Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Axa76 pisze:Jak to mówią dziś: szacun!
Chociaż nie rozumiem, czemu w niektórych miejscach wciąż jest taka ciemnota - jest XXI wiek, jest tv, jest internet, ludzie mają samochody, do miasta jeżdżą, a umysły jak sprzed kilkudziesięciu lat co najmniej...
pinokio_ pisze:Kpchani, pragne podzielic sie z Wami dobrą nowiną.
Otrzymałam od Pani Anny z zagranicy 400 zł na koty z wsi Dubicze Cerkiewne, a własciwie wies nazywa sie(wpisze potem bo zapomniałam), jest 11 km za Dubiczami C. Wysterylizowanych i odwiezionych stamtad jest juz 7 kotek i wczoraj zabrałysmy kolejne 3, ktore sa w Przychodni i pdwieziemy je w poniedzialek.
Pani Anno, bardzo dziekujemy, ja i Sylwia1982 i koteczki.
Słabo tam wspolpracuja ludzie, bo kiedy odwiozłysmy kotki to nie chcieli ich i niepocieszeni byli. Dziwni ludzie, bo prosili o sterylizacje i cieszyli sie, a kiedy kotki wrociły to lament, ze wrociły. No, ale w sumie pogodzili sie z tym i przyjeli z powrotem. Zal bylo patrzec jak te biedne kociny powychodzily z kontenerkow i porozchodzily sie gdzies. Jedna kotka czarna, okazalo sie, ze nikt nie wie czyja jest. Kazdy mowil co innego, zwalali jedni na drugich. Zabrałysmy wczoraj tylko trzy, bo choc wiedzieli ludzie, ze przyjedziemy, to nie połapali i nie przetrzymali do naszego przyjazdu. Po prostu kotki gdzies sie porozchodzily. Zobaczymy jak bedzie w poniedzialek.
Zabrałam kotka malego, chorego na kk i z biegunką. Kupiłam antybiotyk i gentamycyne. Oczywiscie wet badał kotka i zalecił leczenie synoluxem. Dzisiaj wymiotował zywymi robakami. Na szczescie pije i je i tylko prawie caly czas śpi.
Rozliczenie pieniazkow Pani Anny po skonczonej akcji bedzie na moim watku viewtopic.php?f=1&t=152218&p=10244820#p10244820
Tutaj bardzo dziekuje za pomoc i rowniez beda zdjecia wszystkich kotek i wysłane papierki. Dopilnuje tego Sylwia1982.
Dziekujemy![]()
Sarah DeMonique pisze:Hej.
Ja tak z nieco innej beczki wyjadę
Bo dotarły już do mnie bazarkowe buty, a skoro zagęszcza się nam liczba kociastych to i bazarki trzeba zagęścić. Jeszcze w ten weekend ruszy bazarek Mikołajowy, na przełomie listopada i grudnia ruszy bazarek bucikowy, a w grudniu, przed świętami też coś będzie, tylko mi się pomysł klaruje na razie
sylwia1982 pisze:ja już kolejny raz bardzo dziękuję Operacji Zabieg![]()
za pomoc w sterylkach/kastracjach kotek/kocurów z Bielska Podlaskiego i okolic, bez Waszej pomocy było by beznadziejnie
![]()
Batka pisze:sylwia1982 pisze:ja już kolejny raz bardzo dziękuję Operacji Zabieg![]()
za pomoc w sterylkach/kastracjach kotek/kocurów z Bielska Podlaskiego i okolic, bez Waszej pomocy było by beznadziejnie
![]()
bez Was byłoby stanowczo gorzej![]()
Takie z Was Kocie Anioły
spod klawiatury mi to wyjęłaśChiara pisze:Sylwia, bardzo dziękuję za tak staranną dokumentację zdjęciową.
Batka pisze:sylwia1982 pisze:ja już kolejny raz bardzo dziękuję Operacji Zabieg![]()
![]()
bez Was byłoby stanowczo gorzej![]()
Takie z Was Kocie Anioły
To dla mnie i dla Operacji Zabieg wyróżnienie, że możemy z Wami współpracować.Wasze zaangażowanie, Wasza skuteczność, Wasza skromność i umiejętność oddziaływania na wiejskie środowiska są po prostu jakimś fenomenem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 1250 gości