Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - nowe foto s. 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 07, 2013 10:14 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze:http://kryzysowa-kuchniadomowa.blogspot.com/ Link dla ułatwienia.

Przepis na makaron już jest.
Staram się, jak mogę, żeby wrzucać przepisy, ale nie zawsze mam czas. Komputer mam pełen zdjęć mich obiadów, kolacji, deserów etc. Będę wrzucać i dzielić się pomysłami.

No co tu dużo gadać kocham gotować... a od założenia bloga waga łazienkowa mi się popsuła :D :D :ryk: :ryk:

Zapraszam gorąco :D

Mam w domu jedna niepotrzebną... :twisted: :twisted:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Czw lis 07, 2013 10:16 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

o jesu... naleśniki.... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

chyba się poświęcę i stanę dziś przy kuchence...

Sarah DeMonique

Post » Czw lis 07, 2013 10:38 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Hehehe :D Nie przyda się :D Moja waga działa tylko kiedy chcę zważyć koty i to w dodatku kiedy Kuba na niej staje :twisted: :twisted:

Ja dziś na obiad robię coś a'la bigos :D zobaczymy co mi z tego wyjdzie 8) 8)
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Czw lis 07, 2013 10:41 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

za mną lasagne chodzi... miałam taki fajny przepis z beszamelem, nam mielonym z pieczarkami... ale zgubiłam :evil: :evil:

Sarah DeMonique

Post » Sob lis 09, 2013 20:16 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Jestem dzisiaj bliska założenia odrębnego wątku na forum, bo zaczynam się martwić o Bilona... Jedyne co mnie trzyma przy nierobieniu tego to to, że zaraz będzie milion postów bez sensu.

Zauważyłam, że od jakiegoś czasu Bilon się oblizuje tak bez wyraźnego powodu... I nie wiem czy mam wpadać w panikę, czy koty tak mają, że jedne się bardziej oblizują, a inne mniej.
Wczoraj zwymiotował, ale tak nie do końca, bo potem jeszcze go bujało, tyle że bez efektów... Dzisiaj jest ok, tylko to oblizywanie mnie gnębi...
Czy to jakaś niestrawność czy co...

Poza tym gania, je, sika i wypróżnia się normalnie, śpi jak zawsze rozłożony na dekoderze... Brzuch obmacałam i nie zauważyłam, żeby był twardy, czy, żeby go coś bolało...
I zastanawiamy się czy brać go do weta, ale to dla niego spory stres, czy poobserwować go jeszcze.

Ktoś coś mi poradzi tak na otuchę lub spanikowanie?
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Nie lis 10, 2013 7:57 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

A nie czegoś w pyszczku? Może coś utkwiło miedzy zębami? Ja bym jeszcze nie panikowała, poczekała dzień-dwa.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon lis 11, 2013 21:02 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Kurcze ja też nie pomogę... moja pierwsza myśl (zwrócił, potem dodatkowe odruchy wymiotne i wylizywanie się) była taka, że może brzuszek go boli tak 'namacalnie' że aż próbuje lizać to miejsce... nie mam pojęcia
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Wto lis 12, 2013 9:54 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Zapadła u nas decyzja, że chyba weźmiemy Bilona do weterynarza w grudniu na ogólny przegląd i badanie krwi. Ja wiem, że on jest jeszcze "młody bóg", ale swoje 5 lat ma, a źródła mówią, że w tym wieku warto zrobić badania kotu.
Hanna jest okazem zdrowia, więc jej stresu oszczędzimy.

U nas leci sobie powoli. Ostatnio powiesiłam nowe-stare firanki, sztuk 3, tak, że jak się je zasunie to idą na zakładkę. W dodatku u dołu mają wszyty obciążnik. I tu zaczyna się koci życiowy problem... Bilon sobie z tymi przeszkodami nie radzi i nie umie wejść pod firanki, przedrzeć się między firankami, żeby sobie posiedzieć przy oknie :ryk: I wiecie co robi - drze się siedząc przy tych firankach, żeby mu pomóc wejść..

:lol:

Aha! I ja się trochę sfrustruję osobiście. Nie mogę znaleźć pracy :cry: :cry: :cry: Nie wiecie czy ktoś szuka w Krakowie do pracy??
Ja już sama nie wiem co robić, aby tę pracę odstać i sobie zarabiać, a w przyszłości móc wziąć kredyt na wymarzone mieszkanie... :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Wto lis 12, 2013 10:30 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Masz Ci los. Na złość kotu zrobiła z firankami, to teraz za karę będzie za podnośnik robić... :D

Z pracą nic nie wiem. Nie pomogę, aczkolwiek jakby mi się coś ciekawego w oczka rzuciło, to dam znać ...:D

edit: poprawka

Sarah DeMonique

Post » Wto lis 12, 2013 10:38 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Będę wdzięczna :D Tak w roli uściślenia to z zawodu jestem magistrem położnictwa, ale pracę przyjmę wszędzie i bez znaczenia czy w zawodzie czy nie 8) 8)
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt lis 15, 2013 8:53 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

tu jestem :)
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt lis 15, 2013 9:01 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

no. jużem się martwiła :) Jak tam Bilon?

Sarah DeMonique

Post » Sob lis 16, 2013 20:42 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Bilon wygląda na to, że dobrze. Oblizuje się owszem, ale chyba już nie tak często. Poza tym biega, bawi się, je i wydala. Dziś rano znalazłam pawika na pufie ( :evil: ) ale nie wiem czyj i na szczęście nie było bisu :)

Ja się za to pochłonęłam pewnym projektem, który już leży gotowy w szafie i jutro ( mam nadzieję ) wystawię pchli targ :D Zaznaczę, że przeznaczony jest dla kota... 8) 8)
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Nie lis 17, 2013 9:48 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze:Bilon wygląda na to, że dobrze. Oblizuje się owszem, ale chyba już nie tak często. Poza tym biega, bawi się, je i wydala. Dziś rano znalazłam pawika na pufie ( :evil: ) ale nie wiem czyj i na szczęście nie było bisu :)

Ja się za to pochłonęłam pewnym projektem, który już leży gotowy w szafie i jutro ( mam nadzieję ) wystawię pchli targ :D Zaznaczę, że przeznaczony jest dla kota... 8) 8)

Aleś mnie zaciekawiła :)

Sarah DeMonique

[poprzednia][następna]