PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 13, 2013 18:26 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Jak to mówią dziś: szacun!
Chociaż nie rozumiem, czemu w niektórych miejscach wciąż jest taka ciemnota - jest XXI wiek, jest tv, jest internet, ludzie mają samochody, do miasta jeżdżą, a umysły jak sprzed kilkudziesięciu lat co najmniej...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro lis 13, 2013 22:02 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Axa76 pisze:Jak to mówią dziś: szacun!
Chociaż nie rozumiem, czemu w niektórych miejscach wciąż jest taka ciemnota - jest XXI wiek, jest tv, jest internet, ludzie mają samochody, do miasta jeżdżą, a umysły jak sprzed kilkudziesięciu lat co najmniej...

Szkoda słów. :( Cieszę się, że sterylizacja dotarła choć do niektórych z takich miejsc.

Na pocieszenie kotka Mania, która trafiła z synkiem Leosiem na tymczas do pani ze Stanisławic. Już po sterylce na koszt Operacji Zabieg. 8)

Obrazek

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro lis 13, 2013 23:31 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

pinokio_ pisze:Kpchani, pragne podzielic sie z Wami dobrą nowiną.
Otrzymałam od Pani Anny z zagranicy 400 zł na koty z wsi Dubicze Cerkiewne, a własciwie wies nazywa sie(wpisze potem bo zapomniałam), jest 11 km za Dubiczami C. Wysterylizowanych i odwiezionych stamtad jest juz 7 kotek i wczoraj zabrałysmy kolejne 3, ktore sa w Przychodni i pdwieziemy je w poniedzialek.

Pani Anno, bardzo dziekujemy, ja i Sylwia1982 i koteczki.

Słabo tam wspolpracuja ludzie, bo kiedy odwiozłysmy kotki to nie chcieli ich i niepocieszeni byli. Dziwni ludzie, bo prosili o sterylizacje i cieszyli sie, a kiedy kotki wrociły to lament, ze wrociły. No, ale w sumie pogodzili sie z tym i przyjeli z powrotem. Zal bylo patrzec jak te biedne kociny powychodzily z kontenerkow i porozchodzily sie gdzies. Jedna kotka czarna, okazalo sie, ze nikt nie wie czyja jest. Kazdy mowil co innego, zwalali jedni na drugich. Zabrałysmy wczoraj tylko trzy, bo choc wiedzieli ludzie, ze przyjedziemy, to nie połapali i nie przetrzymali do naszego przyjazdu. Po prostu kotki gdzies sie porozchodzily. Zobaczymy jak bedzie w poniedzialek.
Zabrałam kotka malego, chorego na kk i z biegunką. Kupiłam antybiotyk i gentamycyne. Oczywiscie wet badał kotka i zalecił leczenie synoluxem. Dzisiaj wymiotował zywymi robakami. Na szczescie pije i je i tylko prawie caly czas śpi.

Rozliczenie pieniazkow Pani Anny po skonczonej akcji bedzie na moim watku viewtopic.php?f=1&t=152218&p=10244820#p10244820

Tutaj bardzo dziekuje za pomoc i rowniez beda zdjecia wszystkich kotek i wysłane papierki. Dopilnuje tego Sylwia1982.
Dziekujemy :1luvu: :ok:

pani Anno B. :1luvu: :1luvu: bardzo dziękuję za to, że kolejny raz pomogła pani w sterylkach kotek z Podlasia, jakiś czas temu pani Anna pomogła w sterylkach kotek z Bielska za co do dziś jestem bardzo wdzięczna, bez pieniędzy nic byśmy nie zdziałały

pinokio_ we wtorek 12.11.2013 odwiozłyśmy 6 kotek a nie 7 i wczoraj zostały zabrane kolejne 3 kotki, które po sterylkach przebywają obecnie w lecznicy a wieś nazywa się Starzyna i jest oddalona 10-11 km od Dubicz Cerkiewnych

ten kociak, którego wczoraj pinokio_ zgarnęła ze Starzyny jest w fatalnym stanie, trzymajcie za niego kciuki :ok: :ok:

na temat ludzi na wsi nie będę się wypowiadała, bo na usta cisną mi się same wulgaryzmy :evil: :evil:, delikatnie mówiąc ręcę już nie mają gdzie opadać

zdjęcia z 12.11.2013, na taką chałupę się natknęłyśmy w Dubiczach Cerkiewnych

Obrazek

kociak, którego ze Starzyny pinokio_ zabrała do siebie na leczenie

Obrazek

a tutaj 3 kotki już w lecznicy (zabrane na sterylki 12.11.2013 ze Starzyny)

Obrazek

Obrazek

we wsi Mulawicze pani poprosiła o sterylki 3 kotek i jeśli wszystko pójdzie dobrze to kotki jeszcze w tym tygodniu zostaną dostarczone do lecznicy i wysterylizowane
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Czw lis 14, 2013 10:20 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Hej.

Ja tak z nieco innej beczki wyjadę :)

Bo dotarły już do mnie bazarkowe buty, a skoro zagęszcza się nam liczba kociastych to i bazarki trzeba zagęścić. Jeszcze w ten weekend ruszy bazarek Mikołajowy, na przełomie listopada i grudnia ruszy bazarek bucikowy, a w grudniu, przed świętami też coś będzie, tylko mi się pomysł klaruje na razie :)

Dziewczyny WIELKI, OGROMNY SZACUN!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Czw lis 14, 2013 22:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Sarah DeMonique pisze:Hej.

