WĄTEK ILUSTROWANY. Lolek.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 13, 2013 13:23 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nasz kalendarz str. 4 :-)

A ja po prostu nie wiem co napisać :roll:
Wczoraj mi mowę z zachwytu odebrało, ale dzisiaj też nic mądrego do głowy nie przychodzi.
No, piękne są i basta Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lis 13, 2013 13:52 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nasz kalendarz str. 4 :-)

jasia.stargard pisze:Zdjęcia wszystkich kotów śliczne. Fryc zawsze pierwszy, :ryk: ale brzusio mu urósł.

shira3 pisze:Jesteś pewna, że on nie jest kotny? :mrgreen: :ryk:

AgaPap pisze:Fryc do tego jak chomik, pewnie gromadzi wszystko w tej oponce co ma na brzusiu 8O

Nie śmiać mi tu z Fryca, ciotki, bo on waży zaledwie 5,5 kg, a to co ma pod brzuszkiem to luźny fałdzik, który śmiesznie mu się majta na boki, gdy kot chodzi. Nieodmienne wywołuje to moje rozbawienie, więc niech tak zostanie :twisted: .

Poza tym, od ponad miesiąca Fryc jest fit i śmiało może stanowić budujący przykład dla zasiedziałych mieszczuchów :P .

A było to tak. Pewnego sobotniego, październikowego poranka Frycka roznosiła energia. Chcieliśmy z Michałem jak zwykle spokojnie wypić w łóżku poranną kawę i poczytać, ale nie dało się. Co chwila w głębi domu rozlegały się syki i wrzaski kolejnych gnębionych przez Fryca kocich nieszczęśników :roll: . Cóż było robić? Zebrałam się w sobie, założyłam luźne spodnie i bluzę, po czym zarządziłam wycieczkę do lasu, by choć trochę zmęczyć zabijakę. Ten oczywiście z radością przystał na wspólną wyprawę. Poszliśmy sobie więc we dwoje zalanym słońcem, leśnym szlakiem.

Spacerowaliśmy dobrą godzinę, a Fryckowi ani w głowie było zmęczenie :roll: . Moją uwagę zwróciły w pewnym momencie leżące obok ścieżki ułamane, dość proste gałęzie. Pomyślałam, że zrobię sobie z nich kijki i zobaczę na czym polega nordic walking 8) .

Spróbowałam. Gdy po pewnym dystansie poczułam jak fantastycznie pracują mi mięśnie nóg i rąk, nabrałam pewności, że nie będzie to mój ostatni rajd z kijkami. Krok mi się automatycznie wydłużył, a spacer nabrał dość konkretnego tempa, które bardzo mi się spodobało :ok: .

Muszę przyznać, że Fryc przez długi czas dzielnie dotrzymywał mi kroku. Gdy jednak po dłuższym dystansie zaczął po swojemu głośno rozpaczać, skarżąc się na cały las, że za szybko idziemy, pomyślałam, że cel został osiągnięty - kot jest odpowiednio wymęczony i w domu zapanuje błogi spokój :ok: .

Mina Michała, gdy zobaczył mnie dziarsko wracającą z dziwnymi kijami, a za mną wlokącego się, półżywego z wyczerpania kota, bezcenna :twisted:

Oto nasz bohater z kijami:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ponieważ spacer powtórzyliśmy też następnego dnia, trzy dni później, w kolejną sobotę, w kolejną niedzielę itd., zakupiłam normalne kijki, by jednak wyglądać jak człowiek, a nie buszmen :mrgreen: . Michał przyłączył się do moich wypraw i też dostał kijki w prezencie :) .

Zyskał również osobistego trenera 8) :

Potrzebujesz zapewne wskazówek?
Chętnie służę

Obrazek

Jak patrzę z boku, to nawet jakoś ci to idzie...
Obrazek

Od przodu też ujdzie
Obrazek

Krok mógłbyś nieco wydłużyć
Obrazek

Nie, nie chcę twoich kijków...
Obrazek

...Jak widzisz świetnie radzę sobie bez nich
Obrazek

:wink:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro lis 13, 2013 13:58 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nordic koting str. 10 ;-)

He he, świetne fotki, a Frycowi do nordic kocing faktycznie kijki na nic się nie zdadzą :D Ma się czym podeprzeć :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lis 13, 2013 13:58 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nordic koting str. 10 ;-)

Wujcio mój kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Trener na obozie kondycyjnym, w pyszczek 8) :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lis 13, 2013 19:57 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nordic koting str. 10 ;-)

Witam! Podczytywałam Wasz wątek lata temu na forum, teraz wróciłam, patrzę, a Wy ciągle tutaj :D
Także musiałam się odezwać i przedstawić jako ukryty fan super czwórki :mrgreen:

Pozdrawiamy z Salsą i czekamy na nowe fotki i opowieści!
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Śro lis 13, 2013 20:18 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nordic koting str. 10 ;-)

oleska222 pisze:Witam! Podczytywałam Wasz wątek lata temu na forum, teraz wróciłam, patrzę, a Wy ciągle tutaj :D
Także musiałam się odezwać i przedstawić jako ukryty fan super czwórki :mrgreen:

Pozdrawiamy z Salsą i czekamy na nowe fotki i opowieści!

