Twister w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 28, 2013 14:19 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Strona z domkami dla kotów wolnożyjących.

http://kocia-strefa.pl/pl/domki-styropianowe-dla-kotow

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon paź 28, 2013 17:11 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

wibryska pisze:dorobella czy Gray jest na działce czy pod blokiem ?
po tym co napisałaś uświadomiłam sobie, że jeśli on słabo chodzi to nie ucieknie np.przed psem :cry:

myślę, że dopóki nie będzie dla niego pomocy lepiej go nie próbuj łapać bo może Cię przerażony albo z bólu pogryźć
na razie dobrze, że ma Ciebie i codziennie jedzenie

prosimy o pomoc :!:

Jak się rozrusza to chodzi, jakiś problem ma jak za długo siedzi, ale to jeszcze poobserwuję. Z tego co mi się wydaje to on się jakiś rok temu wyprowadził na działki. Kot przebywa na działkach. Ucho- może krwiak.

Nie chcę go przestraszyć.

Ola nie wiem po ile jest styropian 10, w paczkach taniej.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pon paź 28, 2013 21:18 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Ponieważ ja wpadam na działkę, wymieniam i karmię, nie mam czasu za bardzo za Twistera. Miziam go, oswajam. Mojego syna się boi i jak za blisko podejdzie, to ucieka pod szafkę. Na pewno nie jest taki spięty, ładnie reaguje na imię.

Gray'a nie widziałam, ciemno już było. Za to spotkałam jeża.

dorobella

Post » Wto paź 29, 2013 14:31 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa - czy chodzi o transport kota?
bo jeśli tak, to może wieczorem będę coś wiedziała
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto paź 29, 2013 16:01 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Ostatnio byłam w lecznicy i była Pani, która znalazła dwa kociaki pod sklepem. Cichy kąt ich nie przyjął, bo nie miał miejsca, ale pokrył pierwsze leczenie kotów. W tym wypadku było to odpchlenie, odrobaczenie i leczenie świerzbu, przynajmniej tyle wet robił kociakom. O ile dobrze zrozumiałam nie ingerowali w szukanie domu, bo kociaki znalazły domy w stodole koleżanki Pani która je znalazła.... Ale ja nie o tym, Dorobella Twistera też nie przyjęli, ale zaproponowali Ci pokrycie kosztów chociaż leczenia/ewentualnej profilaktyki?

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto paź 29, 2013 16:46 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

dorobella, masz pw!
... mry!
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Wto paź 29, 2013 17:23 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

OlaLola pisze:Ostatnio byłam w lecznicy i była Pani, która znalazła dwa kociaki pod sklepem. Cichy kąt ich nie przyjął, bo nie miał miejsca, ale pokrył pierwsze leczenie kotów. W tym wypadku było to odpchlenie, odrobaczenie i leczenie świerzbu, przynajmniej tyle wet robił kociakom. O ile dobrze zrozumiałam nie ingerowali w szukanie domu, bo kociaki znalazły domy w stodole koleżanki Pani która je znalazła.... Ale ja nie o tym, Dorobella Twistera też nie przyjęli, ale zaproponowali Ci pokrycie kosztów chociaż leczenia/ewentualnej profilaktyki?

No coś ty, śmiem twierdzić, że gdybym go nie zgarnęła to rozchorowałby się bardziej i to byłby smutny koniec Twistera. Koty u mnie w domu oddychają bezgłośnie, żadnych świstów etc. Twister jeszcze ma świsty , chyba z nosa. Natomiast jest o wiele lepiej. Gorzej jak przyjdzie mróz :roll:

Nie zaproponowali też karmy, bo kot jakby nie było nie żyje powietrzem, ale oni mają w d.... niektóre koty.

Rex zdychał u mnie pod blokiem, a Cichy Kat kazał mi dzwonić do schronu w Bytomiu, gdzie na dzień dobry dostałby morbital.

Merlina też nie przyjęli, bo przepełnienie, a jego leczenie kosztowało kupę kasy.

Może jakby nie maił nogi, albo połowy głowy wzięliby go, żeby wkleić fotkę na stronę, że biedny i potrzebują kasy.

Gray'a nie ma. Nie było go wczoraj, nie zjadł karmy. Prosiłam działkowiczów, żeby jeśli go zobaczą dali mi znać.

Ewa odpisałam na pw :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

dorobella

Post » Wto paź 29, 2013 17:27 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

czy ten transport jest dla Twister'a?
czy Twister ma dt w Warszawie?
... mry!

ewa_mrau

Post » Wto paź 29, 2013 17:37 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

DT na Ursynowie w Warszawie czeka, DT pracuje, ale się zapomniałam zapytać do której godziny :oops: Wolałabym, żeby transport był bezpośrednio do DT, mniejszy stres dla kota bez przesiadek.

dorobella

Post » Śro paź 30, 2013 18:27 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Cóż... nie ma Graya :roll: Dotarł RC calm, który smakuje Twisterowi, dzięki Erin :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

W sprawie transportu cisza. Na dworze zimno,ale w altanie da się wytrzymać. Kot ma polary, tylko nie wiem czy się zakopie.

dorobella

Post » Śro paź 30, 2013 21:09 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

przynajmniej Gray przez kilka dni dużo jadł
może się gdzieś przeniósł

ewa.mrau pewnie jeszcze czeka na potwierdzenie transportu przez jej koleżankę

Erin - dziękujemy za karmę dla Twisterka :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro paź 30, 2013 21:20 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Działek nie jest, aż tak dużo, a jego działkowcy nie lubili, bo gonił koty. Zobaczymy.

dorobella

Post » Czw paź 31, 2013 9:50 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Cieszę się, że karma dotarła i smakuje, niech idzie na zdrowie :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw paź 31, 2013 10:08 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Jadł chętnie. Pokazywałam mu wczoraj jak się zakopać w polary. Zimno jest :roll:

dorobella

Post » Czw paź 31, 2013 19:03 Re: Szukam Tarnowskie Góry-Warszawa Jeden katowany, drugi wr

Twister zjada ile mu dam RC :)

dorobella

[poprzednia][następna]