Ja tak z nieco innej beczki wyjadę :)

Bo dotarły już do mnie bazarkowe buty, a skoro zagęszcza się nam liczba kociastych to i bazarki trzeba zagęścić. Jeszcze w ten weekend ruszy bazarek Mikołajowy, na przełomie listopada i grudnia ruszy bazarek bucikowy, a w grudniu, przed świętami też coś będzie, tylko mi się pomysł klaruje na razie :)

Sarah, wielkie dzięki! :ryk: :1luvu:

Chiara

Post » Pt lis 15, 2013 0:37 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

ja już kolejny raz bardzo dziękuję Operacji Zabieg :1luvu: :1luvu: za pomoc w sterylkach/kastracjach kotek/kocurów z Bielska Podlaskiego i okolic, bez Waszej pomocy było by beznadziejnie :strach: :strach:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt lis 15, 2013 18:07 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

sylwia1982 pisze:ja już kolejny raz bardzo dziękuję Operacji Zabieg :1luvu: :1luvu: za pomoc w sterylkach/kastracjach kotek/kocurów z Bielska Podlaskiego i okolic, bez Waszej pomocy było by beznadziejnie :strach: :strach:

bez Was byłoby stanowczo gorzej :1luvu:
Takie z Was Kocie Anioły :wink:

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pt lis 15, 2013 18:29 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Tutaj opis całej sytuacji kotek z gospodarstwa o których pisałam :(
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=158342&p=10252746#p10252746
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt lis 15, 2013 23:36 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Chiara fotki kotai kotek ciachniętych między 24.10.2013 - 05.11.2013

kocur z Bielska Podlaskiego kastrowany 24.10.2013

Obrazek

kotki z gminy Dubicze Cerkiewne (wieś Starzyna)

kotki ciachnięte 05.11.2013 (z puli 10 sterylek z 1% podatku)

1. Obrazek

2. Obrazek

3. Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lis 16, 2013 1:11 przez sylwia1982, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob lis 16, 2013 0:26 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

kotki z gminy Dubicze Cerkiewne (wieś Starzyna), sterylizowane 07.11.2013 (z puli 10 sterylek z 1% podatku)

4. Obrazek

5. Obrazek

6. Obrazek

kotki z gminy Dubicze Cerkiewne (wieś Starzyna), sterylizowane 12.11.2013 (z puli 10 sterylek z 1% podatku)

7. Obrazek

8. Obrazek

kotki ze wsi Mulawicze (14km od Bielska Podlaskiego), sterylizowane 14.11.2013 (z puli 10 sterylek z 1% podatku) (kotki do lecznicy dostarczyła pani karmicielka)

9. Obrazek

10. Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Nie lis 17, 2013 15:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Sylwia, bardzo dziękuję za tak staranną dokumentację zdjęciową. 8)

Batka pisze:
sylwia1982 pisze:ja już kolejny raz bardzo dziękuję Operacji Zabieg :1luvu: :1luvu: za pomoc w sterylkach/kastracjach kotek/kocurów z Bielska Podlaskiego i okolic, bez Waszej pomocy było by beznadziejnie :strach: :strach:

To dla mnie i dla Operacji Zabieg wyróżnienie, że możemy z Wami współpracować. :1luvu: Wasze zaangażowanie, Wasza skuteczność, Wasza skromność i umiejętność oddziaływania na wiejskie środowiska są po prostu jakimś fenomenem. 8O

Chiara

Post » Pon lis 18, 2013 13:22 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Chiara pisze:Sylwia, bardzo dziękuję za tak staranną dokumentację zdjęciową. 8)

Batka pisze:

To dla mnie i dla Operacji Zabieg wyróżnienie, że możemy z Wami współpracować. :1luvu: Wasze zaangażowanie, Wasza skuteczność, Wasza skromność i umiejętność oddziaływania na wiejskie środowiska są po prostu jakimś fenomenem. 8O
spod klawiatury mi to wyjęłaś :!:

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Śro lis 20, 2013 18:29 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Dzisiaj zostały wysterylizowane te dwie kotki z gospodarstwa
Obrazek

Obrazek

plus też co roku rodząca kotka brata właściciela dwóch wyżej wymienionych kotek ;)
Obrazek
( zdjęcie jest zrobione w nieciekawym pomieszczeniu, bo pan chciał tylko uwiecznić kicię przed oddaniem bratu. kotka teraz siedzi w domu )

Trzecia kotka z gospodarstwa gdzieś zaginęła. Jedni w sumie twierdzą, że jest, drudzy że jej nie ma :| Jak już będzie pewne, że jest, to powiem Panu żeby się do mnie zgłosił. Rano, kiedy Pan pakował kicie na zabieg- nie było jej, więc wziął właśnie kotkę od brata, o której mi wspominał.

Chiara, dlatego w papierkach umaszczenie kotki jest wpisane tak: " bure/czarno-białe " :oops: Mam nadzieję, że nie będzie z tym większych problemów ? Wpisałam tak, bo Pan od razu z kotkami zabrał papierki do wetki.

Bardzo dziękuję Wam i Pani Ani za pomoc :1luvu: :1luvu:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro lis 20, 2013 18:42 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Bardzo dobrze, że wysterylizowaliście inną kotkę w miejsce tej, która zniknęła. :ok: Dobra robota! 8)

Podaj jeszcze proszę nazwę tej wsi.

Chiara

[poprzednia][następna]