Bardzo, bardzo nam miło :D . Również serdecznie pozdrawiamy :D
Bywamy na forum rzadziej niż kiedyś, bo koty spoważniały i nie dostarczają już tyle materiału na ciekawe opowiastki :wink:
Ale jesteśmy, wciąż zapisujemy naszą historię, bo z biegiem czasu fajnie jest wracać do starych wpisów i zdarzeń, które dawno umknęłyby pamięci :)
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro lis 13, 2013 20:22 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nordic koting str. 10 ;-)

Joasiu, nordic koting wymiata :lol: Nie liczy się ilość, ale jakość. A ja i tak mam do nadrobienia spore zaległości w czytaniu... Od połowy 2009...
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Śro lis 13, 2013 20:30 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nordic koting str. 10 ;-)

oleska222 pisze:Joasiu, nordic koting wymiata :lol: Nie liczy się ilość, ale jakość.

:lol:
W sumie powinnam podziękować Fryckowi. Dzięki niemu odkryłam fajną formę ruchu :) .
Dwa dni temu zrobiliśmy z Michałem 7 km lasem w niewiele ponad godzinę :wink: :ok:
oleska222 pisze:A ja i tak mam do nadrobienia spore zaległości w czytaniu... Od połowy 2009...

Oj, to odejście Sznycusia przed Tobą i nastanie diabolicznego Frycka...
Miłej lektury, skoro chcesz :lol:
Ja też do Ciebie zajrzałam i sobie doczytam 8)
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro lis 13, 2013 20:47 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nordic koting str. 10 ;-)

O matko... Sznycek / Frycek... Wczoraj w środku nocy czytałam i nawet nie zdałam sobie sprawy... Bardzo mi przykro :(
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Śro lis 13, 2013 20:51 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nordic koting str. 10 ;-)

Już terrorystko już piszę tutaj!

Jestem dumna z mojego Ukochanego nauczył Was czegoś w końcu do Was dotarło znaczy co macie robić żeby kotka zadowolić :!: :twisted:

Cały odcinek o NIM hmmm miodzio a zaraz kalendarz nowy zacznę i znowu będzie moja mordeczka do zacałowania :love:
I proszę mi tu nie szkalować mojego kochanego Maleństwa o imieniu Fryc :!:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro lis 13, 2013 21:02 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nordic koting str. 10 ;-)

oleska222 pisze:O matko... Sznycek / Frycek... Wczoraj w środku nocy czytałam i nawet nie zdałam sobie sprawy... Bardzo mi przykro :(

Taka kolej rzeczy, Olesko... Sznycuś zawsze będzie dla mnie tym wyjątkowym, pierwszym, najukochańszym kotem :) . Życie toczy się jednak dalej - Frycek okazał się niezłym zakapiorem :twisted: , ale wrósł w nasz dom i kochamy go całym sercem :wink:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro lis 13, 2013 21:04 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nordic koting str. 10 ;-)

alus1 pisze:Jestem dumna z mojego Ukochanego nauczył Was czegoś w końcu do Was dotarło znaczy co macie robić żeby kotka zadowolić :!: :twisted:

Cały odcinek o NIM hmmm miodzio a zaraz kalendarz nowy zacznę i znowu będzie moja mordeczka do zacałowania :love:
I proszę mi tu nie szkalować mojego kochanego Maleństwa o imieniu Fryc :!:

Witamy Największą Fankę Fryca w ten miły wieczór i ponownie zapewniamy, że kochamy go POMIMO WSZYSTKO :P
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro lis 13, 2013 21:06 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nordic koting str. 10 ;-)

Czy ja wiem, czy największą? :roll: Z tego co kojarzę to nas tu całe niezłe grono :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lis 13, 2013 21:12 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nordic koting str. 10 ;-)

shira3 pisze:Czy ja wiem, czy największą? :roll: Z tego co kojarzę to nas tu całe niezłe grono :wink:

Tylko Ala zawsze najmocniej o tym zapewnia charakterystycznymi długimi wypowiedziami bez znaków przestankowych :lol:
Dostała ten tytuł przez ZAGADANIE :twisted:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro lis 13, 2013 21:27 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Nordic koting str. 10 ;-)

JoasiaS pisze:
shira3 pisze:Czy ja wiem, czy największą? :roll: Z tego co kojarzę to nas tu całe niezłe grono :wink:

Tylko Ala zawsze najmocniej o tym zapewnia charakterystycznymi długimi wypowiedziami bez znaków przestankowych :lol:
Dostała ten tytuł przez ZAGADANIE :twisted:

oj tam oj tam znakami mam się przejmować jak widzę moją Miłość największą :roll:
co to by było za uczucie phi :twisted:
poza tym ja potrafię zagadać kotka na śmierć sama wiesz :twisted:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

[poprzednia][następna]