Lakuś ma domek stały w Krakowie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 16, 2013 10:42 Lakuś ma domek stały w Krakowie

Aktualizacja 19.11.2013r.
Wygląda na to, że jeżeli nic się nie zepsuje, to Laki w najbliższy weekend pojedzie do domku stałego w Krakowie. Nadal jest dług w lecznicy - gorąca prośba o pomoc w spłacie (bazarki poniżej).

Została jeszcze Mela - piękna trójłapka. Polecam ją Waszej uwadze; wątek Meli, która jest w DT (w łazience, bo jest tam trochę kotów, w tym kilka białaczkowców, które trzeba separować, więc domek naprawdę musi się mocno gimnastykować, żeby dobrze towarzystwo obsłużyć, a jest pełny ciężkich przypadków - dokładniej to domek znanej wielu osobom z ogromnego serca dla kotów Alienor).

Oto dzielna Mela:
Obrazek

--- ogłoszenie w imieniu dobrej duszy, która pochyliła się nad losem Lakiego ---

Telefon od karmicielki. Od dłuższego czasu dokarmia kota z odgryzioną łapką. Od czasu do czasu - jak twierdziła, bo kot przychodził tylko raz na jakiś czas. Z łapki się sączy, jest rana. Kotek został złapany. Zabrałam go na suszarnię.

Obrazek Obrazek

Lacky jak się okazało wczoraj u weta jest kastratem. Był strasznie zapchlony, rany na ciele z zadrapań, ślady po kleszczach. Łapka do polowy albo odgryziona, albo wyrwana, przemieszczenie w stawie barkowym, łapka odwrócona w 2 stronę.
Obrazek Obrazek
Lacky to wspaniały kot. Bardzo delikatny, przestraszony, nie chce schodzić z kolan, pragnie czułości na każdym kroku. Wtula się we mnie jak w dziecko. Łapka musi być natychmiast amputowana bo sprawia mu ogromny ból, przy dotyku bardzo miauczy, przy poruszaniu również.

Proszę o DT lub DS dla Lackiego. Suszarnia dla niego to mały przystanek. On pragnie człowieka.

Wczoraj jak tylko dowiedziałam się ze to kastrat, pojechałam w to miejsce. Łudziłam się nadzieją, że jednak ma dom, który o niego nie dba. Pochodziłam po pobliskich kamienicach. Trafiłam do starszej Pani, która dokarmia tam bezdomne koty. To co się dowiedziałam zwaliło mnie z nóg.
LACKY MIAŁ DOM. ZOSTAŁ Z NIEGO WYRZUCONY BO PAŃSTWO WYJECHALI SOBIE DO NIEMIEC NA STAŁE !!!!!!!!!!! Jak widać na wolności jako kastrat nie poradził sobie. Stracił łapkę, jest zaniedbany, wychudzony... głodny... przytula się do człowieka jak dziecko, za dobroć mu dana odwdzięcza się mruczeniem. Jest wyjątkowy. Przyrzekłam sobie ze nie pozwolę mu cierpieć. Wczoraj byłam załamana. Że nie dam rady, że nie znajdę mu domu. Ale moi znajomi są nieocenieni. Dziękuję Wam. Dodaliście mi sił.

Leczenie Lackiego, amputacja wszystkie badania, testy to spory koszt. Proszę o pomoc. Każda złotówka będzie rozliczona na wydarzeniu. Rozmawiałam Panią Dr - zgodziła się, aby pieniążki wpływały na konto lecznicy. Wszystkie paragony rozliczę na wątku. Zostanie również zakupiona karma sucha, mokra dla potencjalnego DT. Ja Lakusia karmię we własnym zakresie.

TELEFON KONTAKTOWY w sprawie Lakiego: +48 500 525 975

AKTUALIZACJA: Lakuś jest już po amputacji - była konieczna w trybie pilnym, gdyż urwana łapka była wyrwana ze stawu barkowego, a do tego uszkodzona łopatka uciskająca kręgosłup sprawiały potworny ból kotu. Wszystko goi się ładnie. Dobrze znosi inne koty (z psami w razie czego też możemy zrobić test).

Obrazek Obrazek

WYNIKI BADAŃ (są dobre - pomimo tego, co przeszedł) - tutaj.

