Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 15, 2013 17:31 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-happy hour-rozdajemy kasę -przez godzinę

alessandra pisze:Julio , trzymamy wielkie kciuki za jutrzejszą wizytę PA Homerka, jak Agneska da znać, napisz nam proszę , bo jajko zniesiemy z niepewności :roll:

Asia właśnie dzwoniła, że wizyta w niedzielę :ok:
Jak tylko będę wiedziała co i jak, napiszę od razu :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt lis 15, 2013 18:58 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-listopadowa mgła?- dla ślepaczków no pro

morelowa pisze:Mam smyczkę - nie ma pieska :cry:

to akurat można załatwić - obecnie oferuję sunię labradorowatą biszkopt , o ile D jakoś zna sie na psach-cesz? 8)

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lis 15, 2013 20:08 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-listopadowa mgła?- dla ślepaczków no pro

Zawsze chciałam labradorka, ale mam małą smyczkę, na małego pieska :mrgreen:
A poważnie to pieska nie mogę mieć :placz:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lis 15, 2013 21:24 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-listopadowa mgła?- dla ślepaczków no pro

morelowa pisze:Zawsze chciałam labradorka, ale mam małą smyczkę, na małego pieska :mrgreen:
A poważnie to pieska nie mogę mieć :placz:

ech, no trudno... :(
to może kotka ? :mrgreen:

no dobra, nie drażnię już Cię więcej...dzisiaj :wink:

alessandra

Post » Pt lis 15, 2013 22:33 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-listopadowa mgła?- dla ślepaczków no pro

No i po piątku :mrgreen:
Obrazek

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob lis 16, 2013 12:00 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-listopadowa mgła?- dla ślepaczków no pro

Nowa_Sztno pisze:Prawdziwa, nie widać na filmikach? :lol:
Mój dziadunio, to 12 letni red nose. Wzięłam go jak miał 10 m-cy od rodziców kolegi, którzy chcieli go oddać, bo zdemolował im całe mieszkanie. Nikt go przyjąć nie chciał, bo ludzie bali się, że krwiożercza bestia do gardła im się w nocy rzuci :roll: (wtedy nie było jeszcze głośnych akcji adopcyjnych). Jak się dowiedziałam, że ostatecznie "humanitarnie" chcieli go w lesie porzucić (!), to popędziłam do nich autobusem przez całą W-wę i autobusem do domu przywiozłam. Śmieję się, że dzisiaj, w sytuacji w jakiej byłam te 11 lat temu (z pracą po nocach, bez własnego mieszkania, w ciągłych przeprowadzkach i bez stałego związku) nikt by mi psa (zwłaszcza takiego) nie dał :twisted:
A tymczasem psisko jest ze mną już tyle lat, wychował mi dziecko, wychował kilka kotów i w ogóle jest cudny. Stary, schorowany, z padaczką, ale cudny! I takiego chłopa tylko na rękach nosić, o czym moja kicia od maleńkiego wiedziała :wink:

To Twój dziadzio tylko rok starszy od mojego :)
U mojego ze zdrowiem też szału nie ma, ale trzyma się dzielnie. Kilka lat temu doznał kontuzji po której miał bezwładny tył i nie chodził jakieś 3 miesiące (od miednicy "odczepiła się" kość krzyżowa), a 4 miesiące temu miał wycinaną śledzionę wraz z pękniętym już guzem. Ale tak jak pisałam - trzyma się :) I obyśmy jak najdłużej mogli się sobą cieszyć :1luvu:

lidka02 pisze:No i po piątku :mrgreen:
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Sob lis 16, 2013 18:11 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-listopadowa mgła?- dla ślepaczków no pro

z taką sylwetką można pirueta wykręcać ,te moje raczej nie dadzą rady :lol:

Jutro wizyta PA dla Homerka :ok: :ok: :ok:

czekam z założeniem kolejnej części , bo chciałabym napisać, że ma domek :kotek:

alessandra

Post » Sob lis 16, 2013 18:31 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-listopadowa mgła?- dla ślepaczków no pro

Moja ślepinka Milusia dziś przeszła samą siebie. Ostatnio przeżywa fascynację moim przyjacielem, wyraźnie zakochała się w jego głosie, właziła mu na kolana, ugniatała i uznała za swego :D , a teraz mamy kontakt przez skype'a i ona dziś słysząc jego głos, niemal sforsowała drzwi!
Niesamowite są reakcje ślepaczków.
Musiałam ją wziąć przed kompa i on mówił, a ona słuchała. Bardzo uważnie słuchała i chciała go namierzyć, ale wytłumaczyłam jej, że on jest daleko. Zdaje się, że pojęła, bo jest bardzo mądra.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob lis 16, 2013 18:35 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-listopadowa mgła?- dla ślepaczków no pro

