Nieszczęścia chodzą parami- miłosne harce.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 01, 2013 17:20 Re: Futrzany grajdołek- Luna i Celinka w jednym mieszkają do

śpią gady w tubie, naziarte wołowinką, nie wiedzą jeszcze, że dziś dzień kąpieli :twisted: :twisted:

Evelyn_

Od: Pt sie 23, 2013 19:45

Post » Pt lis 01, 2013 17:54 Re: Futrzany grajdołek- Luna i Celinka w jednym mieszkają do

Evelyn_ pisze:śpią gady w tubie, naziarte wołowinką, nie wiedzą jeszcze, że dziś dzień kąpieli :twisted: :twisted:

Biedne kociszcza 8O
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pt lis 01, 2013 23:33 Re: Futrzany grajdołek- Luna i Celinka w jednym mieszkają do

jedna kąpiel zaliczona, Luny mi się nie chce, znów będę pocharatana :evil: :evil:

A teraz przygody Filemona i Bonifacego w trzech aktach :mrgreen: :mrgreen:
I
Mogę go zjeść??
Obrazek
Gryzu, gryzu...
Obrazek
Obrazek
Tygrys był smaczny :D
Obrazek
Nudno tak samej, duzią trza zbudzić :lol:
Obrazek
i podokuczać....
Obrazek

II

Obrazek
spać....
Obrazek
Obrazek
Obrazek
spać, i to bardzoooo...
Obrazek
no może jeden portret...
Obrazek
Obrazek
i małe buzi buzi...
Obrazek

III
kop, kop...
Obrazek
TA DAM!!!!!!
Obrazek

dziękujemy za uwagę :ryk: :ryk:

Evelyn_

Post » Sob lis 02, 2013 8:07 Re: Futrzany grajdołek- Luna i Celinka w jednym mieszkają do

Celinka dostała embargo na sypialnię, wieczorem nasiurała na kołdrę :evil: :evil:

Bryy... tak wcześnie jeszcze :roll:

Evelyn_

Post » Sob lis 02, 2013 10:15 Re: Futrzany grajdołek- Luna i Celinka w jednym mieszkają do

Ależ Celinka ma śliczne umaszczenie.
Nasiusiała bo kołdra szeleści. Może spróbuj jak się przymierza do sikania np na kołdrę złapać ją i zanieść do kuwety, a jak zrobi dać smakołyk. My tak przekupiliśmy Szajkę, no tez miała plan zrobić z kołdry kuwetę. Potem jak załapała, że siusiu i kupa w kuwecie = smakołyk, to gnała dwa razy częściej niż potrzebowała i udawała, że robi, a potem "daj smaka, bo byłam" :ryk:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob lis 02, 2013 12:19 Re: Futrzany grajdołek- Luna i Celinka w jednym mieszkają do

ab. już ja ją podpatrzę :evil: :evil:

źrą ątróbkę, źrą... :twisted:

Evelyn_

Post » Sob lis 02, 2013 18:20 Re: Futrzany grajdołek- Luna i Celinka w jednym mieszkają do

Luna, ja i mała siura- cały dzień kichamy. :evil: :evil: Siebie o kk nie podejrzewam, a futrzaste, skąd by miały? Za suche powietrze? Kurz? :crying: :crying:

Evelyn_

Post » Nie lis 03, 2013 14:38 Re: Futrzany grajdołek- Luna i Celinka w jednym mieszkają do

czy my mamy się martwić? Już drugi dzień Luśka kicha i prycha, do tego wyciera sobie łapką nosek, jakby ją swędział. Bez wycieków żadnych. Ślipka ma piękne i błyszczące :crying: :crying:

Evelyn_

Post » Wto lis 05, 2013 18:18 Re: Futrzany grajdołek- Luna i Celinka w jednym mieszkają do

Jak zdrowie panienek?
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto lis 05, 2013 19:02 Re: Futrzany grajdołek- Luna i Celinka w jednym mieszkają do

Luna: kk, bez infekcji bakteryjnej (jeszcze), uczulenie, powiększone węzły, ogólna infekcja i osłabienie, i gubienie sierści na potęgę, plus dla urozmaicenia pół łysy łepek z lekką zmianą grzybiczą- do tego foch, brak chęci do głasków i brak mruczków :placz: :placz: :placz: :placz:

Celina: ma się dobrze, ale już kicha- jutro wet, grzyb ustępuje, świerzb też, mega upierdliwa i sikająca gdzie popadnie- w szczególności na kołdry i ubrania gdzieś na podłodze zostawione- żywe srebro :lol: kąpiele w nizoralu, plus clotrimazol dają efekt 8)

tylko, że ja i córa mamy zmiany- bez dermatologa się chyba nie obejdzie :roll:
zanim Luna złapała kk, biegały z pokoju do pokoju jak huragan razem z małą :ryk:

teraz bawią się na tubie, łapkami się pacają :mrgreen: :mrgreen:

luz, bluz, gites, smarki i siurki :ok: :ok: :twisted: :twisted:

i oczywiście barfujemy, póki co samo mięso, na zmianę jeszcze z odrobiną suchego jak nas nie ma. Lunie smrodzio z pysia zniknął, a mała obgryza mi palce :1luvu:

Ale najbardziej mi szkoda Luśki bo na tych zmianach najbardziej ucierpiała :?

