Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lis 17, 2013 10:17 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Villenie faktycznie jak czytałam raz jeszcze Twój wątek po przywiezieniu Maru to jakbym czytała o Maku. Avian, zaraz będzie surowe mięsko, spróbuję z tym, może się skusi.

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Nie lis 17, 2013 11:04 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

... ale przed jedzeniem porcja głasków, wtedy na pewno się skusi :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie lis 17, 2013 12:52 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Marudę wyciągałem spod łóżka na siłę. Pozwolił się głaskać i przytulać ale później znów znikał w kryjowce - zresztą miał ich kilka. Koty eksplorują chętnie nowe tereny, ale gdy robią to same. Jego zaś tajemna siła przeniosła do innego wymiaru i innych ludzi. Jest sfrustrowany i wystraszony - no wiesz - taka dupa z wytrzeszczem i uszami. :mrgreen:
Przejdzie mu, nocą wyjdzie jak nie będzie ruchu w jego pobliżu. :ok:
Ostatnio edytowano Nie lis 17, 2013 16:09 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Nie lis 17, 2013 13:01 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Villentretenmerth pisze:Nie zdziwię się, jak ostrożnym kocim chodem nadejdzie następny Makowy.

Aaaa, właśnie - Villenie - jak sie pojawi, zapakuję w trybie natychmiastowym i jadę! Do Ciebie :mrgreen:

Dzięki za reklamowanie szalonej Wiechy :kotek:
Obrazek

Avian

Post » Nie lis 17, 2013 14:25 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Aaaa, właśnie - Villenie - jak sie pojawi, zapakuję w trybie natychmiastowym i jadę! Do Ciebie...

Oj lepiej nie, lepiej nie. W pracy już uważają mnie za normalnego inaczej, a w domu...
Gdy z zapałem zaczałem opisywać poznanego w opolskim schronisku zjawiskowego Barney'a,
moja Rodzicielka popatrzyła na mnie znacząco i mruknęła pod nosem: "No, już Ty lepiej się nie uruchamiaj..."
A tu Barney. viewtopic.php?f=13&t=116178&p=8469680&hilit=Barney#p8469680
Ostatnio edytowano Nie lis 17, 2013 18:49 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Nie lis 17, 2013 15:47 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Wyciągnęłam Makowca siłą spod łóżka, wygłaskać się dał ale mięska nie skubnął. Przeniósł się za to spod łóżka na parapet. Podziwiał widoki, a że za oknem niewiele się działo to zasnął na parę godzin:) No i wstał w duuużo lepszym humorze. Tak naprawdę chyba dopiero teraz odespał tę podróż i trochę się wyluzował. Mrrrrruczy i mrrrruczy i domaga się głasków :ok:
Malutka porcja surowego mięska, trochę chrupek i pół michy wody siedzą w brzuszku Makusia 8) Może niewiele ale jest postęp :)
Do zwiedzania mieszkania na razie w ogóle się nie kwapi i nie zamierza schodzić z parapetu ale może uaktywni się w nocy.
Ufff, nie ma nic przyjemniejszego niż widok jedzącego kota ;P Już zapomniałam jak stresujące jest czekanie na te pierwsze zjedzone kęsy przez przygarniętego kota...
Wątek muszę jeszcze założyć Makowi i jakieś zdjęcia porobić ;) Ale chyba też pójdę odespać najpierw... :P

Villen - Barney jest piękny :twisted:

Lakina

Post » Nie lis 17, 2013 18:41 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Lakina, a czy Makuś jest u Ciebie jedynakiem ? :D :ok:
Kciuki trzymam za całokształt :ok: :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie lis 17, 2013 19:07 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Super wieści :D Jaki postęp :ok:
Makuś już się wyleguje na parapecie, mruczy, domaga się głasków i sobie troszku podjadł :piwa:
Teraz już z górki :ok:
Po zasłużonym odpoczynku prosimy o relacje zdjęciową i słowną z zadomowienia Makowcowego :)

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pon lis 18, 2013 15:07 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Siedzę w pracy więc się streszczę.
Kwinta - Makuś jest jedynakiem :)
Miltonio - Relacja będzie dziś wieczorem, niestety wrócę po 21 więc proszę o cierpliwość. Ale za to będzie wątek Maka i zdjęcia :)
W skrócie co u Makusia - wiadomo, boi się jeszcze i czasem zdarza mu się syczeć i warczeć jeśli się pcha ręce do jego kryjówki.
Ale po wyjęciu zmienia się o 180 stopni - niekończące się mruczanki i tulenie, nadstawianie brzucha do głasków, naprawdę jest niesamowity w tym. I może tak bardzo dłuuuugo :) A wygłaskany i spokojny kot zaraz biednie do michy.
Reszta będzie wieczorem bo niestety szefostwo patrzy :P

Lakina

Post » Pon lis 18, 2013 16:59 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Dzięki Lakina za wieści w skrócie :D

Czekam na wieczór i dalsze relacje :D :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon lis 18, 2013 22:06 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Wyprodukowałam banerek dla Wiśni :

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/q7cs9][img]http://www.gagatki.com/wisnia.png[/img][/url]

Obrazek

Jakby kto chciał ...
Obrazek

Avian

Post » Pon lis 18, 2013 22:36 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Zapodałam sobie koło mojego bazarkowego :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon lis 18, 2013 23:45 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Wątek Makowego :)

viewtopic.php?f=46&t=158421

Banerek z Wiśnią super, ustawię jutro sobie :) Wiśnia jest naprawdę fajna!

Lakina

Post » Pon lis 18, 2013 23:54 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Banerek se zapodałam :mrgreen: i pędzę do Makowca.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt lis 22, 2013 19:42 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Dzisiaj znalazłam ogłoszenie na lokalnym portalu. Zaginął kot ...
Tak mi się skojarzyło z tym co napisał Villen - czyżby po cichu zmierzał w kierunku działek? :roll:

Tak wygląda (nie, to nie Makuś ;) )
Obrazek
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]