STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 03, 2013 19:46 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

Trzymam kciuki za koteczkę! :ok:
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Pon lis 04, 2013 8:06 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

Po krótkim wywiadzie dowiedziałam się ,że wyniki nerkowe i wątrobowe babci Trisi poprawiły się . Tak więc właściwa dieta zadziałała . Koteńka została przeniesiona do pokoju adopcyjnego i tu :
-dobrze , bo można ją "bez problemu" adoptować i jest szansa :roll: ,że ktoś ją wypatrzy (wszyscy wypatrują niestety młode , piękne )
-źle , bo będzie jadła to co wszystkie koty , nikt nie zadba aby dostawała właściwą dla siebie karmę (przynajmniej jeszcze przez jakiś czas)

DOMEK DLA BABCI TRISI PILNIE POTRZEBNY !!! (żeby nie stało się tak jak z Bambusią :( )
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon lis 04, 2013 18:40 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

MalgosiaZ pisze:Po krótkim wywiadzie dowiedziałam się ,że wyniki nerkowe i wątrobowe babci Trisi poprawiły się . Tak więc właściwa dieta zadziałała . Koteńka została przeniesiona do pokoju adopcyjnego i tu :
-dobrze , bo można ją "bez problemu" adoptować i jest szansa :roll: ,że ktoś ją wypatrzy (wszyscy wypatrują niestety młode , piękne )
-źle , bo będzie jadła to co wszystkie koty , nikt nie zadba aby dostawała właściwą dla siebie karmę (przynajmniej jeszcze przez jakiś czas)

Jeszcze raz chciałabym zapytać, jaka specjalna opieka potrzebna jest Trisi? Z czym się trzeba liczyć po jej przygarnięciu?
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Pon lis 04, 2013 19:01 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

Dla Bambusi

Obrazek

To nie tak miało być Bambusiu - śliczna, delikatna, krucha i tak bardzo tęskniąca za swoim własnym domkiem, Dziewczynko.
Od pierwszej chwili, kiedy o Tobie przeczytałam, mocno trzymałam kciuki za to, żeby Ci się udało. Ja, niestety, nie mogłam dać Ci domku, ale wierzyłam, że szybko znajdzie się ktoś kto Cię pokocha i zapewni Ci szczęśliwe, beztroskie i bezpieczne życie.
Stało się inaczej. Nie dalaś rady, chyba nie miałas juz sił dłużej czekać. Straciłaś nadzieję na wlasny dom i poddałas się.
Biegaj sobie teraz Maleńka - szczęśliwa, wesoła i radosna po niebiańskich łąkach. A kiedy ja się tam już u Was pojawię proszę, uczyń mi ten zaszczyt, wybiegnij mi na spotkanie i przejdźmy przez Tęczowy Most razem.
Do zobaczenia, Bambusiu. [*]
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Pon lis 04, 2013 21:13 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

MAU pisze:To nie tak miało być Bambusiu - śliczna, delikatna, krucha i tak bardzo tęskniąca za swoim własnym domkiem, Dziewczynko.

Ciociu MAU,
Brykam sobie teraz po tęczowych łąkach, za tęczowym mostem - nie wypłakujcie za mną łez, takie to już życie jest.

Brykając myślę sobie o moich koleżankach i kolegach ze schroniska - kochajcie ich, tak jak mnie, choćby nawet wirtualnie.

Bo miłość i dobro cuda zdziałać mogą.

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pon lis 04, 2013 21:16 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

boniedydy pisze:
MalgosiaZ pisze:Po krótkim wywiadzie dowiedziałam się ,że wyniki nerkowe i wątrobowe babci Trisi poprawiły się . Tak więc właściwa dieta zadziałała . Koteńka została przeniesiona do pokoju adopcyjnego i tu :

Jeszcze raz chciałabym zapytać, jaka specjalna opieka potrzebna jest Trisi? Z czym się trzeba liczyć po jej przygarnięciu?

Pewnie karma nerkowa na wszelki wypadek przez jakiś czas i mnóóóóóóóstwo miłości - bo miłość zwalcza góóóóóóóópie choroby także.

Miłość to potęga. Jak wiadomo lecznicze działanie Miłości jest znane od wieków :)

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Wto lis 05, 2013 8:17 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

boniedydy pisze:

Trisia potrzebuje ciepłego domu z mnóstwem miłości jak każdy kot , tym bardziej ten "wcześniej urodzony". Trzeba zrobić jej badania aby ustalić ,czy problemy nerkowe były chwilowe (stres , operacja , wcześniejszy stan przed operacyjny , słaba karma) , czy też na karmie renal powinna być już zawsze. Słabsze wyniki wątrobowe mają wszystkie koty , które wychodzą ze schronu . Dobre jedzenie prędko tę wątrobę regeneruje. Babcia Trisia już wcześniej przeszła sterylkę (znaleziono ślad po), także tu nikt jej dodatkowego stresu nie zafunduje. Porusza się lekko kulejąc , ale ma prawo po takiej operacji i to nie jest problem .
Takie starowinki po prostu potrzebują kawałek kąta "na dożycie". Ciepłych kolan i ciepłych rąk , nie mają wielkich wymagań.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto lis 05, 2013 18:52 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

Witaj Małgosiu.
Ja troszkę nie w temacie.
Ale to przez Ciebie*/dzięki Tobie*

*niepotrzebne skreślić

Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Śro lis 06, 2013 8:26 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

Przypomnimy się z rana :D . Może dziś jakaś pomoc dla babci Trisi się znajdzie :wink:

DOMEK DLA BABCI TRISI PILNIE POTRZEBNY !!! (żeby nie stało się tak jak z Bambusią :( )
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Śro lis 06, 2013 11:50 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

Domek dla Trisi potrzebny na cito :!: :!: :!:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Śro lis 06, 2013 20:09 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

Za domek Trisi :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro lis 06, 2013 20:40 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

tamiss pisze:Za domek Trisi :ok: :ok:

:!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw lis 07, 2013 19:29 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

Sorki że tu wkleje ale moze ktoś wypatrzy w schronisku w Żywcu jest taka bida bez zębów całe życie spędził na wysypisku :( jest też inny kot bez zębów oddany przez rodzine po śmierci właścicielki..
Obrazek

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt lis 08, 2013 8:11 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

lidka02 pisze:Sorki że tu wkleje ale moze ktoś wypatrzy w schronisku w Żywcu jest taka bida bez zębów całe życie spędził na wysypisku :( jest też inny kot bez zębów oddany przez rodzine po śmierci właścicielki..
Obrazek

Witamy kotki potrzebujące wyjątkowych domków :wink: .
Może ktoś z tamtych okolic je wypatrzy ??? :(
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt lis 08, 2013 10:04 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!BABCIA TRISIA czeka !!!

Tak by im się domki przydały :(

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

[poprzednia][następna]