Evelyn_

Post » Wto lis 05, 2013 20:14 Re: Futrzany grajdołek- Luna i Celinka w jednym mieszkają do

Na swoje zmiany sprobujcie Hydrocortisonum. Mnie i kolezance pomaga, bez recepty w aptece. Trzyma kciuki za zdrowie wszystkich!

Karena

Post » Wto lis 05, 2013 20:29 Re: Futrzany grajdołek- Luna i Celinka w jednym mieszkają do

Karena :ok: :ok: oby do przodu, za Was też kciukam :wink: :ok: :ok:

Evelyn_

Post » Nie lis 10, 2013 8:35 Re: Wszędobylski grzyb- ratunku- Luśka prawie łysa :(

Się witamy. U nas KK u Luny przeszedł na kichaniu- odpuścił po serii tygodniowych zastrzyków. Celina KK przechodzi z infekcją bakteryjną :( codziennie na szprycowanie do weta jeździmy, do tego TEN grzyb. Luśka z łepka traci non stop sierść, u Celiny jeszcze nie widać/ nie zauważyłam, żeby ją gubiła. Zakładam, że ma innego. Luna dostaje Lamisil w tabletkach, clotrimazol i terbiderm na zmianę. Mała tak samo. Nie wiem co mam zrobić, nic nie przechodzi. :crying: :crying:

Do tego wczoraj Luna zhaftowała się w takiej ilości, że chyba z dwa dni to trzymała :strach: :strach: a przecież daję jej maść odkłaczającą, bo przy takiej ilości kłaków zrzucanych na bank by się zaraz zapchała. :conf:

Oczywiście nie kąpię paskud- są chore i osłabione. Ręce mi już opadają.

już nie wspomnę ile kasy zostawiłam u weta i w aptekach :evil: :evil:

Jestem załamana i nie wiem co mam robić. Najchętniej ogoliłabym obydwa zwierza- wtedy by i leczenie miało sens. :cry: :cry:

Evelyn_

Post » Nie lis 10, 2013 9:37 Re: Wszędobylski grzyb- ratunku- Luśka prawie łysa :(

Cholerka... :?
Może coś na wzmocnienie im podawać? Nazw nie pamiętam, chyba w tym wątku coś o tym było:
viewtopic.php?t=3006&postdays=0&postorder=asc&highlight=grzybic*&start=0

Ja wierzę w tę szczepionkę Biocan M. Dyktatura kilka lat temu też podawała ją swoim kotom. Ja bym obstawiała jednak tego samego grzyba u obu kotek. Tylko może każda inaczej reaguje na niego. Tak samo u nas Gucio już ładnie wygląda "na oko" nie ma już grzyba, za to Kaszkaj ma wyłysienia przy oczach i uszy miał b. czerwone, ale już blednie.

Można też kotom podać ludzkie leki wzmacniające np. Imunoglukan itp.

Wypierz im legowiska z dodatkiem Manusanu, wygotuj miski (zmień z plastikowych na szklane lub metalowe).

Karena

Post » Nie lis 10, 2013 10:36 Re: Wszędobylski grzyb- ratunku- Luśka prawie łysa :(

Karena podaję tabletki ImmunoDuo plus witaminy Aptus multicat coś tam, do tego dostają zastrzyki wspomagające odponość. A co do różnych grzybów, obawiam się że mam rację. Celina przy świetle UV cała się świeciła, szczególnie przy pysiu, po kuracji z nizoralem i clotrim. jej przeszło, prawie śladu nie widać. Za to Luśka ma plamki łyse- zaczerwienione- przy czym właśnie się pod lampą nie świeciła- podejrzewam Microsporum canis- to by tłumaczyło łysienie aż do karku i te plamki. U Celiny nie ma objawów tego dziada. Manusan z tego co rozmawiałam z lekarzem nie jest silnie przeciwgrzybiczy. Raczej przeciwbakteryjny i przeciwwirusowy- w razie co mam, przekonana nie jestem. Poza tym jak je tak będę chemią szprycować, aż się boję jak to wytrzymają :strach: :strach:

coraz częściej zastanawiam się nad podgoleniem Luny :conf: :conf:

Evelyn_

[poprzednia][następna]