LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsze

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 16, 2013 0:18 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

ale już ledwo ledwo :twisted:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie lis 17, 2013 18:43 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Spoko - przeżylam już ladnych kilka kociaków z szalonymi pomyslami 8)
Aczkolwiek od wczoraj zaczynam go podejrzewać o jakiś sabotaż wannowy, bo przytkal się odplyw, a kilka dni temu wszystko bylo ok :? Holajza nie pomogla i jutro wzywamy fachowca - uwielbiam to :evil:

Dziś natomiast Lucuś byl z wizytą u "babci", czyli mojej mamy, i kolegi Budrysa.
Zostalam na tę okoliczność torbaczem, znaczy nioslam Lucusia - zawiniętego tradycyjnie w poszewkę od jaśka oraz kocyk - w plóciennej torbie zakupowej zawieszonej pod kurtką na szyi :| Lucuś byl bardzo grzeczny, choć pod koniec spaceru zacząl trochę pomiaukiwać. U "babci" zostal wypuszczony z zawiniątka i natychmiast pobiegl zwiedzać i uprawiać szaleństwa z kolegą; kolega nawet się ze mną nie przywital :twisted: Szybko znalazl tunel i "sklep z zabawkami" i generalnie uganiali się non-stop przez kilka godzin. Zostala też wykorzystana kuweta i zeżarta reszta budrysowego śniadania. Od godziny, czyli od powrotu do nas, śpi jak odlączony od zasilania :mrgreen:
A, "babcia" stwierdzila, że jest piękny ale chudy jak szparag i pewnie za malo je :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie lis 17, 2013 20:25 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Powiedz babci, że kot bez nadwagi, to w pewnych kręgach marzenie :lol:

Jak opowiadasz o wymęczonym Lucku, to nadaje się to jak tekst na sztandary w kampanii: jeśli kot w domu, to tylko w dwupaku. Często ludzie nie chcą mieć dwóch kotów, abozdemoluje. Fakt, że trudno się mniej wtajemniczonym dziwić, że nie chcą uwierzyć na słowo, że dwa szurnięte koty to z dużym prawdopodobieństwem bezpieczniejsze mieszkanie.
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 17, 2013 21:53 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Babcia wie - sama jest chuda jak kij od miotly i cięta na grubasów :mrgreen:

Dalej śpi :lol: Ale zaraz się obudzi, bo będą kolację serwować.

edit: Dokończylam zdanie :|
Ostatnio edytowano Nie lis 17, 2013 23:52 przez felin, łącznie edytowano 1 raz

felin

Post » Nie lis 17, 2013 22:16 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Biedactwo. Jak można dopuścić do takiego sponiewierania koteczka :lol:
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 17, 2013 22:30 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

...raportujemy?... :mrgreen:
KotkaWodna

Post » Nie lis 17, 2013 23:06 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

coś Ty, odbiorą felin karnie kociaka i będzie miała problem z głowy :lol:
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 17, 2013 23:54 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Zjadl. Co ja mówię, zeżarl; wlazl na blat w kuchni i zeżarl prawie spod noża :twisted:
I poszedl znowu spać. Chyba, dopóki jest u mnie, będziemy częściej odwiedzać babcię i kolegę 8)

felin

Post » Nie lis 17, 2013 23:55 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Femka pisze:coś Ty, odbiorą felin karnie kociaka i będzie miała problem z głowy :lol:

Ale byś zazdrościla :mrgreen:

felin

Post » Pon lis 18, 2013 11:28 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

coś Ty
zaraz napisałabym, jak ja "opiekuję się" maluchami i ode mnie też by zabrali :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pon lis 18, 2013 11:29 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

felin pisze:Zjadl. Co ja mówię, zeżarl; wlazl na blat w kuchni i zeżarl prawie spod noża :twisted:
I poszedl znowu spać. Chyba, dopóki jest u mnie, będziemy częściej odwiedzać babcię i kolegę 8)

w sensie, że chcesz koteczka zamęczyć? :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pon lis 18, 2013 17:44 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Koteczek lubi być męczony. Jak mu za malo, to sam molestuje starszych kolegów :twisted:

Byliśmy dziś u weta (taaa, pod portfelem mnie zabolalo, kiedy się rozstawalam z 3 stówkami :evil: ).
Lucuś zostal drobiazgowo obadany, przetestowany (-/- :ok: ) i zaszczepiony.
Ważymy 3,15 kg oraz pan wet skorygowal moje przypuszczenia co do Lucusiowego wieku - obejrzal dokladnie jamę gębową, stwierdzil, że nie widać nawet początków wymiany zębów na stale i na tej podstawie ocenil, że ma 3,5-4 miesiące. Ja zaś na podstawie powyższego stwierdzam, że będzie dużym kotem :)
Poza tym Lucuś lamentowal trochę przy utaczaniu krwi na testy, ale podczas szczepienia bardzo glośno mruczal 8O :D co pana weta mocno ubawilo :lol:

felin

Post » Pon lis 18, 2013 17:49 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Wielkokot się zapowiada - akurat podpasuje gabarytami do Twoich chłopaków :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon lis 18, 2013 17:54 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Broszka pisze:Wielkokot się zapowiada - akurat podpasuje gabarytami do Twoich chłopaków :wink:

:mrgreen:
Nic z tego. Ale komuś na pewno podpasuje :)

felin

Post » Śro lis 20, 2013 11:46 Re: LUCUŚ, tygrys polski poszukuje kochającego domu na zawsz

Nie zarzekaj się, bo potem głupio będzie się wycofać :lol:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]