DT u Hani, czyli nasze Felviki+ Wojtuś[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 26, 2013 20:20 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+ reszta...fotki s.46,48

mam jak chcesz
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob paź 26, 2013 20:30 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+ reszta...fotki s.46,48

w razie czego odezwę się tel.

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Sob paź 26, 2013 21:20 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+ reszta...fotki s.46,48

Hania66 pisze:szlag by, zapomniałam pójść do apteki odebrać zamówione wlewniki i nie mam jak zrobić babci kroplówki :evil:
jutro muszę szukać czynnej apteki i jeszcze żeby te wlewniki miała...

Człek przestaje czasem ogarniać całość.
Doba w wekach powinna być sprzedawana. I pamięc. :roll:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie paź 27, 2013 9:20 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+ reszta...fotki s.46,48

Pogubiłam się dzisiaj z czasem, na telefonie i kuchence była jedna, a w kompie i telewizorze druga 8O
Bystra jestem, o zmianie czasu dowiedziałam się dopiero dzisiaj z wiadomości :oops:
W każdym razie już posprzątałam, wyczyściłam drapaki, dałam leki, kropelki i mazidła.
Pralka chodzi.
Ja na chwilę usiadłam sobie przy kawce i kompie, a zaraz biorę się jeszcze za wyszorowanie kuwet.
Nudzi mi się chyba :mrgreen:

Nowi wciąż w klatkach, po lekach z pupinek się już tak nie leje, ale wciąż nie jest jeszcze dobrze.
Na razie dokarmiam ich Convem, bo waga ciągle jakaś nie taka.
Na szczęście po tym pierwszym razie nie ma więcej rzygania.
Dzieciaki sprawiają wrażenie zdrowych i radosnych, a waga albo spada, albo stoi w miejscu :|

Reszta maluchów rozrabia, je i rośnie :P
Dzisiaj coś pawikował mi Maniuś, ale zobaczę co będzie się działo w ciągu dnia.
Doleczamy, znaleziony przez wetkę, stan zapalny w uszkach (po świerzbie wyleczonym już jakiś czas temu) i powoli kończymy smarowanie grzybkowych plamek (prawie ich już nie ma).
Duże koty też całkiem dobrze, nie starają się o dodatkowe atrakcje.
Felviczki od kilku dni wreszcie bez kropli do oczu i nawet jest całkiem dobrze :P

Wczoraj wreszcie Tż stworzył z wiklinowych koszyków, które futra dostały od Dobrej Cioteczki, takie potrójne piętrowe konstrukcje i wszystkie miejscówki są prawie non stop pozajmowane (nawet ten tunel pośrodku na dole).
Jeden taki zestaw dostały Felviczki razem z nowym dużym posłankiem i nacieszyć się nie mogą nowym wystrojem wnętrza :ryk:

A dzisiaj po południu mamy wizytę, Państwo mają już jakieś kandydatury, ale chcą poznać maluszki i na miejscu podjąć decyzję. Ciekawa jestem jak będzie.

Hania66

Post » Nie paź 27, 2013 13:17 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+ reszta...fotki s.46,48

za kandydatury :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Nie paź 27, 2013 13:38 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+ reszta...fotki s.46,48

:ok:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie paź 27, 2013 17:34 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+ reszta...fotki s.46,48

oto nowi:

chłopcy

Obrazek
Obrazek
Obrazek

i dziewczynki

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zrobiłam też trochę zdjęć reszcie futer, ale dzisiaj chyba nie dam rady ich pokazać :oops:

Jesteśmy po wizycie.
Państwo muszą spokojnie się zastanowić i dadzą mi znać.
Mam wrażenie, że najbardziej spodobała się Tepsinka, cały czas tuliła się do Pani i cmoktała, ale to jednak dziecko specjalnej troski i nie każdy się odważy na taką adopcję.

Hania66

Post » Nie paź 27, 2013 18:23 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+ reszta...fotki s.46,48,

dałam radę :ok:

Obrazek -dużo kotków, głównie czarnych :mrgreen:
Obrazek -od lewej Maksio i Marcel
Obrazek -j.w.Maksio i Poziomka
Obrazek -Bączek, w głębi od lewej Marcysia, Tepsinka
Obrazek -Maciek
Obrazek -Babcia Mara
Obrazek -od lewej Maniek, Poziomka, Okruch i Muchomorek
Obrazek -j.w.Orange, Okruch, Poziomka, Muchomorek
Obrazek -j.w.Orange, Okruch, Mobilek
Obrazek -Maniek
Obrazek -Felvikowa Karolinka
Obrazek -Felvikowi Tysia i Takt
Obrazek -król Napoleon...
Obrazek -...i jego spojrzenie specjalnie dla Cioci Iwonki :D
Obrazek -od lewej Babcia, Jacek lub Placek, u dołu ktoś czarny :mrgreen: (Wąsik?)
Obrazek -j.w.
Obrazek -Bączek i Pączek cmoktają brzuszek Bączka :1luvu:
Obrazek -Bączek i Okruch się bawią
Obrazek -Babcia i Mobilek
Obrazek -Babcia i tył Mobilka :mrgreen:
Obrazek -od lewej Marcel, Posiek, Okruch
Obrazek -j.w.Maniek, Bajka, Mobilek
Obrazek -j.w.Bączek i Maniek
Ostatnio edytowano Wto paź 29, 2013 15:58 przez Hania66, łącznie edytowano 1 raz