Milusia jest bardzo wyjątkowa, a teraz ...zakochana :dance2: :wink:
ObrazekObrazek
No teraz to już musisz zdjęcia wrzucić :mrgreen:

alessandra

Post » Sob lis 16, 2013 18:54 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-listopadowa mgła?- dla ślepaczków no pro

Mam piękne zdjęcia Mili zrobione przez Axę76, ale nie chcą się otworzyć, nie wiem czemu... Powalczę z nimi niebawem. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob lis 16, 2013 19:09 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-listopadowa mgła?- dla ślepaczków no pro

a o Gapciu nie zapomnij -morelowa wymięknie jak zobaczy te krągłości :1luvu:

alessandra

Post » Sob lis 16, 2013 20:57 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-listopadowa mgła?- dla ślepaczków no pro

alessandra pisze:Jutro wizyta PA dla Homerka :ok: :ok: :ok:

czekam z założeniem kolejnej części , bo chciałabym napisać, że ma domek :kotek:

W życiu się tak nie stresowałam wizytą, jak teraz :oops:
Jak dobrze, że nie ja tam idę, tylko Agneska sprawdzi wszystko dokładnie, opowie, podpowie i odpowie na wszelkie pytania.
Agnesko, bardzo bardzo Ci dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Homerro tymczasem w ogóle nie bierze tego do siebie. Ma nerwy w głębokim poważaniu, i zachowuje się jakby nigdy nic :lol:

Poluje i walczy jak prawdziwy tygrys
ObrazekObrazek

A jak się zmęczy to przycina drzemki, albo z moją Córą...
Obrazek

...albo ze mną (no co, przecież go samego nie zostawię, więc mu w drzemkach towarzyszę) :lol:
Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob lis 16, 2013 21:18 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-listopadowa mgła?- dla ślepaczków no pro

A ja dziś byłam z dwoma kotami w Poznaniu jednego zostawiłam w ds a drugi nie mogłam tam go zostawic ...Kot nie mój z warsztatów niby baba ładnie cacy a jak weszłam to się przeraziłam :( a jak mi pokazała gdzie bedzie to się :x załamałam ...K,.....wa tam jak w horrorze :( Syf kiła i mogila a baba z kluczem na szyi za nami otwierała zamykała , jak powiedziałam ze nie moge jej kota zostawić powiedziała mi jak NIE CHCESZ ŻEBY CI POMÓC TO IDŹ SOBIE 8O a ja nie potrzebuje pomocy tylko ten kot ...i poszłam kierowca był tam ze mną też w szoku ...Napisze jedno DOBRZE SPRAWDZAJCIE DOMKI BO ZBIERACZKA ZBIERACZCE NIE RÓWNA :x Nie mam sił dzis mam taką wiązankę w paspku że lepiej już spadam z tond .Pa kota nie zostawiłam ............... :(

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Nie lis 17, 2013 8:17 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-listopadowa mgła?- dla ślepaczków no pro

alessandra pisze:a o Gapciu nie zapomnij -morelowa wymięknie jak zobaczy te krągłości :1luvu:

Myślisz, że jestem uzależniona? :mrgreen:
ale pewnie, puchaty kotek to zupełnie co innego niż sznurek :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lis 17, 2013 10:19 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-listopadowa mgła?- dla ślepaczków no pro

morelowa pisze:Justyna, nadrobienie zaległości w ilości i jakości posiadanych kotków, w tym wypadku ślepotkow - jest do nadrobienia. To tak gdybyś chciała troszeczkę.. :wink:

A to ja wiem, że nic łatwiejszego niż powiększyć stado :lol: Niestety 4 szt + TŻ i ja na 36 m to u nas max, wiem, że Chrobotek nie zniósłby kolejnego pasażera na gapę. Mamy w fundacji kilka bezoczków i częściowego ślepinka, kochani są, mam też swoich dobrze widzących ulubieńców, których gdybym mogła jeszcze dziś zabrałabym za sobą.. Zresztą co będę tłumaczyć, same wiecie jak jest :D

Uśmiałam się z tego akrobaty ze zdjącia Lidki :ryk:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

[poprzednia][następna]