Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
myamya pisze:Gibutkowa pisze:myamya - kotka tak naprawdę w okolicach 3kg jak waży to jest ok.
No liczbowo niby tak, wizualnie nie. U niej tego tak nie widać, bo większość dnia przesypia zwinięta w kłębek i wygląda "okrągło", ale jak wstanie i zaczyna chodzić, to widać, że ma boki bardzo niefajnie zapadnięte. I sierść jej się pogarsza, nawet weterynarz to zauważyła, więc nie zwiduje mi się.Hmm... może rzeczywiście ona jakoś źle na zmiany reaguje (ten drapak).
W pewnym wieku każdy zaczyna źle na zmiany reagować.![]()
W sumie efekt ostatecznie okazał się komiczny, bo Doris po raz pierwszy z własnej woli, bez pomocy pralki, wyszła z łazienki. Wymaszerowała zdecydowanym krokiem do sąsiedniego pokoju i zbunkrowała się w budce ... innego drapaka. Teraz smacznie śpi, a moje koty się poobrażały, bo je wywaliłam z pokoju, żeby Doris broń Boże się nie zestresowała.
myamya pisze:Olej z łososia mam, na moje koty działa odstraszająco, przypuszczam, że na Doris zadziała tak samo, bo ona żadnej puszki pachnącej rybą nie chce ruszyć. Na sierść mam Efa Olie, u mnie się najlepiej sprawdzał i kotom nie przeszkadzało dodawanie go do jedzenia. Taurynę chyba można dawać w postaci serc drobiowych? Doris generalnie jakoś nie lubi, jak jej coś dodaję do jedzenia.
dase pisze:Ehh i niestety, 20% było ryzyka, że przyjedzie do mnie dziś rodzina rano i niestety jednak przyjechali.
W przyszły weekend jednak mogę jechać na bank
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 191 gości