane właśnie smsem. Ale nie będą Cię ścigać o tą opłatę za schronisko?
Co do zdjęć - postaram się zrobić, choć w tym celu muszę pożyczać aparat.
Ala kazała napisać, że kotka ją kocha - jak przychodzi do łazienki, to kicia prosi o głaski.

Alienor

Post » Wto lis 19, 2013 16:34 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Alienorku :twisted:
Jeśli to możliwe wyślij komputerem nie telefonem - żebym mogła skopiować. Ja się pomylę przy przepisywaniu; telefon mi sie zdąży 5 razy wyłączyć; a w okularach do monitora gorzej widzę na komórce... .

Nie brałam żadnego kota ze schroniska! Nawet chciałam coś podpisać czy jakoś , ale dowiedziałam się, że nie potrzeba.

Ja też Was kocham, a nikt mnie nie głaszcze :crying:

Rozmawiałam dziś z panią z TOZ-u, chciałam podziękować za opłacenie operacji itd., ogólnie. Przy okazji się nasłuchałam o różnych :( . Między innymi o kotach dworcowych, których jest tam pełno. Na w tej chwili ogólnym remoncie.. Jest tam kotka bez obu tylnych nóg. Pociąg. Nim ją znaleźli, złapali , to kotka była już zagojona, uciekająca i w wysokiej ciąży. Dała radę sama sobie pomóc. Jak po sterylce wypuścili [ w sumie nie wiem dlaczego. :? ] to uciekała jakby miała 6 nóg a nie 2. Pewnie jakieś kikuciki jej zostały.
Wszyscy tam są kastrowani. Została jedna, której nikt nie moze złapać - ma w tej chwili 3 kociaki i tak wszyscy nawiewają, że ludzie odpadają. Jak sie nie uda to z wiosną będzie cała chmara. :( jeśli wśród kociaków są kotki.

Obrazek

morelowa

Post » Wto lis 19, 2013 16:45 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

morelowa pisze:Ja też Was kocham, a nikt mnie nie głaszcze :crying:

Ja Cię pogłaszczę i przytulę Obrazek.
Jesteś bardzo dzielna :D .

Szkoda tej koteczki bez łapek :( .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto lis 19, 2013 16:48 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

TOZ kuźwa? :evil: a kota bez łapek wypuszczają :evil:
można było jej znaleźć dom z ogródkiem,bo wolnożyjąca -czasem sie zastanawiam kto działa w tozie i czy to naprawdę polega na umiłowaniu zwierząt czy chodzi o coś innego :evil:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lis 19, 2013 19:38 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Dziękuję , Rev. :D - są jeszcze koleżanki ..

No, kuźwa - a tam teraz taki rozp... :twisted: , ktory nie wiadomo jak długo będzie trwała. Tzn wiadomo - bardzo długo. Ponoć tam zawiadowcy i inni ludzie chętnie się opiekują, karmią, tylko co to za życie na dworcu między tą gromada ludzką i pociągami?
Kotka podobno dzikus, ale też nie bardzo miała szanse poznać się na normalnym życiu, bo kiedy?
Inna rzecz, że mają tam w tym tozie, tłumy zwierzakow i interwencji. Ale to przypadek, moim zdaniem, szczególny.
Co mi przypomniało, że Melutkę powinnam na ich stronie umieścić, o ile taka opcja nadal jest. Chyba, że poczekam na zdjecie z wylecZonym pysiem.

Co mi jeszcze przypomniało, że ten ślad nad noskiem, w którym Alienor dopatruje się być może grzybka, weci z II [zapytałam czy nie poświecili ] zinterpretowali jako raczej wynik wypadku.

Obrazek

morelowa

Post » Wto lis 19, 2013 19:59 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Jutro u weta będziemy to się dowiemy co to jest. Bo to może być ślad po wypadku, zranienie nie mające wypadkiem związku, grzybica, alergia (?) - trudno powiedzieć. Będziemy u weta to się dowiemy. Ponieważ pysiek kici będzie się leczył jeszcze czas dłuższy, można ją tam na stronę wrzucić taką jaka jest - potem można albo zmienić zdjęcia, albo wysłać ponownie - z nowymi. :ok:

Alienor

Post » Wto lis 19, 2013 20:00 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Byłam. Strona w budowie. :?

Obrazek

morelowa

Post » Śro lis 20, 2013 8:41 Re: Rekomendacja:ponad 10 lat, bez zębów, bez jednej łapy-Op

Mela bardzo lubi Bozitę wołową. Dziś była na śniadanie dla reszty to i jej dałam - od razu zaczęła jeść. Nawet nie musiałam jej zdejmować kołnierza na czas jedzenia :ok: . Był sik, nowej kupki brak, ale ona zdaje się co 2 dni robi. Trzymajcie kciuki dzisiaj - testy i zdejmowanie szwów. A za 2 dni panienka pożegna się w końcu z kloszem :ok: .

Alienor

[poprzednia][następna]