Moderator: Estraven
mziel52 pisze:Z kabanosków radziłabym zrezygnować, nie są za zdrowe, to chemia. Zostaw je sobie na specjalne okazje, nie powinny być pożywieniem.
rysiowaasia pisze:Zgadzam się z przedmówczyniami.
Kabanoska polecam na szczególne okazje, np jako nagroda za dobre zachowanie ( ale wtedy i tak tylko kawałeczek)
Bardzo się cieszę,że Tygrys ma świetny apetyt i pięknie się rozwija.
Co do diety: jest dość urozmaicona, nie powiemJesli nie ma zadnych sensacji żołądkowo-jelitowych, znaczy,ze m u słuzy

Fart-Mini pisze:Hehe, przydał by się kumpel/kumpela do zabawy z Tygryskiem, w odpowiednim wieku.
Teraz jednak jeszcze ciut za wcześnie aby zdecydować. (Muszę zaszczepić, no i straszny rozrabiaka, indywiduum..., tak jakoś balansuje czy przybrać na wadze, czy wszystko co zjedzone spalić zaraz).

Bungo pisze:Fart - wyluzuj![]()
Przed laty, po urodzeniu pierwszej córki, do którego to wydarzenia przygotowywałam się czytając mundre książki, zaczęłam stosować się do zaleceń, m.in. gotując każdy dziecki przedmiot, który upadł i prasując obustronnie pieluszki. Po dwoch tygodniach, prawie już nie żyjąc i skonkludowawszy, że doba ma tylko 24 godziny - odpuściłam. Smoczki zaczęłam "tylko" polewać wrzątkiem, a nieprasowane pieluszki też jakoś dziecię przeżyło. I żyje do dziś, podobnie jak syn, przy którym już się tak nie wygłupiałam.
Tygrysek ma rewelacyjną opiekę, czuje się świetnie i tak będzie zawsze, amen

ankacom pisze:Pewnie posypią się na mnie gromy ale trójka z moich kotów je mięso wieprzowe / przemrożony schab/.
Dwie kotki gotowaną pierś z kurczaka. Jedna lubi tacki z Rossmana indyk z ryżem. Niektóre lubią pastę z wołowiną Gourmeta. Cztery kocice jedzą suche dla sterylizowanych. Kocurek dostaje suche gastro ze względu na trzustkę. Dostają też pastę witaminową Calo-Pet i pastę od kłaków Bezo-Pet.
Wołowiny, drobiu surowego czy sparzonego i podrobów żaden kot nie chce jeść.
Niektóre bardzo lubią szynkę konserwową i biały ser.
Próbowałam podawać różne kocie jedzenie ale niestety nie chciały tego jeść.

) ankacom pisze:Pewnie posypią się na mnie gromy ale trójka z moich kotów je mięso wieprzowe / przemrożony schab/.
Dwie kotki gotowaną pierś z kurczaka. Jedna lubi tacki z Rossmana indyk z ryżem. Niektóre lubią pastę z wołowiną Gourmeta. Cztery kocice jedzą suche dla sterylizowanych. Kocurek dostaje suche gastro ze względu na trzustkę. Dostają też pastę witaminową Calo-Pet i pastę od kłaków Bezo-Pet.
Wołowiny, drobiu surowego czy sparzonego i podrobów żaden kot nie chce jeść.
Niektóre bardzo lubią szynkę konserwową i biały ser.
Próbowałam podawać różne kocie jedzenie ale niestety nie chciały tego jeść
...
Aniada pisze:Farcie, moje koty jedzą karmę bezzbożową orijen. Mają piękne futra, dobre wyniki.
Gdy mamy kryzys finansowy, kupuję nieco tańszą karmę sanabelle. Niemniej jednak - orijen rządzi, od kocięctwa, bo to karma dla kotów, kociąt, kotek ciężarnych.
Jako mokre uwielbiają... teraz trafi we mnie forumowy piorun - felixa, bozitę.
Osobiście jestem przeciwna barfowaniu. Moi weci, do których mam wielkie zaufanie - też
...
kocia_mendka pisze: No to teraz mnie zastrzelcie bom zasłużyła.... Jak tak czytam co trzeba dawać do jedzenia kotkowi żeby zdrów był i się świecił to normalnie aż mi wstyd...
...
...A co ja mam biedny robaczek zrobić skoro ON sam sobie wybiera co będzie jadł?! Chrupki?! Jakie chrupki kobieto otruc mnie chcesz?!!! Kłaki spod szafy są lepsze zdrowsze i ogólnie. A że mało estetyczne i prawdopodobnie trujące? No to co?!
...
Tygrysek jest mądry kotek, on sam sobie wybierze co będzie jadł i cała Twoja ludzka siła nie odwiedzie go od tego. Po prostu bo nie![]()
...
issey32 pisze:Podpiszę się przed przedpiszczynią.
U mnie suche rzondzi.
Pilnuję tylko dostępu do świeżej wody, a moja najstarsza kocica (obecnie lat osiem), od dwóch lat ma robione coroczne badania krwi i wszystko jest w normie. Dodam tylko, że na bezzbożową karmę udało mi się przestawić towarzystwo rok temu. Wcześniej był RC, przy którym nie było sensacji żołądkowych, zakłaczania, pawików itd.
Pozdrawiam z Tygryskowa 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości