Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lis 10, 2013 9:19 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Super! :ok: :piwa: :balony:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Nie lis 10, 2013 10:13 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Avian pisze:Radek nie wytrzymał i dziabnął wczoraj 3 razy - w tym raz panią, która koniecznie go chciała. Dziabnął a ona wciąż sie upierała - musiałam tłumaczyć, ze kotu się nie spodobała :lol:

Zaraz Radek sie zbiera do dzisiejszej ciężkiej pracy wystawowej ;)
Zapraszam ciocie-fanki nieustawicznie!

Ciocia-fanka znów nie przyjedzie wyczochrać Radzia:( Muszę cięgiem siedzieć i doglądać Idusi, która ma zeszytą łapkę i nie radzi sobie z kloszem. Do tego awantura że nie może wyjść na ogród :roll:
Wysyłam głaski i całuski :1luvu:

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Nie lis 10, 2013 19:05 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Avian pisze:Radek nie wytrzymał i dziabnął wczoraj 3 razy - w tym raz panią, która koniecznie go chciała. Dziabnął a ona wciąż sie upierała - musiałam tłumaczyć, ze kotu się nie spodobała :lol:

Zaraz Radek sie zbiera do dzisiejszej ciężkiej pracy wystawowej ;)
Zapraszam ciocie-fanki nieustawicznie!

Byłam, o 14.30., Radka już nie było.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Nie lis 10, 2013 20:06 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

O 15 był na pewno i spał na klatce tyłkiem do przechodniów :D
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie lis 10, 2013 20:33 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

itaka pisze:O 15 był na pewno i spał na klatce tyłkiem do przechodniów :D

Naklatkowego czrnego nie znalazłam, a nr tel do Avian mi wcięło. Szkooooda.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Nie lis 10, 2013 20:58 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Łeeee, Bolkowa - jaka szkoda :( Radek był u sędziny w ocenie wtedy ...

Na wystawie kilka osób wyraziło chęć przygarniecia Radka, nikt z tych osób nie był dla mnie godny tego kota (właściwie rzekłabym, ze sami dziwni ludzie :roll: ) Jak wskazywałam na fotkę Wisienki stojącą obok, wszyscy pobieżnie rzucali okiem i wracali do Radka ... Pewnie imponował im wielki miś udajacy pluszaka. Widzieli w nim kota, który leży i pachnie i prosi o głaski, a ja wiem, że to poza wystawowa Radka i w domu byłby normalnym kotem, do opanowania którego potrzeba człowieka silnego i dominującego.

Wisienki nikt nie chce :( Taka wesoła koteczka, wniosłaby tyle życia do każdego domu ... i wciąż czeka i nudzi sie z moim seniorami :roll:

Dziś zabieram Makusia do garażu. Mam nadzieje, ze jakoś wytrwa te parę dni w klatce i w towarzystwie Wisni i Macha.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon lis 11, 2013 16:14 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Avian, niestety ze względu na krótki staż forumowy nie mogę Ci wysłać maila ani PW z miau.pl więc napisałam ci na maila gagatkowego :)
Jeśli nic nie doszło to daj znać.

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Pon lis 11, 2013 16:28 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Doszło, zaraz odpiszę 8)

Dzis niestety Makus nie przyszedł - a przynajmniej nie spotkaliśmy się. Taką miałam nadzieje, ze dziś juz będzie w cieple w nocy ... Przez ostatnie dwa dni był, zobaczymy jutro.

Za to w krzakach spała Silva ... od razu podbiegła szczęśliwa, ze ktoś przyszedł. Coraz bardziej zastanawiam sie nad ogłaszaniem jej. Może ma jakieś szanse?
W połowie grudnia mam juz 99% plan na sterylkę Silvy, święta wiec pewnie spędzi w ciepełku w garażu. Mam nadzieje, ze Wisnia będzie juz miała dom na swieta ...
Obrazek

Avian

Post » Pon lis 11, 2013 23:18 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Radusia można było też zobaczyć w sobotnim wydaniu Teleexpresu. Mignął przez chwilę jak to w Teleexpresie, ale jednak można mu dopisać do CV także występy w telewizji ....
gratulujemy

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Wto lis 12, 2013 11:49 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Silva powinna szybko znaleźć domek bo jest przepiękna :]

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Wto lis 12, 2013 18:04 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Maku w garażu 8)

To cudny kot! Pozwolił się zanieść na rękach przez działki do altany, potem w samochodzie podwinął łapki i mruczał, mruczał też u weta w poczekalni - do tego nadstawiał brzucha do miziania :D
U wetki nie trzeba było go w ogóle trzymać, pozwolił na wszystko, z podaniem tablety na robale włącznie :kotek:
Jest w dobrym stanie, wazy dobre 5 kg i jest dość przy kości ;) Nie ma kła (jak Maru), zębów niektórych też już brak, a pozostałe jak sie zadomowi warto pokazać jeszcze raz wetowi, bo nadają sie do uporządkowania. W życiu nie widziałam u dachowca takiego futra! Jest tak miękkie i puchate jak u egzotyka. Można je głaskać w każdą stronę, u niego nie obowiązuje pojęcie "pod włos" ;)

Na razie odpoczywa w klatce, juz po obiadku 8)
Nie usłyszałam od niego dziś miauku skargi :D
Strasznie żałuję, ze nie mogę go zatrzymac :(
Obrazek

Avian

Post » Wto lis 12, 2013 18:21 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Dobrze, że jest zaopiekowany.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lis 12, 2013 19:22 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Dzielny kochany, cierpliwy Maku. Bardzo się cieszę, że jest już bezpieczny u Ciebie :) Skoro mruczał w samochodzie to jest szansa, że dobrze zniesie podróż przez pół Polski.
Avian, założę mu wątek, będzie "zaglądał" do Ciebie na działki ;)
Najważniejsze, żeby był szczęśliwy bo naprawdę na to zasługuje.

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Wto lis 12, 2013 19:25 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Masz rację, zasługuje!
Myślę, ze podróż minie Wam spokojnie :D
To niesamowity kot! Usiadłam na chwilę przy klateczce, otwarłam - wyszedł, wpakował sie na kolana :D
Chciał zwiedzać garaż, na Macha ledwo spojrzał, Wiśnia zwiała z sykiem i bluzgami na ustach ;)
Jutro rano kastracja, bo jednak wyszło na moje - nie jest kastratem. To moze też tłumaczyć jego obecność na działkach, może poszedł za kotkami? Choć zupełnie jakoś nie przejawia samczych zachowań i nie czuć go kocurem. Na pewno jednak miał dom, to widać po zachowaniu.
Przekochany kot!
Obrazek

Avian

Post » Wto lis 12, 2013 19:41 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

super :D

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

[poprzednia][następna]