Hania66

Post » Nie paź 27, 2013 19:23 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+ reszta...fotki s.46,48,

Obrazek
:ryk: :ryk: :ryk:
Obie miny - bezcenne :ryk:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon paź 28, 2013 19:46 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+ reszta...fotki s.46,48,

fotki :1luvu:
Haniu jak dzieciaki :?: ,
profilaktycznie zaciskam :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon paź 28, 2013 19:59 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+ reszta...fotki s.46,48,

śliczne :kotek:
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 29, 2013 16:12 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+ reszta...fotki s.46,48,

Szalony Kot pisze:A kto jest kto? :oops:

już dodałam podpisy przy zdjęciach :wink:

Po zarzyganej niedzieli był raczej spokojny poniedziałek.
Zupełnie nie ogarniam co się w tym stadzie dzieje i skąd te sesje pawikowe co jakiś czas (i na pewno nie jest to zakłaczenie).
Dzisiaj też w miarę spokojnie (na razie tylko Jacek rzygnął Tż na komputer :twisted: ).

Nowe maluchy wciąż przysparzają nam atrakcji.
Dziewczyny po aktywnym dokarmianu (Conv z Enterogelem) powoli zaczynają przybierać na wadze (a przynajmniej jej nie gubią) no i nie leje im się wreszcie z doopek.
Widać, że czują się lepiej, choć jeszcze nie wszystkie są zupełnie ok.
U chłopców mocno zaczął tracić wagę Lepek, więc od wczoraj dokarmiamy go strzykawą, ale i tak dzisiaj rano przed moim wyjściem daliśmy mu kroplówkę.
Teraz widzę, że musiała mu bardzo poprawić samopoczucie, bo i sam wreszcie je chrupki i wścieka się na całego z braćmi.
U nich w kuwecie jest od kilku dni wzorcowo, więc nie wiem skąd biorą się te załamania.

Pozostałe dzieciaki na szczęście w porządku, choć ktoś tam pokichuje i pokasłuje (osłuchowo jest ok).
Duże futra też w miarę.
Od dzisiaj znów bawię się w goownianego kopciuszka i zbieram próbki do analizy :twisted:

Hania66

Post » Pt lis 01, 2013 18:42 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+ reszta...fotki s.46,48,

Dzisiaj do nowego Domu pojechali razem Poziomeczka i Muchomorek.
Mają bardzo odpowiedzialnych Opiekunów i kociego kolegę (kolega jest bardzo nieśmiałym trzyłapkiem i niestety nie zaszczycił nas pokazaniem swojej kociej osoby).
Moje kochane kocie dzieciaki z lasu, życzę Wam długich lat w zdrowiu i szczęściu :ok:

Z całego rodzeństwa została u nas jeszcze Malinka, ale to kolejne kocie dziecko pod specjalnym nadzorem (po tym swoim ciężkim zapaleniu płuc może być z nią bardzo różnie).
Przyszły Opiekun i Dom muszą być naprawdę bardzo świadomi ewentualnych zagrożeń.

Dzisiaj też do fundacyjnej kociarni zawieźliśmy czwórkę naszych zupełnie nieobsługiwalnych, czyli Wąsika, Szylkę, Gnoma/Grzesia i Golema/Gucia. Nad decyzją długo myśleliśmy z Tż, ale było to najlepsze wyjście na ten moment. Nie zmienia to faktu, że czujemy się podle.

Hania66

Post » Pt lis 01, 2013 18:48 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+ reszta...fotki s.46,48,

Hania66 pisze:Dzisiaj do nowego Domu pojechali razem Poziomeczka i Muchomorek.
Mają bardzo odpowiedzialnych Opiekunów i kociego kolegę (kolega jest bardzo nieśmiałym trzyłapkiem i niestety nie zaszczycił nas pokazaniem swojej kociej osoby).
Moje kochane kocie dzieciaki z lasu, życzę Wam długich lat w zdrowiu i szczęściu :ok:

Z całego rodzeństwa została u nas jeszcze Malinka, ale to kolejne kocie dziecko pod specjalnym nadzorem (po tym swoim ciężkim zapaleniu płuc może być z nią bardzo różnie).
Przyszły Opiekun i Dom muszą być naprawdę bardzo świadomi ewentualnych zagrożeń.

Dzisiaj też do fundacyjnej kociarni zawieźliśmy czwórkę naszych zupełnie nieobsługiwalnych, czyli Wąsika, Szylkę, Gnoma/Grzesia i Golema/Gucia. Nad decyzją długo myśleliśmy z Tż, ale było to najlepsze wyjście na ten moment. Nie zmienia to faktu, że czujemy się podle.

za dzieci :1luvu: na swoim :ok:
i za Was :ok:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]