--------------------------------------------------------
KONTO LECZNICY, W KTÓREJ JEST LECZONY LAKUS
EWELINA PAŁYS-JASIURKOWSKA
PKO BP
KONTO NR 32 1020 2368 0000 2202 0138 6986
i ważne: z dopiskiem leczenie i amputacja Lakiego
--------------------------------------------------------

Wydarzenie na FB: https://www.facebook.com/events/1419792531583687/

Bazarki na MIAU:
- bazarek nr 1
- bazarek nr 2
- bazarek nr 3
- bazarek nr 4

Banerek (bardzo prosimy o udostępnianie):
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/q7q1h][img]http://tiny.pl/q7qjh[/img][/url]

Potwierdzenie wydatków:
Obrazek

ROZLICZENIA znajdują się tutaj

OGROMNE PODZIĘKOWANIA - JESTEŚCIE WIELCY!
Ostatnio edytowano Nie lis 24, 2013 8:25 przez czarnekoty123, łącznie edytowano 11 razy
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Sob lis 16, 2013 13:53 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

Melduję się na wątku i przy okazji podnoszę :kotek:
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

ZENUŚ -MIŁOŚC MOJEGO ŻYCIA 17.06.2014 ['] LALUŚ 05.11.2013[']
Obrazek Obrazek

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Sob lis 16, 2013 14:00 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

Dzięki za udział... mam nadzieję, że znajdzie się domek dla kotusia. On nie ma tej samej łapki, co moja Mokate[*], którą zabiła białaczka; radziła sobie bez niej świetnie - jak ktoś nie wiedział, że jest bez łapki, to nie chciał nawet wierzyć widząc jak biega - dopiero jak wzięłam ją na ręce i pokazałam, to wierzyli. Niestety moja Magnolka to kot, który tłucze wszystko futrzaste (nawet laptopowi się dostaje, jak uzna, że za dużo pracuję zamiast się z nią bawić), więc przygarnięcie Lakusia odpada :-( naraziłabym jego na łapoczyny, a ją na koszmarny stres (czyt. katar + łupież + wypadające futro + strajk głodowy, bo u niej tak wygląda reakcja nawet na mój 1 dzień poza domem czy wizytę u weta).

Kotek miał morfologię i biochemię - wszystko właściwie w normie (płytki i MCHC trochę przekroczone, ale to akurat efektu tej łapki, więc przy następnych i to powinno być idealne). A miziak nieziemski - w końcu miał kiedyś dom... "kot sobie poradzi - właśnie widać jak sobie radzi kot wyrzucony z domu na ulicę... nawet do schroniska nie raczyli go oddać, nie mówiąc o poszukaniu domu :-(
...

czarnekoty123

Post » Sob lis 16, 2013 14:54 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

Znajdziemu mu domek :1luvu: :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob lis 16, 2013 15:04 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

I mam nadzieję, że tym razem uda się taki prawdziwy, a nie jak miał wcześniej - wyprowadzka, to wyrzucamy niepotrzebne przedmioty - w tym kota, który był cały i z wszystkimi łapkami :evil: dla kota brak łapki to nie takie kalectwo jak dla ludzi, ale stracił ją nie przez chorobę tylko nieodpowiedzialność i głupotę "opiekunów" - to boli najbardziej.

Pomógł znaleźć domek i to cudowny dla maleńkiej Mefisty - niech teraz pomoże Lakusiowi:
Obrazek
...

czarnekoty123

Post » Sob lis 16, 2013 18:10 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

Laki :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob lis 16, 2013 18:42 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

Też trzymam mocno kciuki, przelotnie poznałam Lacky'ego i to naprawdę cudowny kot. Widział mnie pierwszy raz w życiu i od razu, kuśtykając, przybiegł się przywitać i pomiziać.
Ten, kto go przygarnie, będzie miał ogromne szczęście w czarne łatki :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Sob lis 16, 2013 18:45 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

Jest nadzieja na DS w Krakowie - trzymajcie kciuki!
...

czarnekoty123

Post » Sob lis 16, 2013 18:56 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

gpolomska pisze:Jest nadzieja na DS w Krakowie - trzymajcie kciuki!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kiedy się dowiemy?

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob lis 16, 2013 19:21 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

Trwa umawianie na wizytę PA. Jak czegoś się dowiem, to dam znać.
...

czarnekoty123

Post » Sob lis 16, 2013 19:55 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

:ok: :ok: za Lakiego :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lis 16, 2013 20:03 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob lis 16, 2013 20:13 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

My trzymamy również z całą kociarnią :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Sob lis 16, 2013 20:56 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

Za domek w Krakowie :ok:
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Sob lis 16, 2013 21:15 Re: PILNIE dla trójłapka DT/DS; śląskie (możliwy transport)

Duszek686 pisze:trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

I ja też.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

[następna]